Liteon sohw–1693s
Na poczatek witam wszystkich ,
Mam taki problem ( nagrywarka taka jak w tytule ale to raczej nie ma wplywu ) mam problem ze nagrywarka czyta dane ale nie nagrywa czystych plytek. Pisze w miom przypaku " D:/ nie jest dostepny. Niepoprawna funkcja. Przeszukalem multum stron www , forum storne producenta pomoc, techniczna microsoftu , i wszelkiego rodzaju artykuly i nadal to samo. Instalowalem najnowsze stery ze strony producenta , stery aspi i nadal to samo.
Moze ktos z was poradzil sobie kiedys z tym problemem , naprawde krew mnie zalewa z ta nagrywarka mam 5 miesiecy i same problemy , jeszcze troche i ja rozbije na glowie pracownika MediaMarktu za sprzedanie mi " najlepszej nagrywarki na rynku , osmego cudu swiata"
Bardzo prosze o pomoc , pozdrawiam
Mam taki problem ( nagrywarka taka jak w tytule ale to raczej nie ma wplywu ) mam problem ze nagrywarka czyta dane ale nie nagrywa czystych plytek. Pisze w miom przypaku " D:/ nie jest dostepny. Niepoprawna funkcja. Przeszukalem multum stron www , forum storne producenta pomoc, techniczna microsoftu , i wszelkiego rodzaju artykuly i nadal to samo. Instalowalem najnowsze stery ze strony producenta , stery aspi i nadal to samo.
Moze ktos z was poradzil sobie kiedys z tym problemem , naprawde krew mnie zalewa z ta nagrywarka mam 5 miesiecy i same problemy , jeszcze troche i ja rozbije na glowie pracownika MediaMarktu za sprzedanie mi " najlepszej nagrywarki na rynku , osmego cudu swiata"
Bardzo prosze o pomoc , pozdrawiam
Odpowiedzi: 7
mettal:Rozumiem ze uzywasz Nero burning Rom?
Jesli jako rodzaj kompilacji wybrales DVD–ISO to nie mozesz nagrac pliku wiekszego niz 2GB. Aby nagrac plik powyzej tej wielkosci musisz wybrac DVD–UDF.
Probowales przez Nero Express?
Masz zainstalowane jeszcze jakies inne programy do nagrywania, itp ?
nie uzywam tylko nero , w kazdym razie wielkie dzieki za pomoc
a to jeszcze do kolegi co pytal o plyki , uzywam dvd–rw sony , 3 dni temu bez zadnych cyrkow nagralem ostatnia plytke wczesniej tez juz nagrywalem na tych dvd i bylo wszystko w porzadku
A ja zapytam : jakie płytki?, jaki producent?
Moźe się okazać źe nagrywarka nie ma akurat tych płytek w spisie nośników firmware które masz aktualnie w tym napędzie. Rozwiązanie to uźycie innych płytek lub wgranie nowszego BIOSu.
Moźe teź być tak źe płytkie są marnej jakości , np zwichrowane, napęd je widzi, ale nagrać/ustawić lasera juź nie potrafi.
Moźe się okazać źe nagrywarka nie ma akurat tych płytek w spisie nośników firmware które masz aktualnie w tym napędzie. Rozwiązanie to uźycie innych płytek lub wgranie nowszego BIOSu.
Moźe teź być tak źe płytkie są marnej jakości , np zwichrowane, napęd je widzi, ale nagrać/ustawić lasera juź nie potrafi.
Rozumiem ze uzywasz Nero burning Rom?
Jesli jako rodzaj kompilacji wybrales DVD–ISO to nie mozesz nagrac pliku wiekszego niz 2GB. Aby nagrac plik powyzej tej wielkosci musisz wybrac DVD–UDF.
mettal:Dobra, zapytam tak.
To ze wkladasz czysta plyte i pokazuje sie taki komunikat to malo wazne po wlozeniu czystego krazka !
–Czy u Ciebie po wlozeniu czystej plyty widza ja programy do nagrywania?
–Czy da sie na niej nagrac?
–A jesli nie to co sie dzieje, jakies komunikaty wyswietlaja?
–Jakich programow uzywasz do nagrywania?
–Czy dzieje sie to w przypadku plyt CD i DVD, czy tylko tylko w przypadku np. plyt DVD?
nagrywam nero , programy wida plytke w napedzie bo sprawdzalem – widza jako czysta. Jak w nero daje zapisz wyskakuje komunikat ze nie mozna utworzyc pliku ISO. Dzieje sie to na dvd
Dobra, zapytam tak.
To ze wkladasz czysta plyte i pokazuje sie taki komunikat to malo wazne po wlozeniu czystego krazka !
–Czy dzieje sie to w przypadku plyt CD i DVD, czy tylko tylko w przypadku np. plyt DVD?
mettal:Poczytaj http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=50138
widzisz sek w tym ze ja juz zmienilem te sterowniki 2 razy i nic nadal to samo , jestem w sumie ciemny w tych sprawach wiec jesli moze to napisz mi jakis plan dzialania. Mam na dysku sterowniki 4.70
Poczytaj http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=50138
Strona 1 / 1