magic tune + samsung 970p = zwiecha
Witam jak w temacie, kupilem monitor samsunga, zainstalowalem sobie powyzsza aplikacje i.... gdy zmieniam sobie ustawienia kilka razy, czyli wlaczam soft i raz jasnosc, raz kolor, raz nasycenie itd po jakims czasie wszystko staje ale dziwne, nie reaguje klawisz ctrl+alt+delete, ale widze ze caly komp sobie dziala (np widze ze leci film w tle). Czy mam jakas trefna aplikacje?
Odpowiedzi: 1
W jakim sensie dziwne?? Jak klawisze nie reagują?? Czym to się objawia??po jakims czasie wszystko staje ale dziwne
Strona 1 / 1
Wiec, zmieniam parametry i np gdy zatrzymam sie nad jednym np gamma i poruszam suwakiem chwile i nagle nic sie nie dzieje, kursorem mozna ruszac i jezdzi po ekranie, ale system nie reaguje na zadne polecenie musze robic twardy reset :(
Usuń i zainstaluj ponownie tą aplikację.<br>
Co jak co ale oprogramowanie do monitorów Samsung poprostu nie działa jak powinno. Wiem - bo walczyłem kiedyś z magic tune na moim Samsungu SM 797MB. Różne systemy, różne wersje magic tune... albo program nie widział monitora, albo wykonywał jakąś niespodziewaną operację, było mu wstyd i prosił o zamknięcie.<br><br>Ja sobie dałem spokój z tym programem... Bo po co sobie nerwy szargać? Przecież menu monitora pozwala na ustawienie wszystkiego... a gamma czy nasycenie kolorów - to sobie możesz regulować w ustawieniach karty graficznej.<br>
<P>No w końcu ktos mnie rozumie :) Reinstalacja oprogramowania nic nie dała. Więc ta rada odpada.</P> <P>Pytanie moje jest takie: gdzie znajde rególatory na monitorze? nie widze nigdzie zadnych przyciskow czy pokretel ;))</P>
No w tym przypadku nie ma możliwosci regulowania czegokolwiek sprzętowo. A to dlatego właśnie, że nie ma przycisków.<br><br>Znalazłem w necie sporo postów i komentarzy na temat tego monitora - wszyscy zgodnie opluwają to oprogramowanie. Natomiast kilka osób napisało, żeby nie instalować tego programu z płytki, tylko sobie ściągnąć najnowszą wersję ze stronki producenta.<br>