mój problem to komp
sorki admini - może to juz było .. , i opcja szukaj też , ale jako całkowity laki ( nie wiem jak to odmienić - laiczka ? ) mam problema
a więc - myslałam że to wina systemu - ale nie , wiec mam problem w kompie - czyli od pewnego czas '' mój skarb'' ( nie mylić z władcą pierścieni i sympatycznym golumkiem ) a wiec mój skarb działa jakoś przymulaście, proszę tylko o rade jak zdjagnozować tą chorobę , czyli cos jest nie tak a więc :
proszę o linka jak zrobić test pamięci ?
prosze o linka jak zrobic test karty graficznej ?
proszę o porade jak sprawdzic płytę główna ( ktoś gdzieś coś - no słyszałam że jakieś zworki czy kondensatory, coś tam się przegrzewaja )
prosze o wyrozumiałość - myślę że jako mniejszość na tym forum, odrobina cierpliwości dla kogos kto nie ma ( big ) starszego brata to może ............???
<P>a więc memtest - mielił ponad 5 godz. i nic nie wykazał pokazało 16 testów i 0 error więc nie wiem ile to by jeszcze mogło trwać z powodu niecierpliwości po tylu godzinach dałam Esc </P> <P>co do ustawień w biosie jest tak jak było w trakcie zakupu i kilka lat było spokoju więc myślę że to nie to, </P> <P>co do pracy czytników - na tym kompie mam 2 oddzielne dyski 1 z w98 i 2 z xp i zmieniam start systemu z biosu więc jeśli wina była by ( tak myslę ) któregoś z dysków to drugi system powinien działac normalnie a one nie działają jak miesiac temu, nie zaśmieciłam ich tez gdyz na tym z w98 mam wazne dane i nie mogę sobie pozwolić na jakieś zabawy, co do dxdiagu - to wybacz ale nie wiem co to i czym to się zjada ?na płycie nie ma nic co wskazywało by przynajmniej wizualnie na uszkodzenie </P> <P> sprzet to staruszek </P> <P>na płycie pisze Via P4XB i jeszcze Via VT 8233 na pudełku pisało Via P4X266</P> <P>procesor to celeron 2G</P> <P>grafika to gigabyte GV-R955128D</P> <P>spróbuję tego 3D Marka może sobie poradze, chodź coś mi mówi że może to byc wina zasilacza, ale nie mam zielonego pojęcia jak sprawdzić czy daje dobre napięcie i nie wiem jakie powinno być </P> <P> </P> <P> </P>