<Problem ze stronkami>>
Podczas gdy wchodze na
przykładowo : oneta to mi wyskakuje jakas
reklamastronka i przekierowuje na jakieś inne..
Chodzi mi o to jak by usunąc by sie to nie pojawiało
Czysciłem programem Ad–aware 6 , usuwałem z historii , pliki cookie itd. i nico.
Czy wie ktos jak tego sie pozbyc :?: , wykluczam programy blokujace tego typu strony.
przykładowo : oneta to mi wyskakuje jakas
reklamastronka i przekierowuje na jakieś inne..
Chodzi mi o to jak by usunąc by sie to nie pojawiało
Czysciłem programem Ad–aware 6 , usuwałem z historii , pliki cookie itd. i nico.
Czy wie ktos jak tego sie pozbyc :?: , wykluczam programy blokujace tego typu strony.
Odpowiedzi: 14
Gagman:lisekwas15:No i problem z głowy uzyłem SpyBota i jest ok
Dzieki wszystkim za pomoc a zwłaszcza tobie EL NINO[/b]
A mnie ciekawi, co SpyBot znalazł poza tym co znalazł Ad–aware?
Pozdrawiam
Dokładna nazwa tego czegoś brzmi
SearchSquire33
To nie mnie dziekuj, ale P.Kolli za SpyBota :wink: :lol: . No problem.lisekwas15:Dzieki wszystkim za pomoc a zwłaszcza tobie EL NINO[/b]
Pewnie jakies badziewie :wink: .Gagman:A mnie ciekawi, co SpyBot znalazł poza tym co znalazł Ad–aware?
lisekwas15:No i problem z głowy uzyłem SpyBota i jest ok
A mnie ciekawi, co SpyBot znalazł poza tym co znalazł Ad–aware?
Pozdrawiam
XeviL:
A moźe jednak nie:
http://www.kaspersky.pl/news.html?s=details&id=198
www.kaspersky.pl:
%SystemRoot%CSRSS.EXE
tu jest CSRSS a nie CRSS o ktorym pisze Marcin i reszta.
MarcinX:
Podejrzany jest proces crss.exe
No i problem z głowy uzyłem SpyBota i jest ok
No i problem z głowy uzyłem SpyBota i jest ok
EL NINO:Zaden podejrzany, bo to proces systemowy. A po drugie, co Ci kurna da jakikolwiek antywirus przy klikaniu gdzie popadnie Bog wie gdzie. Silny albo slaby. Zreszta nie mam pojecia o czym piszesz mowiac silny. Glupoty po prostu.MarcinX:Podejrzany jest proces crss.exe
lisekwas, usun z rejestru to co nazywa sie jusched.exe, bo to proces sprawdzajacy na stronach SUNa czy jest nowa wersja Javy, usun searchupdate33.exe (to "Virus, spyware, or resource hog"), a pozniej poszukaj na dysku:
SearchSquire.inf, engines.txt partner.txt SearchSquire.dll SearchSquire.exe SquireUninst.exe albo:
engines.txt partner.txt SearchSquire2.dll SearchSquire2.inf SearchUpdate.exe unsearch.exe lub podobnych i wykasuj w cholere.
A moźe jednak nie:
http://www.kaspersky.pl/news.html?s=details&id=198
Pociagnij jeszcze z neta SpyBota i przelec system.
EL NINO :D
Zrobiłem co napisałeś i nic, poza tym ze system mi sie mniej stabilny zrobił i dzieja sie cuada :)
JednaK mam jeszcze nadzieję ze kotś mi wreszcie pomorze ..
Zrobiłem co napisałeś i nic, poza tym ze system mi sie mniej stabilny zrobił i dzieja sie cuada :)
JednaK mam jeszcze nadzieję ze kotś mi wreszcie pomorze ..
Zaden podejrzany, bo to proces systemowy. A po drugie, co Ci kurna da jakikolwiek antywirus przy klikaniu gdzie popadnie Bog wie gdzie. Silny albo slaby. Zreszta nie mam pojecia o czym piszesz mowiac silny. Glupoty po prostu.MarcinX:Podejrzany jest proces crss.exe
lisekwas, usun z rejestru to co nazywa sie jusched.exe, bo to proces sprawdzajacy na stronach SUNa czy jest nowa wersja Javy, usun searchupdate33.exe (to "Virus, spyware, or resource hog"), a pozniej poszukaj na dysku:
SearchSquire.inf, engines.txt partner.txt SearchSquire.dll SearchSquire.exe SquireUninst.exe albo:
engines.txt partner.txt SearchSquire2.dll SearchSquire2.inf SearchUpdate.exe unsearch.exe lub podobnych i wykasuj w cholere.
Podejrzany jest proces crss.exe.
Podobno tworzy robal Gaobot.
Samo ad–aware bez mocnego antywira nic nie daje.
Podobno tworzy robal Gaobot.
Samo ad–aware bez mocnego antywira nic nie daje.
Co do ad–ware 6 mam nowa aktualizacje :?
lisekwas15, nie masz przypadkiem w Menadzerze zadań procesu o nazwie "pup.exe" lub "tennumerek.exe", a na dysku pliku w stylu "14057558.exe" albo innego z "umerkami"? Jeśli tak, to usuń ten syf... Nie zapomnij o rejestrze (szczególnie gałąź:HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun )...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=10116&highlight=
To samo, poszukaj w autostarcie i procesach.
Uaktualnij ad–aware i przeskanuj.
Skanuj jakimś dobrym antywirem plus mks online.
To samo, poszukaj w autostarcie i procesach.
Uaktualnij ad–aware i przeskanuj.
Skanuj jakimś dobrym antywirem plus mks online.
Strona 1 / 1