Ludziska HELPPPPP MEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnio kupiłem sobie Cd–Rom LG 52, bo stary juz padł. A teraz mnie krew zalewa!!!!!!!!!!!! bo się ten nowy skopał. Mianowicie gdy wkładam płytke nie zarysowaną i czystą jak ,,łza" on mysli, myśli i jeszcze brzęczy. Co to moźe być ??????? Cd Rom kupiłem miesiąc temu i śmigał jak leśny popier....

Odpowiedzi: 20

a moze kolega po prostu na XP zaladowal ASPI i juz cd przestal kumac instalki :)
sati0
Dodano
19.07.2003 05:21:30
Nagrywarka LG chodzi juź ponad 2 lata czysto i pięknie :D A napęd Samsunga zbyt długo nie pociągnął. Laser poszedł spać...
e–walker
Dodano
08.07.2003 03:43:55
krecik:
Normalne u LG. Nigdy nie kupuj napędów optycznych LG.
Najlepsze są Teac i Liteon.

ja w sumie mialem cztery napedy LG i tylko jede sie rozwalil, byl to cd–rom40x, jak sie rozwalil to wymienili go na 48x :D teraz mam go w starym kompie, sa drobne problemy z nim teraz po trzech latach ale chyba w tym przypadku przyda sie format dysku bo chyba cos tam z softem zkopane:D
teraz w nowym kompie mam napedy:CD–RW 40x 12x 40x no i zero problemow i mam jeszcze DVD LG 16x i tez nie mam jak narazie problemow, dlatego uwazam ze napedy LG sa barzdo dobre i chyba w jakis ekstremalnych sytuacjach moga sprawiac problemy to tyle :P
pozdro
gen
Dodano
06.07.2003 20:06:21
krecik:
Normalne u LG. Nigdy nie kupuj napędów optycznych LG.
Najlepsze są Teac i Liteon.

ja w sumie mialem cztery napedy LG i tylko jede sie rozwalil, byl to cd–rom40x, jak sie rozwalil to wymienili go na 48x :D teraz mam go w starym kompie, sa drobne problemy z nim teraz po trzech latach ale chyba w tym przypadku przyda sie format dysku bo chyba cos tam z softem zkopane:D
teraz w nowym kompie mam napedy:CD–RW 40x 12x 40x no i zero problemow i mam jeszcze DVD LG 16x i tez nie mam jak narazie problemow, dlatego uwazam ze napedy LG sa barzdo dobre i chyba w jakis ekstremalnych sytuacjach moga sprawiac problemy to tyle :P
pozdro
gen
Dodano
06.07.2003 20:06:21
to normalne zwykle standartowe oczywiste ..... to LG i zawsze beda z NIm problemy.......
TzaR
Dodano
06.07.2003 19:29:07
Jesli chodzi o CD–ROM lg52x to juz mi raz padl..nie czytal plytek..Oddalem do reklamacji i zrobili ciulowo.

Ale jesli chodzi o CD–R LG 24/10/40 to dziala bez zarzutu
studzik
Dodano
05.07.2003 17:32:37
ja kupiłem napęd LG 2 lata temu i jestem z niego zadowolony na maxa. natomiast według mnienajgorszą firmą produkująca napędy optyczne to jest Samsung.
rasteel
Dodano
04.07.2003 21:55:24
Skoro mowa tu o cd–romah to pochwale sie ze nie tylko z windowsem mam problemy ale moj cd. tez niedziala juz od ponat 5 miehow sformatowalem dysk zaczol dzialac minely 2 tygodnie znowusz nie dziala. :wink: Kiedy wkladam plytke do napetu ot zaczyna ja czytac przestaje czyta przestaje i leje na mnie a windows wykazuje ze nie ma plytki w srodku a firma to Bog wie jaka jest bo na cd. nie ma nic napisane nawet z tylu nic nie jest napisane. A zeby wyjac cd. i pujsc do kolesia zeby zobaczyc czy u niego tez nie dizla to nie moge bo dostane od tatusia ze komputer rozmontowywuje :lol: Straszne.

Pozdrawiam
Tony
Dodano
23.06.2003 09:31:41
Skoro mowa tu o cd–romah to pochwale sie ze nie tylko z windowsem mam problemy ale moj cd. tez niedziala juz od ponat 5 miehow sformatowalem dysk zaczol dzialac minely 2 tygodnie znowusz nie dziala. :wink: Kiedy wkladam plytke do napetu ot zaczyna ja czytac przestaje czyta przestaje i leje na mnie a windows wykazuje ze nie ma plytki w srodku a firma to Bog wie jaka jest bo na cd. nie ma nic napisane nawet z tylu nic nie jest napisane. A zeby wyjac cd. i pujsc do kolesia zeby zobaczyc czy u niego tez nie dizla to nie moge bo dostane od tatusia ze komputer rozmontowywuje :lol: Straszne.

