LITE–ON SOHW–1653S Jak wgrac Firmware
Witam serdecznie zakupilem dzis nagrywarke DVD LITE–ON SOHW–1653S I jak kazdy uzytkownik chcialbym by chodzila i pracowala w optymalnych warunkach i chcialbym wgrac Firware tylko niemam pojecia od czego wogole sie wziac czyli co sciagnoc –skad i co z tym zwyczajnie pozniej zrobic. Bardzo bym prosil o wskazanie mi co mam zrobic super by bylo by tak krok po kroczku bardzo bylbym wdzieczny i przy okazji chcialbym sie zapytac jaki byscie proponowali oprogramowanie do wypalania plyt z tej nagrywarki moze Nero tylko jaki takze bylby wdzieczny CZEKAM NA POMOC bo bardzo mi na tym zalezy.Pozdrawiam
Odpowiedzi: 16
Witaj ponownie ! Mam duzy problem bo zamontowalem dvd niby wszystko dobrze odczytuje same dvd i inne, nagralem 1 plyte 4,7 GB poszlo gladko ale juz przy 2 ne uplynelo moze 1 min. jak pojawil mi blad ze zapis z pedkoscia 6x sie nie powiodl i ze blad kalibracji mocy ! Co ja mam zrobic pewnie plyta dowywalenie a kolejnych strach wkladac ??? Odpisz prosze
Witaj ponownie ! Mam duzy problem bo zamontowalem dvd niby wszystko dobrze odczytuje same dvd i inne, nagralem 1 plyte 4,7 GB poszlo gladko ale juz przy 2 ne uplynelo moze 1 min. jak pojawil mi blad ze zapis z pedkoscia 6x sie nie powiodl i ze blad kalibracji mocy ! Co ja mam zrobic pewnie plyta dowywalenie a kolejnych strach wkladac ??? Odpisz prosze
Witam zrobilem jak napisales i wszystko dobrze jak narazie chodzi wielkie ci dzieki :D
Witam zrobilem jak napisales i wszystko dobrze jak narazie chodzi wielkie ci dzieki :D
W nagrywarce DVD ustwa z tylu napedu zworke na Master, w nagrywarce CD na Slave. Wyposaz sie w szerokoa tasme IDE 80 zylowa co by nagywarka pracowala w UDMA4. Na koncu tasmy podepnij DVD, na srodku CD, a ostatnia wtyczke ta z najdluzszym kawalkiem tasmy podpnij pod gniazdo na plycie, SECONDARY, badz IDE_2. A kabelek audio podepnij do ktoregokolwiek napedu, np do DVD
portobordo86:Witam mam juz tylko jedno pytanko chce podlaczyc nagrywarke te moja DVD tylko ze ja juz mam zwykla nagrywarke takze Lite Ona i niewiem za bardzo jak ja podlaczy chodzi mi najbardziej o ten cienki kabelek bo te szeroka tasme i od zasilacza to normalne ale niewiem jak podlaczyc nagrywarke by nie kolidowala z mioja ta zwykla nagrywarka slyszalem ze cos pod master jakos tak podlacza ale co i jak yto niewiem bo ta moja nagrywarka ta zwykla to jest podlaczona po audio to co moze ten cienki kabelek z audio wyciagnac jego i podlaczyc tez pod audio tylko juz do DVD ? Sam juz niewiem pomozcie cos ZEBYM NICZEGO NIE POPSOL>bardzo bym prosil o odp.
A o znakach interpunkcyjnych, takich jak kropka (.) lub przecienk (,) słyszałeś :wink: Napisz jeszcze raz, tylko troche składniej bo, cięźko coś zrozumiec.
Witam mam juz tylko jedno pytanko chce podlaczyc nagrywarke te moja DVD tylko ze ja juz mam zwykla nagrywarke takze Lite Ona i niewiem za bardzo jak ja podlaczy chodzi mi najbardziej o ten cienki kabelek bo te szeroka tasme i od zasilacza to normalne ale niewiem jak podlaczyc nagrywarke by nie kolidowala z mioja ta zwykla nagrywarka slyszalem ze cos pod master jakos tak podlacza ale co i jak yto niewiem bo ta moja nagrywarka ta zwykla to jest podlaczona po audio to co moze ten cienki kabelek z audio wyciagnac jego i podlaczyc tez pod audio tylko juz do DVD ? Sam juz niewiem pomozcie cos ZEBYM NICZEGO NIE POPSOL>bardzo bym prosil o odp.
