mały dysk + win XP

Witam ! Sprawiłem sobie starszego kompa, troche go sobie zUPGRADEowalem, ale dalej zostal mi mały, 2 GB dysk ;/ moze sie to smieszne wydać ze instaluje winXP, ale nie ma sily sie meczyc z 98 albo ME. ... wiem ze mozna zaoszczedzic pelno miejsca wywalajac jakies niepotrzebne pliki ... czy moze mi ktos pomoc ?

pozdrawiam wszystkich "pomocnych"....

Odpowiedzi: 8

spidEyo:
do kolegi co sie pierwszy wpisal ... tu jest 150 stron z tematami ...
Kolego, przeciez Gagman wskazal Ci precyzyjnie miejsce:
Gagman:
... przyklejony temat pod tytułem "Zanim napiszesz nowy post". Czytałeś?
Przyklejony temat. Przyjrzales sie glownej stronie tego dzialu ? Dzialu o XP ? Chyba da sie zauwazyc temat oznaczony jako "przyklejony" ? Tam masz wskazowki.

O uzywaniu forumowej wyszukiwarki juz nawet nie wspomne, bo to podstawa. Poszukaj, przeczytaj i dopiero gdybys czegos nie zrozumial, nie umial ustawic, pisz. Pomoc z pewnoscia uzyskasz.
EL NINO
Dodano
05.12.2004 15:23:41
spidEyo:
do kolegi co sie pierwszy wpisal ... tu jest 150 stron z tematami ... wiesz ile zajelo by mi szukanie ?? moj znajomy zrobil tak ze windows XP zajmowal mu jakies 500mb ale skoro nikt nie wie to zapytam u zrodla ! pozdrawiam ( z 98se i me mam same klopoty )

Jeźeli o pierwszą cześć wypowiedzi chodzi to ........po to lasnie jest archiwum by z niego korzystać, a nie po raz nasty to samo pisać.

W drugiej kwestii zaś – jeźlei nie rozróźniasz katalogu windows, od tego co i gdzie isę przy instalacji tworzy to ........ idź do tego źródła .
Tylko potem nie miej pretensji, źe notatnik się 30 minut otwiera.
Rebe
Dodano
05.12.2004 15:09:23
spidEyo:
do kolegi co sie pierwszy wpisal ... tu jest 150 stron z tematami ... wiesz ile zajelo by mi szukanie ??

Urzyj opcji szukaj i wpisz: "odchudzanie"
Calkiem niedawno byl podobny temat a i w archiwum rowniez, nie mowiac juz o przyklejonym temacie w tym dziale w ktorym masz rozpisane ktore katalogi mozesz spokojnie usunac
Bobi
Dodano
05.12.2004 15:07:50
spidEyo:
do kolegi co sie pierwszy wpisal ... tu jest 150 stron z tematami ... wiesz ile zajelo by mi szukanie ?? moj znajomy zrobil tak ze windows XP zajmowal mu jakies 500mb ale skoro nikt nie wie to zapytam u zrodla ! pozdrawiam ( z 98se i me mam same klopoty )

No to źyczę powodzenia na XP, źe tak róźowo nie jest wystarczy w szukajce ze słowem kluczowym "mam problem z XP" znaleźć 1564,5 postu o takich problemach stanowiących.
Z praktyki i doświadczenia Ci tylko napiszę źe w 90% te problemy dotyczą uźyszkodnika systemu w 50% sprzętu a moźe w 10% systemu, ale tyczy się to właściwie braku uaktualnień i ogólnie właściwej "higieny" uźywania tego co się ma.
A tematów w necie i na tym forum pt. "jak odchudzić XP" naprawdę sporo , ale wybacz szukał nikt za Ciebie nie będzie – nie ma takiej potrzeby, no i ... chęci
Seeker
Dodano
05.12.2004 15:06:41
spidEyo
Dodano
05.12.2004 13:43:56
Na taki komp i dysk proponuje system WIN98SE.
JNJN
Dodano
05.12.2004 11:16:05
spidEyo:
Witam ! Sprawiłem sobie starszego kompa, troche go sobie zUPGRADEowalem, ale dalej zostal mi mały, 2 GB dysk ;/ moze sie to smieszne wydać ze instaluje winXP, ale nie ma sily sie meczyc z 98 albo ME. ... wiem ze mozna zaoszczedzic pelno miejsca wywalajac jakies niepotrzebne pliki ... czy moze mi ktos pomoc ?

pozdrawiam wszystkich "pomocnych"....
Na tak małym dysku nie widze sensu instalowania windowsa xp.
Chyba źe tylko z samego windowsa chcesz korzystać..!!
Instala 1.2– do 1–5 Giga plus plik wymiany to tego miejsca za wiele nie zostanie no chyba ź echcesz przetestować super gę typu mario :D :D :D
Pozdro
Anonymous
Dodano
05.12.2004 08:52:28
Jasne.
W tym samym dziale jest przyklejony temat pod tytułem "Zanim napiszesz nowy post". Czytałeś?
Gagman
Dodano
05.12.2004 06:08:54
spidEyo
Dodano:
05.12.2004 05:03:45
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1