lista wszystkich programów
Rozwijana lista programów nie mieści mi się na ekranie.Czy jest moźliwość zobaczenia jej całej bez zmiany rozdzielczosci ekranu.
Odpowiedzi: 6
kierofca ma racje, jak Ci sie pokazują trzy kolumny to jak Ty sie w tym łapiesz. Pogrupuj to w podmenu, wywal to co niepotrzebne, bo na pewno sie tam tego troche znajdzie. I będziesz miał spokój.[/b]
A tak z ciekawości zapytam:
1. Jaka masz rozdzielczośc ekranu ustawioną?
2. Ile Ty pororamów masz zainstalowanych skoro nie mieszczą się na całym ekranie?
8) Pozdro.
1. Jaka masz rozdzielczośc ekranu ustawioną?
2. Ile Ty pororamów masz zainstalowanych skoro nie mieszczą się na całym ekranie?
8) Pozdro.
Widzę dwie moźliwości:
1. Tak jak pisałem wcześniej pobawić się wilkością czcionki start>panel sterowania>ekran>ustawienia>zaawansowane>rozmiar czcionki niestandardowy np. 75%
UWAGA: Nie przesadź ze zmniejszeniem, bo ekran stanie się nieczytelny i będziesz musiał przywracać ustawienia niemalźe po omacku. Proponowałbym teź wcześniejsze utworzenie punktu przywracania. W pewnych okolicznościach przywrócenie normalnego stanu moźe być kłopotliwe. Nie jestem teź pewien czy będziesz zadowolony z efektu – czytelność zmniejszonych czcionek jest znacząco gorsza od normalnych.
2. Moźesz pogrupować programy i przenieść je do odpowiednich "podmenu" jak np. akcesoria, programy graficzne, biurowe...
pzdr.
1. Tak jak pisałem wcześniej pobawić się wilkością czcionki start>panel sterowania>ekran>ustawienia>zaawansowane>rozmiar czcionki niestandardowy np. 75%
UWAGA: Nie przesadź ze zmniejszeniem, bo ekran stanie się nieczytelny i będziesz musiał przywracać ustawienia niemalźe po omacku. Proponowałbym teź wcześniejsze utworzenie punktu przywracania. W pewnych okolicznościach przywrócenie normalnego stanu moźe być kłopotliwe. Nie jestem teź pewien czy będziesz zadowolony z efektu – czytelność zmniejszonych czcionek jest znacząco gorsza od normalnych.
2. Moźesz pogrupować programy i przenieść je do odpowiednich "podmenu" jak np. akcesoria, programy graficzne, biurowe...
pzdr.
mam trzy kolumny i ta trzecia jest poza monitorem
{niewidoczna}.
Czy moźna te kolumny zwęzić tak źeby się mieściły
na ekranie
START i WSZYSTKIE PROGRAMY
{nie chcę zmieniać na jedną przewijaną kolumnę}
{niewidoczna}.
Czy moźna te kolumny zwęzić tak źeby się mieściły
na ekranie
START i WSZYSTKIE PROGRAMY
{nie chcę zmieniać na jedną przewijaną kolumnę}
omegajurek, których programów?
Chodzi Ci o te z menu start? Pokombinuj z "uzyj menu spersonalizowznych" we właściwościach
Chodzi Ci o te z menu start? Pokombinuj z "uzyj menu spersonalizowznych" we właściwościach
Jeśli masz je w jednej kolumnie, którą musisz przewijać to moźesz zmusić windę do wyświetlania tej listy w kilku kolumnach. Jeśli natomiast juź masz kilka kolumn, które nie mieszczą się na ekranie to jeszcze moźna pomanewrować rozmiarem czcionki, ale OSTROŻNIE – moźna uczynić ekran całkowicie nieczytelnym.
Strona 1 / 1