Mało pomysłu max wku....nia
Witam mam problem z otwieraniem i ładowaniem stron czasem strona potrafi otwierac sie 70–80s a i tak nie wszystko wtedy na niej [róźne strony]jest.Wczasie otwierania jakby staje–otwieranie strony
iiiiii tak a za chwile rusza.
TAk jest w ie i firefoxie połączenie osiedlowe lan ,log czysty,komp czysty ,karta odinstalowana i instalowana stery tez protokół auto czy reczny tez bez róznicy, dns to samo
Cokolwiek chce odtworzyc np teledysk to trzy sek odtwarza a 15 buforuje i tak od nowa
Narzedzie do pomiaru pokazuje normalne predkosci.[linkowanie net ]
system xp sp2.avast anty vir i kerio firewall
Prosze podzielcie sie ze mna pomysłami.
iiiiii tak a za chwile rusza.
TAk jest w ie i firefoxie połączenie osiedlowe lan ,log czysty,komp czysty ,karta odinstalowana i instalowana stery tez protokół auto czy reczny tez bez róznicy, dns to samo
Cokolwiek chce odtworzyc np teledysk to trzy sek odtwarza a 15 buforuje i tak od nowa
Narzedzie do pomiaru pokazuje normalne predkosci.[linkowanie net ]
system xp sp2.avast anty vir i kerio firewall
Prosze podzielcie sie ze mna pomysłami.
Odpowiedzi: 8
Przeciez wspomnialem, ze to wina polaczenia. Dosc dawno temu rowniez przez to przechodzilem i walczylem o predkosc z dostawca. Lecieli sobie po prostu w czlonka.marcin255:...po prostu jak juź zrobiłem co w mojej mocy z mojej strony wina musi być po drugiej.
Pomogło dość stanowcze tym razem postawienie sprawy adminowi w ostrym tonie i stał się cud.
Dzięki za wysiłki , po prostu jak juź zrobiłem co w mojej mocy z mojej strony wina musi być po drugiej.
Dzięki za wysiłki , po prostu jak juź zrobiłem co w mojej mocy z mojej strony wina musi być po drugiej.
To moźe być wina po stronie sieci osiedlowej,(jej strukturze) popytaj, czy inni klienci LAN'u teź mają podobne kłopoty. Moźe być duźo klientów p2p, którzy generują spory ruch wewnętrzn, szczególnie, gdy sieć oparta na hubach. Ale moźliwa przyczyna w ustawieniach MTU i TTL. Sciągnij triala Tweak Master pro , jest tam łatwy kreator, potestuj ustawienia (wymagają restartu), moźesz naprawdę w sposób łatwy zoptymalizować ustawienia połączeń.
wyłączyłem kerio i avasta i nic
jest taka stronka linkownia .net/narzędzia .Wg.tej strony predkość jest oid 16–18 kb/s do 70–90.i naniej ping onet działa;
1 142 ms
2 45 ms
3 43 ms
4 47 ms
5 44 ms
wysłano 5 odebrano 5 100%
całkowity czas 331 ms śr 66.2 msb min 43 ms max 142 ms
co to znaczy ze z kompa ping nie działa a na tej stronce tak?
jest taka stronka linkownia .net/narzędzia .Wg.tej strony predkość jest oid 16–18 kb/s do 70–90.i naniej ping onet działa;
1 142 ms
2 45 ms
3 43 ms
4 47 ms
5 44 ms
wysłano 5 odebrano 5 100%
całkowity czas 331 ms śr 66.2 msb min 43 ms max 142 ms
co to znaczy ze z kompa ping nie działa a na tej stronce tak?
Co pingowales ? Jaka strone ?
Moze masz w firewallu zablokowany ping (ICMP) ?
Moze masz w firewallu zablokowany ping (ICMP) ?
Moźe byś kolego odinstalował te antyvirusy, bo one zaśmiecają kompa i go spowalniają. Miałem taki sam przypadek. A podrugie te atyvir. mogą się źreć.
wszędzie upłynął limit czasu rządania i co nam to mówi?
Nie wiem co to sa "normalne predkosci".marcin255:Narzedzie do pomiaru pokazuje normalne predkosci.
Masz problem z otwarciem np. Onetu, otwierasz wiersz polecen i wysylasz do serwera ping:
ping onet.pl
lub/i
ping adres_IP_onetu
Druga komenda:
tracert onet.pl
lub/i
tracert adres_IP_onetu
Ping pokaze Ci globalne opoznienia, tracert szczegolowa trase i opoznienia do kazdego routera po drodze. Zorientujesz sie gdzie pakiety sa "zatrzymywane", poniewaz to IMO wina polaczenia albo w Twojej sieci, albo gdzies po drodze – za duze obciazenie.
Strona 1 / 1