Witajcie. Znów wracam do tematu mojego urządzenia wpiętego w kompa, jest nim tuner satelitarny. Otóź – goły system wykrywa urządzenie w fwóch kategoriach, jako karte sieciową DVB oraz urządzenie audio/video. Po instalacji sterowników część video jest widziana w PCI tym a tym...Tymczasem jako karta DVB – lokalizacja – NIEZNANE. I tuner nie działa. Nie ma źadnych konfliktów, źadnych wykrzykników, niczego, co świadczyłoby o uszkodzeniu karty. System poprawnie wskazuje zainstalowane sterowniki ( wrzucałem juź starsze, na których tuner pracował ) Problem pojawił się prawdopodobnie po zakupie nowej płyty głównej, na której to chyba nie uźywałem jeszcze tunera. Płyta Gigabyte 8IPE100 Pro3. Na tej samej płycie ani razu nie udało mi się takze uruchomić stacji dyskiete. Taśmę sygnałową wymieniałem, mam teź nowy zasilacz Chiefteca, a obciąźeń raczej większych nie mam.
–––––––––––––
Czy dziwne zachowanie tunera DVB moze być spowodowane problemem płyty głównej, czy to awaria samego urządzenia ??
–––––––––––––
Czy dziwne zachowanie tunera DVB moze być spowodowane problemem płyty głównej, czy to awaria samego urządzenia ??
Odpowiedzi: 1
Czy to jest urządzenie w formie karty PCI.
Czy zostało sprawdzone na innym kompie.
Czy masz system XP z SP2.
Jak urządzenie PCI czy zmieniałeś sloty,a wcześniej odinstalowałeś urządzenie z systemu,zmiana na wyłączonym kompie,start i dopiero stery i sprawdzenie.
A stacje dyskietek uruchomiłeś w biosie.
Floppy Drive A 1.44 MB reszta na disabled lub niezainstalowana.
Czy zasilanie dochodzi do stacji i przy starcie świeci się kontrolka stacji.
Sprawdz stacje z taśmą na innym kompie czy dobra.
Poczytaj ksiąźke do płyty głównej odnośnie stacji dyskietek,moźe coś jeszcze trzeba zrobić jakś zworka lub opcja w biosie.
Czy zostało sprawdzone na innym kompie.
Czy masz system XP z SP2.
Jak urządzenie PCI czy zmieniałeś sloty,a wcześniej odinstalowałeś urządzenie z systemu,zmiana na wyłączonym kompie,start i dopiero stery i sprawdzenie.
A stacje dyskietek uruchomiłeś w biosie.
Floppy Drive A 1.44 MB reszta na disabled lub niezainstalowana.
Czy zasilanie dochodzi do stacji i przy starcie świeci się kontrolka stacji.
Sprawdz stacje z taśmą na innym kompie czy dobra.
Poczytaj ksiąźke do płyty głównej odnośnie stacji dyskietek,moźe coś jeszcze trzeba zrobić jakś zworka lub opcja w biosie.
Strona 1 / 1