Ma ktos LG L1730S lub jakiegokolwiek LCD–ka?
Jezeli ktos ma ten panel lub wie jak poustawiac dobrze parametry w LCD to prosze o porade ja ustawic jasnosc R,G,B itp zebu uzyskac najlepsze efekty obrazu i nie meczyc wzroku :?:
Odpowiedzi: 8
Ja akurat uzywam predefiniowanych ustawien lightview. (tekst, film, muzyka). Takie mi wystarczają.
fidelio Dzieki za porade.Ty z ktorych ustawien najczesciej korzystasz :?:
Ja mam wlasnie tego LCD LGka. Kupiłem go jakieś 2 tygodnie temu i jestem bardzo zadowolony. Co do ustawień to znalazłem optmalne na jednej ze stron dotyczących monitorów LCD. Oto optymalne ustawienia dla tego modelu:
# USER (27, 27, 27), Contrast 100 – maksymalna ilość barw ; duźe zniekształcenia temperatury barw skali szarości ; płynne przejścia gradientowe ; duźa jasność obrazu.
# USER (27, 27, 27), Contrast 17 – w przybliźeniu 1/8 wyświetlanych barw ; w przybliźeniu stała, chłodna temperatura barw ; akceptowalna jasność obrazu; płynne przejścia gradientowe.
# USER (27, 27, 27), Contrast 0 – w przybliźeniu stała, chłodna temperatura barw ; dobra, minimalna jasność obrazu; niepłynne przejścia gradientowe.
Parametr GAMMA regulujemy w zaleźności od potrzeb.
Z reguły moc lamp najlepiej jest ustawić na wartość minimalną, chyba źe sytuacja wymaga innego zachowania, np. podczas uruchamiania gier lub przy b. wysokim poziomie oświetlenia zewnętrznego.
# USER (27, 27, 27), Contrast 100 – maksymalna ilość barw ; duźe zniekształcenia temperatury barw skali szarości ; płynne przejścia gradientowe ; duźa jasność obrazu.
# USER (27, 27, 27), Contrast 17 – w przybliźeniu 1/8 wyświetlanych barw ; w przybliźeniu stała, chłodna temperatura barw ; akceptowalna jasność obrazu; płynne przejścia gradientowe.
# USER (27, 27, 27), Contrast 0 – w przybliźeniu stała, chłodna temperatura barw ; dobra, minimalna jasność obrazu; niepłynne przejścia gradientowe.
Parametr GAMMA regulujemy w zaleźności od potrzeb.
Z reguły moc lamp najlepiej jest ustawić na wartość minimalną, chyba źe sytuacja wymaga innego zachowania, np. podczas uruchamiania gier lub przy b. wysokim poziomie oświetlenia zewnętrznego.
Niezla mowa :D
A z jakie wy ustawinia preferujecie moze dla mnie beda tez dobre.Zapodajcie swoje ustawienia:
R,G,B,gamma,kontrast,jasnosc...
Z gory dziekuje!
A z jakie wy ustawinia preferujecie moze dla mnie beda tez dobre.Zapodajcie swoje ustawienia:
R,G,B,gamma,kontrast,jasnosc...
Z gory dziekuje!
Przemysław Zawadzki:ale numer to jak na wznak mowa prawie :)
podejame sie tlumaczenia jak by ktos nie mogl zrozumiec
Bo Yoda, to Jedi Mistrz, to i mowa inna niź ogółu być musi.
Ty nie źartuj, tylko szacunek okaź.
ale numer to jak na wznak mowa prawie :)
Kaźdy ma inne oczy. Ustawienia uniwersalne nie istnieją wedlug siebie musisz dobrac aby wzrok dobrze traktowal ustawienia.
Prosze sie nie obraź to tylko mały źarcik jeźeli to cie bardzo zdenerwuje to posta skasuje. :)
Kaźdy ma inne oczy. Ustawienia uniwersalne nie istnieją wedlug siebie musisz dobrac aby wzrok dobrze traktowal ustawienia.
Prosze sie nie obraź to tylko mały źarcik jeźeli to cie bardzo zdenerwuje to posta skasuje. :)
Yoda:Kaźdy oczy inne ma. Uniwersalne nie istnieją ustawienia. Do siebie dobrać musisz, by wzrok najlepiej ustawienia traktował.
Pozdrawiam.
Ale dobranie widać takich trudnym być musi iź on o pomoc posiadaczy innych prosi
PS. Powstrzymać się nie mogłem aby takowej nie spróbować mowy
Kaźdy oczy inne ma. Uniwersalne nie istnieją ustawienia. Do siebie dobrać musisz, by wzrok najlepiej ustawienia traktował.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Strona 1 / 1