Pozdrawiam
Tony
Dodano

Pozdrawiam
Tony
Dodano
Mój samsung jeszcze podczas 3 lat cięźkich robut nie swajczył źadnej płyty. I to daje mi duźy plus do tej firmy :)
Lezio111
Dodano
23.06.2003 00:56:55
SLAY3R:
To, źe płytka została rozerwana to jeszcze nie wina napędu (oczywiście mogło się zdarzyć). Ale generalnie płytki rozrywa jak są pęknięte, nawet w bardzo niewielkim stopniu.

tylko, źe to najczęściej się zdarza w LG i Samsungu (i to nie koniecznie uszkodzone płytki)
krecik
Dodano
23.06.2003 00:21:45
Skolei maj plytka na ktorej mialem Fife 2002 byla to plytka Verbatim.Nie miala zadnego zarysowania nawet najdrobniejszego i moj LG sprawil ze plytka pekla tylko do srodka.No a LG dalej chodzi i nic mu nie jest.:))
theboss78
Dodano
22.06.2003 21:33:17
To, źe płytka została rozerwana to jeszcze nie wina napędu (oczywiście mogło się zdarzyć). Ale generalnie płytki rozrywa jak są pęknięte, nawet w bardzo niewielkim stopniu.
SLAY3R
Dodano
22.06.2003 21:10:47
maja rację, LG to tandeta, miałem taki napęd ale pewnego dnia a trakcie pracy rozerwało płytke w środku i sie troszeczkę uszkodził, w ramach reklamacji mi go nie przyjęto, teź wolno startował, teraz mam Teac i jestem zadowolony, oddaj go szybciutko, pozdrawiam :P :P :P
neo340
Dodano
22.06.2003 21:07:56
laskowski:
Cd Rom kupiłem dokładnie 05.04.2003 i do tej pory chodził normalnie.

hmm, wiec skoro najpierw Ci dzialal a teraz przestal i u innych tez ten cd–rom nie dziala, tzn ze jest tak jak mowi krecik –> jest fizycznie zepsuty. Masz gwarancje, idz do sklepu i oddaj im go –> oni powiedza co dalej...
The_judge
Dodano
18.06.2003 21:14:32
The_judge:
Bo jakos tak dziwnie to wyglada ze najpierw ci cd–rom dzialal a potem nagle przestal...

Dziwnie? To zwykły przypadek zepsucia. Jeśli nie miałeś problemów z LG to się ciesz. Większość ludzi których znam narzeka na LG. Jeśli Liteon jest za głośny to kup teaca. Jest równie dobry i cichy.
krecik
Dodano
18.06.2003 20:07:38
Cd Rom kupiłem dokładnie 05.04.2003 i do tej pory chodził normalnie. Nie przywracałem systemu i nie przeinstalowywałem windowsa. Sprawdzałem go nawet u kumpla na kompie i nie działał. Kieszeń normalnie sie wysuwa, wkładam płytke, naciskam przycisk, zamyka sie cd rom i juź lampka nie przestaje chodzić. Ciągle myśli i myśli.
laskowski
Dodano
18.06.2003 19:29:02
Cd Rom kupiłem dokładnie 05.04.2003 i do tej pory chodził normalnie. Nie przywracałem systemu i nie przeinstalowywałem windowsa. Sprawdzałem go nawet u kumpla na kompie i nie działał. Kieszeń normalnie sie wysuwa, wkładam płytke, naciskam przycisk, zamyka sie cd rom i juź lampka nie przestaje chodzić. Ciągle myśli i myśli.
laskowski
Dodano
18.06.2003 19:29:02
bez przesady. Ja akurat nigdy nie mialem problemow z LG i bardzo go sobie chwale –> za dobra jakosc i cisze
laskowski podaj wiecej info. Czy na poczatku cd–rom ci dzialal, czy od razu miales z mim problemy...

Czy przeinstalowywales windows lub czy przywracales system ze zdjecia ghosta ?

Bo jakos tak dziwnie to wyglada ze najpierw ci cd–rom dzialal a potem nagle przestal...
The_judge
Dodano
18.06.2003 01:15:56
laskowski
Dodano:
17.06.2003 15:02:19
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2