Lowerping
Witam ostatnio mnie zainteresował jeden program do zmniejszający latecy w grach [url=http://lowerping.com/]LowerPing[/url] mógł by ktoś mi wyjaśnić jak on działa ? albo doradzić inny bezpłatny
Z góry będę wdzięczny
Odpowiedzi: 5
U mnie wygląda to następująco:
[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/460/7af33ffbf2715760.jpg[/IMG][/URL]
I patrząc na wyniki, też nie zbyt to zachwyca.
Sam ping dawał mi średnią 193ms.
Weź jeszcze poprawkę na obciążenie docelowego serwera i podziel jego wydajność przez wszystkich userów w danym momencie.
Wiem o tym ale do nie których gier nic to nie da ponieważ trase droge do serwera poprzez inne gdzie przez to trafia odrazu do głównego serwera gdzie znajduje się w stanach [code]
Trasa śledzenia do www.playragnarok.com [128.241.93.60]
przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30
1 * * * Upłynął limit czasu żądania.
2 * * * Upłynął limit czasu żądania.
3 * * * Upłynął limit czasu żądania.
4 * * * Upłynął limit czasu żądania.
5 * * * Upłynął limit czasu żądania.
6 * * * Upłynął limit czasu żądania.
7 * * * Upłynął limit czasu żądania.
8 * * * Upłynął limit czasu żądania.
9 * * * Upłynął limit czasu żądania.
10 * * * Upłynął limit czasu żądania.
11 * * * Upłynął limit czasu żądania.
12 * * * Upłynął limit czasu żądania.
13 * * * Upłynął limit czasu żądania.
14 * * * Upłynął limit czasu żądania.
15 * * * Upłynął limit czasu żądania.
16 * * * Upłynął limit czasu żądania.
17 279 ms * 243 ms www.playragnarok.com [128.241.93.60]
Śledzenie zakończone.
[/code]
i Lower Ping o ile się nie myle ustala nową trasę dla łącza poprzez inne serwery tylko co zrobić by nie traciło tras
Na tyle, co widać w sieci na temat pingu w gierkach multi, jest on uzależniony przede wszystkim od wydajności łącza użytkownika.
Drugim warunkiem sprawności połączenia jest zminimalizowanie wszelkich połączeń internetowych do niezbędnej ilości. najlepiej, aby tylko gra w danym momencie miała to połączenie. Czyli: wyłączasz wszystkie torenty, emuły, decety, chomiki czy co tam masz na stanie w systemie.
zamykasz przeglądarki i hasasz do upadłego. Jeśli ping nadal jest poniżej 50, a nawet 100.... no to już chyba uratuje cię tylko zmiana łącza na szybsze.
Nie przekonuje mnie, aby jakiś program zewnętrzny miał mi poprawić sprawność połączenia, jeśli samo ono w sobie jest słabe.
Letency Pomyłka mała w literówce :) czyli ping tak prosto powiedziane
[quote=Szymonq]zmniejszający latecy w grach[/quote]Jakie latecy?
Strona 1 / 1