Logowanie i msgina.dll / POMOCY

Witam,

POMOCY

Dziś juz z 6razy robilem formata i instalowalem win. Po zakonczonej instalacji windowsa ( HE ) / wpisanu nazwy uźytkownika i przejściu DALEJ ukazuje się owa tabelką ( zał. 1 ) Po ponownym uruchomieniu i pierwszym uruchomieniu systemu na dzień dobry pokazuje się taki błąd ( zał. 2 . W menu START jako nazwa uźytoknika widnieje napis Właściciel – ja wpisywałem co innego :/
Co mi moźecie doradzić ? Jak zwykle czas odpoczynku a ja muszę walczyć :/
Z góry dzięki.

Odpowiedzi: 9

tak wgrywałem, ale to po instalacji ( która zawsze przechodziła bez problemów, a system sam ściągał poprawki ).Jak zainstalować aktualizcje jeźeli system nie wgrywa sie do końca. Dziś uruchomiłem komputer i ukazał się komunikat:

Verifying DMI Pool Data ...........
Boot from CD:
Boot from CD:

Brak pliku NTLDR
Naciśnij jakiś klawisz, aby zrestartować

Zainstalowałem jeszcze raz system ( opcja Napraw / Uaktualnij ) i jakoś idzie na prowizorce – az strach pomysleć jak będę musiał robić formata :/
A co do CHKDSK to na kazdej partycji pokazywal mi uszkodzone sektory. Podczas robienia scandiska tez pokazuje uszkodzone sektory. Nie wiem czy to jest przyczyną, źe nie mogę zrobić formata – poniewaź są takie objawy jak wymienialem wyźej.
PS. nastawiać się na kupno nowego dysku, czy idzie jakoś naprawić ten mój ?
z gory dzieki za dalsze rady
–MaRciN–[PL]–
Dodano
01.01.2006 21:01:27
W konsoli odzyskiwania odpalałeś chkdsk z przełacznikami p i r?
SP2 to nie wszystko – pobrałeś wszystkie, które ukazały sie po wydaniu tej zbiorowej poprawki?
Ad@$
Dodano
01.01.2006 12:38:52
ten blad ukazywal sie na koncu instalacji winXP a nastepnie po wejsciu do Windowsa ( screeny są w pierwszeym poscie ), moźliwość zalogowania jest, tylko nie z taką nazwą, jaką bym chciał – jaką wpisałem podczas instalacji. ( komputer sam ją przestawia na Właściciel )co do łatek to mam SP2.
Skasowałem wszystkie partycje, przeczyściłem go – załoźyłem dwie nowe i WinXP zainstalowal się normalnie (dylemat od czego jest ten błąd instalacji :/ ). Teraz mam jeszcze gorszy problem poniewaź nie mogę sformatować dysku. Wpisując w dosie komendę format c: następnie T / Enter dysk zaczyna formatowanie 1 ... 2... 3%... i nagle stają procenty a ukazuje się komunikat: Próba odtworzenia jednostki alokacji np 47 653 i proces formatowania zatrzymuje się ( mozna czekać i czekać i nic się nie dzieje)
–MaRciN–[PL]–
Dodano
01.01.2006 03:04:04
Zastąp ten plik czyściutkim, nowym:
expand X:\i386\MSGINA.DL_ C:\windows\system32

, gdzie X to lietra napędu CD.
W awaryjnym to samo? Zalogować w ogóle się moźesz? Łatki pościągać?
Ad@$
Dodano
31.12.2005 20:31:09
tylko nie rozumiem jak je wgrac :/ na moje oko to sa to aktualizacje do Offica a ja nie ma Offica :/ mam problem z wgraniem WinXP – wpisanie nazwy Uźytkownika bo zawsze on zmieni na Właściciel ( po ukazaniu sie błędu –> http://download.centrumxp.pl/forum/1_268.jpg
–MaRciN–[PL]–
Dodano
31.12.2005 18:50:04
Ale co ma podsystem zabezpieczeń do dysku twardego? Coś się bidoka tak uczepił :P. Wszystko masz wlinkach wcześniej przez mnie podanych. Błąd po formacie znowu, bo i uaktualnienia nie pościągane.
Ad@$
Dodano
31.12.2005 16:27:50
przed chwilką zrobiłem formata i znowu jest ten sam bład :/ – ostatnio jak mialem formata wszystko przeszło bez problemów, od czego to moze być uzaleźnione :/ ?
Przepraszam ze zaczynam znowu ten temat – ale juz mnie szlak trafia :/ .Dziś instalowalem tez 2x poniewaz przy kończeniu instalacji ( aktywacja systemu )nacisnąłem Dalej i sie all zawiesilo :/ moźe jakieś błędy są na HDD czy coś ? ale jak dysk jest czysty to nic nie powinno się dziać.
Bardzo proszę o pomoc
–MaRciN–[PL]–
Dodano
31.12.2005 14:54:06
tzn ze juz ciagle bedzie sie tak dzialo ? kiedys all bylo OK moglem instalowac ile wlezie. Od czego tak sie stało :/ ? dysk czyty a on jakies cuda wyprawia
–MaRciN–[PL]–
Dodano
30.10.2005 14:15:35
http://www.microsoft.com/poland/technet/article/art001.mspx
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS01–001.mspx
Pościągaj uaktualnienia z WindowsUpdate. Jeźeli to nie pomoźe spróbuj zainstalować to http://www.microsoft.com/Downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=D2E97276–04DA–40B0–8AAB–F152F6D95E7D i sp do office'a.
Ad@$
Dodano
30.10.2005 13:08:11
–MaRciN–[PL]–
Dodano:
29.10.2005 20:52:49
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1