Litery dysku
Mam taki mały problem. Gdy instalowałem system (WinXP) miałem podłączony drugi dysk, na którym ma dwie partycje i przyporządkował jednej z nich literę "D". A teraz gdy dysk jest odłączony powstała "dziura" "C"–system, nie ma "D", a następna partycja "E". Czy moźna zmusić system by ponownie przyporządkował litery dysku? Próbowałem ponownie zainstalować Podstawowy kontroler IDE ale nie chciał się instalować, pojawia się błąd: "nie moźna dokończyć instalacji, sterownik nie jest przeznaczony do tej platformy". Taki sam błąd miałem przy Pomocniczym kontrolerze IDE, pomogło odłączenie napędu CD, na czas instalacji. Z wiadmoych przyczyn nie mogę odłączyć dysku systemowego. Więc co mam zrobić?
Z góry dzięki z ewentualną pomoc.
Odpowiedzi: 4
bluzgmaster:tylko źe jeśli masz jakąś gre lub program zainstalowany w np. E:programyadobe... i zmienisz na D: to z menu start nie będzie się chciało wczytywać i będziesz musieć zmieniać lokalizacje we właściwościach skrótu.
Uwazasz ze to argument przemawaiajacy za tym aby jednak litery nie zmieniac ?? IMO nie
tylko źe jeśli masz jakąś gre lub program zainstalowany w np. E:programyadobe... i zmienisz na D: to z menu start nie będzie się chciało wczytywać i będziesz musieć zmieniać lokalizacje we właściwościach skrótu.
Bobi_robert:jerico:Mam taki mały problem. Gdy instalowałem system (WinXP) miałem podłączony drugi dysk, na którym ma dwie partycje i przyporządkował jednej z nich literę "D". A teraz gdy dysk jest odłączony powstała "dziura" "C"–system, nie ma "D", a następna partycja "E". Czy moźna zmusić system by ponownie przyporządkował litery dysku? Próbowałem ponownie zainstalować Podstawowy kontroler IDE ale nie chciał się instalować, pojawia się błąd: "nie moźna dokończyć instalacji, sterownik nie jest przeznaczony do tej platformy". Taki sam błąd miałem przy Pomocniczym kontrolerze IDE, pomogło odłączenie napędu CD, na czas instalacji. Z wiadmoych przyczyn nie mogę odłączyć dysku systemowego. Więc co mam zrobić?
Litere zmienisz z poziomu Zarzadzania Dyskami bez kombinowania
Prosto zwyczajnie wpisz w lini poleceń Uruchom compmgmt.msc I zmieniaj ..!
Pozdro
jerico:Mam taki mały problem. Gdy instalowałem system (WinXP) miałem podłączony drugi dysk, na którym ma dwie partycje i przyporządkował jednej z nich literę "D". A teraz gdy dysk jest odłączony powstała "dziura" "C"–system, nie ma "D", a następna partycja "E". Czy moźna zmusić system by ponownie przyporządkował litery dysku? Próbowałem ponownie zainstalować Podstawowy kontroler IDE ale nie chciał się instalować, pojawia się błąd: "nie moźna dokończyć instalacji, sterownik nie jest przeznaczony do tej platformy". Taki sam błąd miałem przy Pomocniczym kontrolerze IDE, pomogło odłączenie napędu CD, na czas instalacji. Z wiadmoych przyczyn nie mogę odłączyć dysku systemowego. Więc co mam zrobić?
Litere zmienisz z poziomu Zarzadzania Dyskami bez kombinowania
Strona 1 / 1