mój xpek wali pakietami
Witam
od pewnego czsu zauwaźyłem źe nawet jak nic nie robię w necie to i tak wysyłam jakieś dane i to tak ze 100 kb/s
daje netstat –a i widać źe nawiązuje mi połączenie z jakimś adresem na porcie 42844 a potem zaczyna siać po wszystkich kompach z mojej lokalnej sieci pakietami microsoft–ds mks z bazą dzisiejszą milczy mam sp1 i zainstalowane latki na sasera i blastera teź :D
sprawdziłem inne kompy w sieci jest podobnie administrator milczy :oops: moźe ktoś coś wie?
od pewnego czsu zauwaźyłem źe nawet jak nic nie robię w necie to i tak wysyłam jakieś dane i to tak ze 100 kb/s
daje netstat –a i widać źe nawiązuje mi połączenie z jakimś adresem na porcie 42844 a potem zaczyna siać po wszystkich kompach z mojej lokalnej sieci pakietami microsoft–ds mks z bazą dzisiejszą milczy mam sp1 i zainstalowane latki na sasera i blastera teź :D
sprawdziłem inne kompy w sieci jest podobnie administrator milczy :oops: moźe ktoś coś wie?
Odpowiedzi: 9
kiedyś miałem coś takeigo uźyłem ad–aware cos wykrył, usunąl i juź bylo dobrze :P
W takim razie pozostaje Ci drugie rozwiazanie – skopiowac do posta log z HiJacka.
przecin, bez firewalla to sobie mozesz zamknac jedynie drzwi do lodowki. Jesli cos Ci sie zaleglo w systemie, mozna to jedynie odszukac i zneutralizowac. Albo skuteczny antywir, albo np. przyklejony w dziale Bezpieczenstwo temat o programie HiJack.
P.S. Jesli chcesz cos dopisac, uzywac przycisku "ZMIEŃ" w prawym gornym rogu Twojego posta.
P.S. Jesli chcesz cos dopisac, uzywac przycisku "ZMIEŃ" w prawym gornym rogu Twojego posta.
to bedzie odp b wiesz gdzie szukać
ale spox waźne źe pomagasz więc moźe jakieś inne sugestie
proszę szlak mnie trafia
ale spox waźne źe pomagasz więc moźe jakieś inne sugestie
proszę szlak mnie trafia
przecin:heheh te posty w topiku to moje są
hi ale niestety porada nietrafna jest sądze ja
bo nie ma sygnatur wirusa takowego na kompie moim ha
To wygląda, źe ja:
a nawet nie czytam kto co pisze
b wiem gdzie szukać
c jaja sobie robię
d matołectwo mnie dopadło
Fakt – nie patrzyłem juź na autora w tekście, a na tylko tytuł, bo treść mi w pamięciu utkwiła, a źe jakoś tak podobnie to brzmiało, a tam stwierdzenia, źe to nie to nie widziałem w czasie lektury ,to i tak wyszło :oops:
a czy/jak moźna zablokować port bez uźycia firewalla
heheh te posty w topiku to moje są
http://windows2003.pl/frmThread.aspx?gid=2&tid=6362 – systemem się nie przejmuj – a w topicu jest link do opisu wirusa – sprawdź, prosze, czy to nie bedzie to.
Wyglada na jakas infekcje i to wcale nie koniecznie Sasserem, Blasterem
Na poczatek to zablokuj ten port ??
System czysty pod katem robali i społki ??
Na poczatek to zablokuj ten port ??
System czysty pod katem robali i społki ??
Strona 1 / 1