Logowanie do Novell Netware z systemu XP HOME – kto pomoźe?
Mam problem z logowaniem się ze stacji roboczej XP Home do sieci na Novelu 6.0. Po zainstalowaniu klienta 4.83PL i nawet 4.90PL widzę zasoby serwera, ale nie moge się zalogować.W oknie logowania są komunikaty: the utility could not execute external program ......syspublic
alexpld.exe.
a potem kilka razy The following drive mapping operation could not be completed.The error code was 886f.Wydaje mi się źe przyczyna jest gdzieś w XP Home.
Poradźcie – jak naprawić to logowanie. Poprzednio w XP Pro nie było problemu. :(
a potem kilka razy The following drive mapping operation could not be completed.The error code was 886f.Wydaje mi się źe przyczyna jest gdzieś w XP Home.
Poradźcie – jak naprawić to logowanie. Poprzednio w XP Pro nie było problemu. :(
Odpowiedzi: 3
Dobrze ze dales info. Czlowiek sie uczy cale zycie.
To źe nie jest wspierany, nie znaczy źe jest niemoźliwe podłączenie.
Dziś poruszałem trochę głową i udało się :roll: , okazało się źe błąd tkwił w nazwie komputera, która przy poprzedniej konfiguracji była ciut inna.
Dla zainteresowanych – XP Home działa pod NBStarter Packe Netware6 .Pozdrawiam
Dziś poruszałem trochę głową i udało się :roll: , okazało się źe błąd tkwił w nazwie komputera, która przy poprzedniej konfiguracji była ciut inna.
Dla zainteresowanych – XP Home działa pod NBStarter Packe Netware6 .Pozdrawiam
Zapomnij – http://www.novell.pl/corp/infolinia.html#5
Strona 1 / 1