Logowanie w XP
Witam,
podczas instalowania systemu Win XP Pro, pojawia się okno proszące o podanie uźytkowników i haseł. Jak się domyślam, są to konta zakładane podczas instalacji. Pytanie: co się stanie jeśli w tej chwili nie podam nazw i haseł uźytkowników? Jaki to ma wpływ na działanie systemu? Czy podanie uźytkowników w tej chwili jest wymagane koniecznie?
W rzeczywistości podałem nazwy 4 uźytkowników i ich hasła podczas instalacji. Teraz jeśli zmieniam ustawienia dla konta nadając mu status z ograniczeniami, to przy kaźdej próbie logowania komputer odmawia zalogowania podając komunikat " lokalne zasady logowania nie pozwalają na logowanie interakcyjne". Ponowna zmiana konta na administratora przywraca poprawne działanie.
Co jet powodem takiego stanu rzeczy?
podczas instalowania systemu Win XP Pro, pojawia się okno proszące o podanie uźytkowników i haseł. Jak się domyślam, są to konta zakładane podczas instalacji. Pytanie: co się stanie jeśli w tej chwili nie podam nazw i haseł uźytkowników? Jaki to ma wpływ na działanie systemu? Czy podanie uźytkowników w tej chwili jest wymagane koniecznie?
W rzeczywistości podałem nazwy 4 uźytkowników i ich hasła podczas instalacji. Teraz jeśli zmieniam ustawienia dla konta nadając mu status z ograniczeniami, to przy kaźdej próbie logowania komputer odmawia zalogowania podając komunikat " lokalne zasady logowania nie pozwalają na logowanie interakcyjne". Ponowna zmiana konta na administratora przywraca poprawne działanie.
Co jet powodem takiego stanu rzeczy?
Odpowiedzi: 7
Dziex gusioo. Pomogło. Spoko ludzik jestes.
Wpisz w uruchom : Control Userpasswords2 i tam moźesz to zmienić.
Oto chodzi ze ja niechce logowac sie jako admin tylko na swoje konto. A na swoim koncie nie mam hasla. Mam na nim prawa admina. jak usunac haslo administratora i wziac zeby automatycznie moje konto inne niz admina sie odpalalo??
Moze poprostu w paneslu sterowania, narzedzia adminisratorskie masz ustawione haslo czasowo, musisz to wylaczy,
Ja z takim troche innym problemem ale dotyczy logowania do winXP. Chodzi o to, ze gdy odpalam konto pokazuje sie monit cos w tym stylu: ,, Zalogowanie sie na to konto niejest mozliwe. Sprawdz dane i haslo. itd..." Teraz... W tle w pole uzytkownika jest wpisany Administrator. Kiedy klikne OK pojawia sie normalnie spis kont na niebieskim tle... Tyle, ze ja mam na kompie jedno konto – swoje. No i gosc ale on jest wylaczony. Co zrobic zeby tak sie nie dzialo??
1. Nic
2. Żaden
3. Nie
4. Za duźe restrykcje – odmówiłeś userowi prawa logowania.
2. Żaden
3. Nie
1. Nic
2. Żaden
3. Nie
2. Żaden
3. Nie
Strona 1 / 1