macromedia flash player
ja Go skutecznie wypie... z systemu by nieinstalowal sie na nowo....
po wejsciu na jakakolwiek stronke internetowa uruchamia mi sie ten glupi flash... za kazdym razem jak go usune z komputera on uporczywie tworzy mi w katalogu system32 swoj katalog macromed i tam laduje ponownie calego playera niechce zeby sie instalowal non stop na dyziu... co mam poczac?
po wejsciu na jakakolwiek stronke internetowa uruchamia mi sie ten glupi flash... za kazdym razem jak go usune z komputera on uporczywie tworzy mi w katalogu system32 swoj katalog macromed i tam laduje ponownie calego playera niechce zeby sie instalowal non stop na dyziu... co mam poczac?
Odpowiedzi: 3
ok, ale w czym on Ci przeszkadza?
w menagerze go niema... niemozesz go z poziomu menagera "dodaj usun programy" wyrzucic.... na stronie macromedia jest Uninstaller ktorego uzywasz do odinstalowania tego dziadostwa ale jak sie okazuje tylko chwilowo.. bo przy nastepnym otwarciu iexplorera laczy sie on zaraz i instaluje na nowo... bez wiedzy uzytkownika...!!!!! fkoncu sie wkurzylem... i wyrzucilem wszystkie wpisy i z rejestru i pousuwalem katalogi wszysto ani saldu niebylo po macromedia flash player'ze na kompie ...a jak uruchomilem IE to znowu wyskoczylo okieneczko chwilke bylo pusteio OT znowu na kompie pojawil sie player zainstalowany... wiec (poniewaz mam NTFS) zmodyfikowalem moje uprawienia na kocie tak bym niemiau praw modyfikacji i zapisu w katalogu system32 gdzie instaluje sie Ow MFP i przy uruchomieniu Iexplorera pojawia sie durne Okienko i zaraz komunikat ze Flash player nmiemoze byc zainstalowany ( no co z TUPET) bo niema dostepu do tego katalogu hihi zgadza sie bo wlansie o to chodzilo nio ale to oczywiscie sensu niema...bo okienko jak wyskakiwalo tak wyskakuje tyle ze nierobi mi to juz roznicy czy pojawia sie tam Duperele z Macromedii czy pojawi sie komunikat ze niema dostepu do katalogu i ze natretny programik niemoze sie zagniezdzc sprawa wiec przedstawia sie w sposob nastepujacy jak doprowadzic do stanu zeby NIC niewyskakiwalo i zeby sie ten programik nieinstalowal (lub niechcial zainstalowac) na system
w jaki sposób go usuwasz z kompa?? bo piszesz źe skutecznie a on jest, widac nie bardzo skoro wraca, napisz w jaki sposób go usuwasz, bo ja ostatnio takie cos wywaliłem od qmpla zwyczajnie poprzez dodaj/usuń programy, wczesniej w menadzeźe go wyłaczyłem. moźe tak spróbuj o ile jeszcze tak nie próbowałeś :roll: :roll: :roll:
Strona 1 / 1