Jest to wersja Trial, 30 dniowa. Co Crackow i seriali to radzil bym przeczytac regulamin forum.
Sa takze darmowe programy do wypalania, chocby tu mozna cos znalezc http://cdrlab.pl/file_kategoria_2.html
Osobiscie do odtwarzania uzywam WinDVD, dobry tez jest PowerDVD, ale oba sa platne. Sa takze darmowe alternatywy takich programow.
I polecam przejsc sie do sklepu w ktorym zakupiles nagrywarke i zapytac czemu nie bylo w komplecie Nero 6 i PowerDVD :!:
Sa takze darmowe programy do wypalania, chocby tu mozna cos znalezc http://cdrlab.pl/file_kategoria_2.html
Osobiscie do odtwarzania uzywam WinDVD, dobry tez jest PowerDVD, ale oba sa platne. Sa takze darmowe alternatywy takich programow.
I polecam przejsc sie do sklepu w ktorym zakupiles nagrywarke i zapytac czemu nie bylo w komplecie Nero 6 i PowerDVD :!:
A jeszcze sie zapytam wlasnie co sciagnelem nero 6 skad mi podales i przetlumaczenie takze tylko powiec mi jeszcze czy to jest pelna wersja czy moze mam szukac cracka lub serialu ? I przy okazji spytam sie powiec jaki jest najlepszy program do odtwarzania DVD moze Power Dvd jezeli znasz jakis dobry to daj znac a jkbys podzucil jakis link to bylo by swietnie.pozdro.
Przy wersji OEM powinna byc plyta z Nero 6, PowerDVD, instrukcja i kabelek audio...
Wielkie dzieki za pomoc super z wpozasu z ciebie czlowiek.Jeszcze raz dzieki a plyty nie dostalem bo oem nie box.Pozdrawiam !
Tu masz do pobrania Nero w wersji 6 http://www.nero.com/nero6/eng/update.php?pak=1
A tu spolszczenie http://www.nero.com/nero6/eng/download_sp.php?pak=1&spla=plk
A do nagrywarki nie dostales plytki z Nero 6, wersja OEM ?
A tu spolszczenie http://www.nero.com/nero6/eng/download_sp.php?pak=1&spla=plk
A do nagrywarki nie dostales plytki z Nero 6, wersja OEM ?
Nie lepiej by tak z oficjalnej strony producenta jakąs 30–dniową? Pełną moźna tylko kupić.
A moźe wolałbyś coś z programów darmowych? Nie tylo komercyjne jest dobre.
A moźe wolałbyś coś z programów darmowych? Nie tylo komercyjne jest dobre.
Witam cie wlasnie co sobie tak szukam tego nero Burning 6 i cos znalazlem tylko niewiem czy dobry jest to na str. http://marcus.tcz.pl/dowland.html
jak bys mogl to luknij czy to to wlasnie o tego nero chodzi czy jest to ta 6 zaraz tak na poczatku listy bedzie a moze tak wogole znasz jakis lepszy program do wypalania dvd pasujacy do mojego lite ona jak co to chetnie bym skorzystal jak co to podzuc jaki link z gory dzieki pozdrawiam !
jak bys mogl to luknij czy to to wlasnie o tego nero chodzi czy jest to ta 6 zaraz tak na poczatku listy bedzie a moze tak wogole znasz jakis lepszy program do wypalania dvd pasujacy do mojego lite ona jak co to chetnie bym skorzystal jak co to podzuc jaki link z gory dzieki pozdrawiam !
Jezeli chcesz nero to zainteresuj sie wersja 6.Wersja 7 to po prostu niedopracowany gniot,przerost formy nad trescia...
Rozumiem bardzo ci dziekuje za odp. Tak zrobie i jak dobrze zrozumialem nie instalowac nero 7 ultra tak ? Z gory dzieki za odp pozdrawiam !
Strona 1 / 1