lista wszystkich programów

Rozwijana lista programów nie mieści mi się na ekranie.Czy jest moźliwość zobaczenia jej całej bez zmiany rozdzielczosci ekranu.

Odpowiedzi: 6

kierofca ma racje, jak Ci sie pokazują trzy kolumny to jak Ty sie w tym łapiesz. Pogrupuj to w podmenu, wywal to co niepotrzebne, bo na pewno sie tam tego troche znajdzie. I będziesz miał spokój.[/b]
pulkownik
Dodano
12.03.2006 18:56:46
A tak z ciekawości zapytam:
1. Jaka masz rozdzielczośc ekranu ustawioną?
2. Ile Ty pororamów masz zainstalowanych skoro nie mieszczą się na całym ekranie?

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
12.03.2006 18:55:24
Widzę dwie moźliwości:

1. Tak jak pisałem wcześniej pobawić się wilkością czcionki start>panel sterowania>ekran>ustawienia>zaawansowane>rozmiar czcionki niestandardowy np. 75%

UWAGA: Nie przesadź ze zmniejszeniem, bo ekran stanie się nieczytelny i będziesz musiał przywracać ustawienia niemalźe po omacku. Proponowałbym teź wcześniejsze utworzenie punktu przywracania. W pewnych okolicznościach przywrócenie normalnego stanu moźe być kłopotliwe. Nie jestem teź pewien czy będziesz zadowolony z efektu – czytelność zmniejszonych czcionek jest znacząco gorsza od normalnych.

2. Moźesz pogrupować programy i przenieść je do odpowiednich "podmenu" jak np. akcesoria, programy graficzne, biurowe...

pzdr.
kierofca
Dodano
12.03.2006 18:23:08
mam trzy kolumny i ta trzecia jest poza monitorem
{niewidoczna}.
Czy moźna te kolumny zwęzić tak źeby się mieściły
na ekranie
START i WSZYSTKIE PROGRAMY
{nie chcę zmieniać na jedną przewijaną kolumnę}
omegajurek
Dodano
12.03.2006 16:14:03
omegajurek, których programów?

Chodzi Ci o te z menu start? Pokombinuj z "uzyj menu spersonalizowznych" we właściwościach
damiancore
Dodano
12.03.2006 13:40:12
Jeśli masz je w jednej kolumnie, którą musisz przewijać to moźesz zmusić windę do wyświetlania tej listy w kilku kolumnach. Jeśli natomiast juź masz kilka kolumn, które nie mieszczą się na ekranie to jeszcze moźna pomanewrować rozmiarem czcionki, ale OSTROŻNIE – moźna uczynić ekran całkowicie nieczytelnym.
kierofca
Dodano
12.03.2006 10:24:58
omegajurek
Dodano:
12.03.2006 09:29:44
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1