Mój problem
Witam
Przeczytałem parenascie topiców ale nie znalazłem odpowiedzi
mianowcie moj komp miał objawy Sassera a ze jestem leniwy
to zbagatelizowałem sprawe, no i stało sie....
Komp sie nie uruchamia tzn, moge wybierac rozne
opcje uruchamiania systemu ale potem nic sie nie dzieje
pojawia sie migajacy podkreslinik w lewym górnym rogu
i dalej pozostaje tylko reset. Co poczac?
Format?
Chyba wróve do 98 :roll:
Any idea??
Prosze o pomoc
Koyack the Zdesperowany
Przeczytałem parenascie topiców ale nie znalazłem odpowiedzi
mianowcie moj komp miał objawy Sassera a ze jestem leniwy
to zbagatelizowałem sprawe, no i stało sie....
Komp sie nie uruchamia tzn, moge wybierac rozne
opcje uruchamiania systemu ale potem nic sie nie dzieje
pojawia sie migajacy podkreslinik w lewym górnym rogu
i dalej pozostaje tylko reset. Co poczac?
Format?
Chyba wróve do 98 :roll:
Any idea??
Prosze o pomoc
Koyack the Zdesperowany
Odpowiedzi: 2
Wkładasz płytę i z niej odpalasz – tak jak przy instalacji.
Pojawia się po chwili ekran z napisem w stylu "czy chcesz dokonać naprawy przy uźyvciu konsoli odzyskiwania" – jezeli nie posługiwałeś się tym to zbyt wiele nei wywalczysz, ale jakieś chkdsk z przęłącznikami – są pod /? moźesz uźyć do tego sfc/scannow – to przywrówcenie plików z płyty.
Moźesz jednak krok ten poninąc i na tym ekranie kliknąc "dalej/nie ( nie pamietam ) – rozpocznie isę instalacja, a przynajmniej jej faza wstępna.
Po zaklepaniu licencji instalator wykryje systme na dysku i spyta co chcesz zrobić – postaiwć świeźy, czy odkanać naprawy instniejącego – wybierz naprawę "R" – instalator usunie tylko pliki systemowe i wrga je ponownie. wszystkie ustawienia programów zostaną zachowane.
konieczne bedzie tylko dogranie sterowników sprzetu i poprawek od MS.
Pojawia się po chwili ekran z napisem w stylu "czy chcesz dokonać naprawy przy uźyvciu konsoli odzyskiwania" – jezeli nie posługiwałeś się tym to zbyt wiele nei wywalczysz, ale jakieś chkdsk z przęłącznikami – są pod /? moźesz uźyć do tego sfc/scannow – to przywrówcenie plików z płyty.
Moźesz jednak krok ten poninąc i na tym ekranie kliknąc "dalej/nie ( nie pamietam ) – rozpocznie isę instalacja, a przynajmniej jej faza wstępna.
Po zaklepaniu licencji instalator wykryje systme na dysku i spyta co chcesz zrobić – postaiwć świeźy, czy odkanać naprawy instniejącego – wybierz naprawę "R" – instalator usunie tylko pliki systemowe i wrga je ponownie. wszystkie ustawienia programów zostaną zachowane.
konieczne bedzie tylko dogranie sterowników sprzetu i poprawek od MS.
to istnieje w xp tzw. wiersz polecen?? (takie jak w DOS'ie ??) to o to chodzi z ta konsola ??Rebe:A o naprawie systemu czy z konsoli, czy jako jego reinstalację w takim łasnie trybie teź poczytałeś ?
Jeźeli tak to moźe warto rozwaźyć skorzystanie z tej opcji?
Warunkiem jest oczywiście wyczyszczenie systemu i nie tylko z wszelkiego robactwa.
bo przez to zdenerwowanie na kompa i przez matury
to ja juz nic nie czaje
reinstal sprobuje
moze jakis link do poczytanie pilss
p.s
nie spodziewalem sie tak szybkiej odpowiedzi thx
Strona 1 / 1