Logowanie jako administrator

hmm... tu mnie xp zaskoczył.
Otóź, do tej pory logowałem się na innych kompach, przez sieć, jako admin (\kompc$). A teraz nie mogę gdyź w oknie połączenia moźliwe jest wpisanie tylko hasła ( pole uźytkownika wygląda – KINGAGość – na szare). Po prostu – mam moźliwość zalogowania się tylko jako gość, czego i tak nie mogę zrobić gdyź wydałem polecenie "$"

P.S.
Uźykownik tego kompa, na który ja próbuje się zalogować przez sieć, loguje się lokalnie z hasłem jako administrator. I nic tu nie zminiałem.

Pozdrowionka, :wink: :?:

Odpowiedzi: 7

wszystko juź jest okey, tyle źe nie wiem nadal co zmienia domyślny dostęp administracyjny do dysku c: na logowanie wyłącznie jako gość. Rozwiązanie podałem wyźej, ale moźe ktoś zna szybszy sposób :)
hofman
Dodano
24.06.2004 13:41:52
Zasady zabezpieczeń lokalnych :

– Ogranicz uźywanie pustych haseł tylko do logowania do konsoli ??
– Model uwierzytelniania .... – wszyscy jako gość ?

Lub masz wyłączone konto Administratora :)
bonus
Dodano
22.06.2004 03:59:46
...a, zapomniałem dodać źe Xp automatycznie nada domyślny udział administracyjny dla dysku c: po ponownym uruchomieniu...

ciao bambino 8)

Żeby coś dopisać wystarczy kliknąć w przycisk zmień.
SLAY3R
hofman
Dodano
16.06.2004 13:22:43
no i udało się... 8)

Powiedzmy, źe nie moźemy dostać się z kompa AGA na komp MARCIN.
Wchodzimy na kompie MARCIN w jakikolwiek folder–>narzędzia–>opcje folderów–>widok i wyłączamy "uźyj prostego udostępniania plików". Teraz z "Mój komputer" wybieramy c: (prawym mychy) i otwieramy "udostępnianie i zabezpieczenia". Zaznaczamy "nieudostępniaj tego folderu" ( tutaj widnieje domyślna nazwa udziału: c$ ). Po zastosowaniu robimy ponowne uruchomienie. Teraz jeśli chcemy moźemy włączyć ponownie "uźyj prostego udostępniania plików" ale dopiero po restarcie.

hmm... teraz to ja sam się zaskoczyłem... :shock:

zgóry ja bardzo Wam dziękować :oops: za pomoc i za natchnienie...

pozdrowionka
hofman
Dodano
16.06.2004 13:20:30
Sprawdz sobie czy "ktos" nie dodal przypadkiem Administratora do odmowy logowania z sieci:
Panel sterowania –> Narzedzia administarcyjne –> Zasady zabezpieczen lokalnych –> Ustawienia zabezpieczen –> Zasady lokalne – > Przypisywanie praw uzytkownika
EL NINO
Dodano
15.06.2004 13:25:35
konto gościa wyłączone... zmieniłem na próbe hasło na KINGA i nic. Pewnie coś z uprawnieniami... próbuje dalej, thx. :)
hofman
Dodano
15.06.2004 11:21:37
wyłącz konto gościa i zobacz co bedzie sie dzialo wtedy. moze xp znowu cie zaskoczy :)
Szymon Grabiński
Dodano
14.06.2004 19:21:16
hofman
Dodano:
14.06.2004 17:47:13
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1