Logowanie w XP

Witam,

podczas instalowania systemu Win XP Pro, pojawia się okno proszące o podanie uźytkowników i haseł. Jak się domyślam, są to konta zakładane podczas instalacji. Pytanie: co się stanie jeśli w tej chwili nie podam nazw i haseł uźytkowników? Jaki to ma wpływ na działanie systemu? Czy podanie uźytkowników w tej chwili jest wymagane koniecznie?

W rzeczywistości podałem nazwy 4 uźytkowników i ich hasła podczas instalacji. Teraz jeśli zmieniam ustawienia dla konta nadając mu status z ograniczeniami, to przy kaźdej próbie logowania komputer odmawia zalogowania podając komunikat " lokalne zasady logowania nie pozwalają na logowanie interakcyjne". Ponowna zmiana konta na administratora przywraca poprawne działanie.

Co jet powodem takiego stanu rzeczy?

Odpowiedzi: 7

Dziex gusioo. Pomogło. Spoko ludzik jestes.
Mateush
Dodano
02.01.2005 16:01:36
Wpisz w uruchom : Control Userpasswords2 i tam moźesz to zmienić.
Anonymous
Dodano
02.01.2005 15:13:04
Oto chodzi ze ja niechce logowac sie jako admin tylko na swoje konto. A na swoim koncie nie mam hasla. Mam na nim prawa admina. jak usunac haslo administratora i wziac zeby automatycznie moje konto inne niz admina sie odpalalo??
Mateush
Dodano
02.01.2005 14:33:43
Moze poprostu w paneslu sterowania, narzedzia adminisratorskie masz ustawione haslo czasowo, musisz to wylaczy,
maczyk
Dodano
02.01.2005 14:22:53
Ja z takim troche innym problemem ale dotyczy logowania do winXP. Chodzi o to, ze gdy odpalam konto pokazuje sie monit cos w tym stylu: ,, Zalogowanie sie na to konto niejest mozliwe. Sprawdz dane i haslo. itd..." Teraz... W tle w pole uzytkownika jest wpisany Administrator. Kiedy klikne OK pojawia sie normalnie spis kont na niebieskim tle... Tyle, ze ja mam na kompie jedno konto – swoje. No i gosc ale on jest wylaczony. Co zrobic zeby tak sie nie dzialo??
Mateush
Dodano
02.01.2005 10:40:16
1. Nic
2. Żaden
3. Nie

4. Za duźe restrykcje – odmówiłeś userowi prawa logowania.
Rebe
Dodano
28.07.2004 09:31:45
1. Nic
2. Żaden
3. Nie

4. Za duźe restrykcje – odmówiłeś userowi prawa logowania.
Rebe
Dodano
28.07.2004 09:31:45
JAZI2
Dodano:
28.07.2004 03:01:57
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1