LSASS exploit i port 445
na początku dodam źe mam windowsa xp + sp2 i wszystkie łaty. Chodzi o to źe od pewnego czasu obserwuje jak kaspersky antihacker blokuje mase ataków z sieci lokanej. W raportach pisze źe jest to atak lsass exploit i jest dokonywany z portu 445. Wyświetlany teź jest adres ip oraz nazwa komputera który próbuje sie włamać. Przeskanoeałem komputer kasperskim, trojan hunterem oraz kilkoma skanerami online i nic nie wykryło. Moźe wie ktoś jak temu zaradzic
Odpowiedzi: 5
Slowik16_16:hej bobi nieumiem rozwiazac twojego problemu al ty moj chyba tak poprostu mam na pulpicie your system is infected a wsi przez tego spysherrif czu cos takiego niewiem jak to naprawic odp gg 8065881 sora ze wtracilem sie
ej stary zluzuj majty i poczekaj az ktos w jednym temacie Ci odpowie
bo zaraz bana od kogos dostaniesz (El Nino cie ostrzega;) i po co
poczytaj sobie w innych tematach o tym i bedziesz wiedzial o co chodzi (opcja szukaj –> spysheriff, tapety, system infected i tak dalej)
hej bobi nieumiem rozwiazac twojego problemu al ty moj chyba tak poprostu mam na pulpicie your system is infected a wsi przez tego spysherrif czu cos takiego niewiem jak to naprawic odp gg 8065881 sora ze wtracilem sie
"Ataki" na co ? Na kogo ?g_r_a_d:ataki są dokonywane z mojego adresu IP
ja zauwaźyłem ostatnio to samo, tylko źe ataki są dokonywane z mojego adresu IP, za kaźdym razem jest oczywiście inny adres ale to tylko dlatego źe mam NEO. Czy to jest jednoznaczne z tym źe to ja mam sasera?
Musisz pojsc do tego "kogosia" z uwagi na to, ze to z jego kompa skanowana jest siec i powiedziec, ze ma w systemie sassera. Niech z tym zrobi porzadek.bobi_20:Moźe wie ktoś jak temu zaradzic
Nie zajmuj sie pierdołami i nie patrz co jest blokowane. Od tego masz firewalla.
Strona 1 / 1