Litera dysku
Jak zmienic litere dysku lokalnego bo zamiast c mam g i triche mne to drazni.Probowalem przez panel sterowania/narzedzia administracyjne......ale tam mi wyskakuje ze nie moze go zmienic.Jest jakas inna mozliwosc??
Odpowiedzi: 10
oki.To jak radzicie to nie bede ruszal niech juz tak zostanie i litera g bedzie jako dysk podstawowu(lokalny) bo nie mam zamiary bawic sie znowu w instalki programow.THX wszystkim za pomoc:)
Jeśli się nie myle to dysk (partycja), który zawiera MBR (Master boot record) jest zawsze c:. Jest to partycja podstawowa (primary partition), fizycznie w większości przypadków ulokowana jako pierwsza. Jak pisze szanowny kolega – nie chcesz reinstalki: nie rusz. Nawet narzędzia do przemapowania dysku nie radzą sobie do końca dobrze z tym problemem. Poza dyskiem C zmianę liter moźna przeprowadzić spod winxp, upewnij się jednak, źe źaden program nie odwołuje się do tych dysków.
P.S Pzdr.
P.S Pzdr.
Czytales posty dokladnie ? Chcesz stawiac system od nowa ? No to zmieniaj.frohike:Zatem radzicie urzyc Particion Magic?
no wlasnie probowalem przez narzedzia admin... ale nic z tego i dlatego nadal poszukuje innej metody
frohike:mam na nim system i juz poinstalowane rzeczy.Zatem radzicie urzyc Particion Magic?
hmm nie znam sie wiec jak bedzie zle to prosze mnie poprawic litery dyskow mozna zmienic panel–>narzedzia administracyjne–>zarzadzanie komputerem i tam jest wszystko :) ale nie wie mczy tak mozna robic jezeli jest to systemowa partycja. moze moja porada sie przyda moze nie. powidzenia
mam na nim system i juz poinstalowane rzeczy.Zatem radzicie urzyc Particion Magic?
Tyz prowda :wink: . Tyle tylko, ze trzeba miec te pare godzin czasu na poinstalowanie wszystkiego od nowa :P .Rebe:Ergo uźycie PM problem rozwiąźe :lol: :wink:
EL NINO:Masz na nim system ? Jesli tak, daj sobie spokoj i nie sluchaj bzdur.frohike:...zamiast c mam g
Dlaczego – uźyje PM, a potem ........zaraz po nowej instalacji systemu, bo nawet naptrawa nie odniesie skutku , litera wróci na swoje miejsce.
Ergo uźycie PM problem rozwiąźe :lol: :wink:
Masz na nim system ? Jesli tak, daj sobie spokoj i nie sluchaj bzdur.frohike:...zamiast c mam g
spróbuj w Partition Magic :wink:
Strona 1 / 1