Logowanie do sieci Novell
Witam.
Mój problem wygląda następująco:
Pracuję na Win98 i sieci Novell. Po zainstalowaniu klienta Novell'owego i restarcie kompa pokazuje się okienko logowania do sieci Novell, ale juź po kaźdym następnym uruchomieniu kompa nie pokazuje się okienko logowania do Novell'a tylko standardowe okienko logowania do Windows. I juź tak jest cały czas mimo, źe logowanie do sieci podstawowej ustawione jest na sieć Novell.
Co zrobić aby jako pierwsze (i ostatnie zarazem) pokazywało się okienko logowania do Novell'a?
Mój problem wygląda następująco:
Pracuję na Win98 i sieci Novell. Po zainstalowaniu klienta Novell'owego i restarcie kompa pokazuje się okienko logowania do sieci Novell, ale juź po kaźdym następnym uruchomieniu kompa nie pokazuje się okienko logowania do Novell'a tylko standardowe okienko logowania do Windows. I juź tak jest cały czas mimo, źe logowanie do sieci podstawowej ustawione jest na sieć Novell.
Co zrobić aby jako pierwsze (i ostatnie zarazem) pokazywało się okienko logowania do Novell'a?
Odpowiedzi: 8
Nic to nie daje. Po restarcie znów login do Windy.
mars28:Loguję się do Windy (przyklepując Enterem)
moze sprobuj raz odrzucic logowanie windowsowskie [esc]–em...
EL NINO:A czy masz zalozone jakies konto w logowaniu Windows ?
adamno:...i co wtedy robisz? masz jakies haslo do sieci microsoft? konto? czy przyklepujesz [enterem] czy [esc] ? login w oknie microsoftu jest taki jak uzytkownik novella?
Loguję się do Windy (przyklepując Enterem). Login do Windy mam taki sam jak do sieci Novell.
Czy to moźe mieć jakieś znaczenie?
mars28:...nie pokazuje się okienko logowania do Novell'a tylko standardowe okienko logowania do Windows. I juź tak jest cały czas mimo
...i co wtedy robisz? masz jakies haslo do sieci microsoft? konto? czy przyklepujesz [enterem] czy [esc] ? login w oknie microsoftu jest taki jak uzytkownik novella?
No pewnie...! :? Przepraszam, ja sie jeszcze nie nauczylem czytac dokladnie chyba... :oops:
adamno – przeciez ma tak ustawione :wink: .
Sprobuj w otoczeniu sieciowym, a raczej w jego wlasciwosciach, ustawic w okienku logowania – Novell NetWare, zamiast logowania windowsowego
A czy masz zalozone jakies konto w logowaniu Windows ? Sprawdz moze w Panelu sterowania. Poza tym jesli jest to siec Novel, to odinstaluj niepotrzebne protokoly we wlasciwosciach sieci. A jak niepomoze, to sprobuj calkowicie wszystko odinstalowac, wyjmij sieciowke, zresetuj komputer, znowu wylacz i sprobuj ja zainstalowac spowrotem ale tylko z IPXem.
Strona 1 / 1