LITE–ON SOHW–1653S Jak wgrac Firmware

Witam serdecznie zakupilem dzis nagrywarke DVD LITE–ON SOHW–1653S I jak kazdy uzytkownik chcialbym by chodzila i pracowala w optymalnych warunkach i chcialbym wgrac Firware tylko niemam pojecia od czego wogole sie wziac czyli co sciagnoc –skad i co z tym zwyczajnie pozniej zrobic. Bardzo bym prosil o wskazanie mi co mam zrobic super by bylo by tak krok po kroczku bardzo bylbym wdzieczny i przy okazji chcialbym sie zapytac jaki byscie proponowali oprogramowanie do wypalania plyt z tej nagrywarki moze Nero tylko jaki takze bylby wdzieczny CZEKAM NA POMOC bo bardzo mi na tym zalezy.Pozdrawiam

Odpowiedzi: 16

Witaj ponownie ! Mam duzy problem bo zamontowalem dvd niby wszystko dobrze odczytuje same dvd i inne, nagralem 1 plyte 4,7 GB poszlo gladko ale juz przy 2 ne uplynelo moze 1 min. jak pojawil mi blad ze zapis z pedkoscia 6x sie nie powiodl i ze blad kalibracji mocy ! Co ja mam zrobic pewnie plyta dowywalenie a kolejnych strach wkladac ??? Odpisz prosze
portobordo86
Dodano
11.02.2006 13:12:11
Witaj ponownie ! Mam duzy problem bo zamontowalem dvd niby wszystko dobrze odczytuje same dvd i inne, nagralem 1 plyte 4,7 GB poszlo gladko ale juz przy 2 ne uplynelo moze 1 min. jak pojawil mi blad ze zapis z pedkoscia 6x sie nie powiodl i ze blad kalibracji mocy ! Co ja mam zrobic pewnie plyta dowywalenie a kolejnych strach wkladac ??? Odpisz prosze
portobordo86
Dodano
11.02.2006 13:12:11
Witam zrobilem jak napisales i wszystko dobrze jak narazie chodzi wielkie ci dzieki :D
portobordo86
Dodano
10.02.2006 21:41:00
Witam zrobilem jak napisales i wszystko dobrze jak narazie chodzi wielkie ci dzieki :D
portobordo86
Dodano
10.02.2006 21:40:38
W nagrywarce DVD ustwa z tylu napedu zworke na Master, w nagrywarce CD na Slave. Wyposaz sie w szerokoa tasme IDE 80 zylowa co by nagywarka pracowala w UDMA4. Na koncu tasmy podepnij DVD, na srodku CD, a ostatnia wtyczke ta z najdluzszym kawalkiem tasmy podpnij pod gniazdo na plycie, SECONDARY, badz IDE_2. A kabelek audio podepnij do ktoregokolwiek napedu, np do DVD
mettal
Dodano
09.02.2006 16:27:47
portobordo86:
Witam mam juz tylko jedno pytanko chce podlaczyc nagrywarke te moja DVD tylko ze ja juz mam zwykla nagrywarke takze Lite Ona i niewiem za bardzo jak ja podlaczy chodzi mi najbardziej o ten cienki kabelek bo te szeroka tasme i od zasilacza to normalne ale niewiem jak podlaczyc nagrywarke by nie kolidowala z mioja ta zwykla nagrywarka slyszalem ze cos pod master jakos tak podlacza ale co i jak yto niewiem bo ta moja nagrywarka ta zwykla to jest podlaczona po audio to co moze ten cienki kabelek z audio wyciagnac jego i podlaczyc tez pod audio tylko juz do DVD ? Sam juz niewiem pomozcie cos ZEBYM NICZEGO NIE POPSOL>bardzo bym prosil o odp.

