LITE-ON LTR-52327S
Mam nagrywarkę LITE-ON LTR-52327S nigdy nie wyskakują żadne błędy podczas nagrywania czegokolwiek, jednak przważnie nagrane filmy nie działają dobrze, tzn zatrzymują się w jakims momencie i nic nie da sie zrobić (na kompie czasem moge przesunąć te kilka sekund i dalej idzie dobrze, a na dvd to wogóle amen ) albo wogóle sie nie włączają, np bestplayer wyświetla komunikat: ZAMKNIĘTY
ostatnio zainstalowałam nero 7.0.1.2, ForceASPI 1.8 i najnowszy firmware i jest bez zmian :/
na innym forum zasugerowano mi że to może wina przegrzewania się procesora, czasem kiedy mój komp chodzi długo i chcę odtworzyć jakiś film (z dysku lub płytki), film chodzi w bardzo spowolnionym-zacinającym się tempie :/ ale próbowałam juz nagrywać zaraz po włączeniu kompa i dalej to samo :( (ten problem dotyczy tylko filmów. Muzyka, czy dokumenty nagrywają się dobrze), bardzo proszę o pomoc :(
Odpowiedzi: 1
Aniu, jakie filmy? , zgrywane z kamery? , konwertowane z jakiegoś formatu...nieznanego w tej chwili, do formatu DVD ? , kopie filmów robisz? .
Jakim programem nagrywasz? , jakich płytek używasz ? , jaki masz sprzęt (procesor , RAM , płyta) , w jakim trybie (PIO , DMA) działają dysk/i i napęd/y?
Jak o tym napiszsz , to możemy nabić parę postów .
<p>chodzi mi o takie zwykłe filmy wielkości około 700mb format .avi, chce po prostu przegrać z dysku na płytkę cd </p><p>używam nero 7.0.1.2, płytki bardzo różne, chyba wszystkich juz próbowałam <br />dyski, napędy, wszystko działa bez zarzutu, nawet podczas nagrywania nie wyskakują żadne komunikaty </p><p>co do sprzętu, to niebardzo wiem co podać :/ może to wystarczy: </p><p>Windows XP Professional+SP2 <br />procesor:AMD Sempron, 1666MHz(10x167)2400+ <br />Nazwa płyty głównej: ASRock K7VT4A+ (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) <br />Pamięć fizyczna: 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) <br />Karta wideo: NVIDIA GeForce FX 5500 (128 MB) <br />Akcelerator 3D: nVIDIA GeForce FX 5500 <br />Nazwa kodowa procesora graficznego: NV34B (AGP 8x 10DE / 0326, Rev A1) <br />Częstotliwość taktowania układu graficznego 270 MHz <br />Częstotliwość taktowania pamięci 202 MHz <br />Procesor graficzny:AGP 8x: nVIDIA GeForce FX 5500 </p><p>Pamięć fizyczna<br />W sumie 511 MB <br />Użytych 313 MB <br />Wolne 197 MB <br />Wykorzystanie 61 % <br />Rozmiar pliku wymiany <br />W sumie 1250 MB<br />Użytych 325 MB <br />Wolne 924 MB <br />Wykorzystanie 26 % <br />Pamięć wirtualna <br />W sumie 1762 MB <br />Użytych 639 MB <br />Wolne 1122 MB<br />Wykorzystanie 36 %</p>
help :(