A o znakach interpunkcyjnych, takich jak kropka (.) lub przecienk (,) słyszałeś :wink: Napisz jeszcze raz, tylko troche składniej bo, cięźko coś zrozumiec.
wojtt
Dodano
09.02.2006 16:03:29
Witam mam juz tylko jedno pytanko chce podlaczyc nagrywarke te moja DVD tylko ze ja juz mam zwykla nagrywarke takze Lite Ona i niewiem za bardzo jak ja podlaczy chodzi mi najbardziej o ten cienki kabelek bo te szeroka tasme i od zasilacza to normalne ale niewiem jak podlaczyc nagrywarke by nie kolidowala z mioja ta zwykla nagrywarka slyszalem ze cos pod master jakos tak podlacza ale co i jak yto niewiem bo ta moja nagrywarka ta zwykla to jest podlaczona po audio to co moze ten cienki kabelek z audio wyciagnac jego i podlaczyc tez pod audio tylko juz do DVD ? Sam juz niewiem pomozcie cos ZEBYM NICZEGO NIE POPSOL>bardzo bym prosil o odp.
portobordo86
Dodano
09.02.2006 16:00:15
Jest to wersja Trial, 30 dniowa. Co Crackow i seriali to radzil bym przeczytac regulamin forum.

Sa takze darmowe programy do wypalania, chocby tu mozna cos znalezc http://cdrlab.pl/file_kategoria_2.html

Osobiscie do odtwarzania uzywam WinDVD, dobry tez jest PowerDVD, ale oba sa platne. Sa takze darmowe alternatywy takich programow.

I polecam przejsc sie do sklepu w ktorym zakupiles nagrywarke i zapytac czemu nie bylo w komplecie Nero 6 i PowerDVD :!:
mettal
Dodano
08.02.2006 23:01:44
A jeszcze sie zapytam wlasnie co sciagnelem nero 6 skad mi podales i przetlumaczenie takze tylko powiec mi jeszcze czy to jest pelna wersja czy moze mam szukac cracka lub serialu ? I przy okazji spytam sie powiec jaki jest najlepszy program do odtwarzania DVD moze Power Dvd jezeli znasz jakis dobry to daj znac a jkbys podzucil jakis link to bylo by swietnie.pozdro.
portobordo86
Dodano
08.02.2006 22:43:13
Przy wersji OEM powinna byc plyta z Nero 6, PowerDVD, instrukcja i kabelek audio...
mettal
Dodano
08.02.2006 22:26:12
Wielkie dzieki za pomoc super z wpozasu z ciebie czlowiek.Jeszcze raz dzieki a plyty nie dostalem bo oem nie box.Pozdrawiam !
portobordo86
Dodano
08.02.2006 22:14:28
Tu masz do pobrania Nero w wersji 6 http://www.nero.com/nero6/eng/update.php?pak=1

A tu spolszczenie http://www.nero.com/nero6/eng/download_sp.php?pak=1&spla=plk

A do nagrywarki nie dostales plytki z Nero 6, wersja OEM ?
mettal
Dodano
08.02.2006 20:08:05
Nie lepiej by tak z oficjalnej strony producenta jakąs 30–dniową? Pełną moźna tylko kupić.
A moźe wolałbyś coś z programów darmowych? Nie tylo komercyjne jest dobre.
damiancore
Dodano
08.02.2006 20:05:17
Witam cie wlasnie co sobie tak szukam tego nero Burning 6 i cos znalazlem tylko niewiem czy dobry jest to na str. http://marcus.tcz.pl/dowland.html
jak bys mogl to luknij czy to to wlasnie o tego nero chodzi czy jest to ta 6 zaraz tak na poczatku listy bedzie a moze tak wogole znasz jakis lepszy program do wypalania dvd pasujacy do mojego lite ona jak co to chetnie bym skorzystal jak co to podzuc jaki link z gory dzieki pozdrawiam !
portobordo86
Dodano
08.02.2006 19:57:40
Jezeli chcesz nero to zainteresuj sie wersja 6.Wersja 7 to po prostu niedopracowany gniot,przerost formy nad trescia...
mettal
Dodano
08.02.2006 13:52:34
Rozumiem bardzo ci dziekuje za odp. Tak zrobie i jak dobrze zrozumialem nie instalowac nero 7 ultra tak ? Z gory dzieki za odp pozdrawiam !
portobordo86
Dodano
08.02.2006 13:48:48
portobordo86
Dodano:
08.02.2006 03:02:04
Komentarzy:
16
Strona 1 / 1