Lista SPAMU w Outlook express 6
Cześć! Mam taki problemik:
W tym programie pocztowym mam wpisaną listę spamu/erów i chciałbym skopiowac plik w którym jest to zapisane. Tyle, źe nie wiem jak go nazwano i gdzie jest.
Moźe ktoś wie, bo nie mogę nic na ten temat znaleźć. :(
W tym programie pocztowym mam wpisaną listę spamu/erów i chciałbym skopiowac plik w którym jest to zapisane. Tyle, źe nie wiem jak go nazwano i gdzie jest.
Moźe ktoś wie, bo nie mogę nic na ten temat znaleźć. :(
Odpowiedzi: 12
andrzej1:chyba tylko pozostał pirat, bo na cóź innego stać w PRL–u
Porozglądaj się, wydaje mi się źe są jakieś programy antyspamowe które są freeware.
dzięki za pomoc, ale s[pjrzalem na ta stronę i doszedlem do wniosku źe chyba nic z tego, chyba będę musiał kupic sobie jakiś program antyspamowy, chyba najlepiej nortona, ale nie tego ściąganego, chyba tylko pozostał pirat, bo na cóź innego stać w PRL–u
@ andrzej1 :
Moźesz pomysleć nad darwową alternatywą zamiast NAS jaką jest SpamPal + Bayesian Filter.
Sprawdzał się u mnie równie dobrze po stworzeniu reguł jak NAS.
W temacie Spam`u zerknij tutaj a byćmoźe znajdziesz lepsze rozwiązanie od NAS`a dla siebie.
BTW, NAS czy teź SpamPal nie filtruje w 100 %, chociaź tego pierwszego obecnie 'nauczyłem' filtrowania w sposób dla mnie wystarczający.
Moźesz pomysleć nad darwową alternatywą zamiast NAS jaką jest SpamPal + Bayesian Filter.
Sprawdzał się u mnie równie dobrze po stworzeniu reguł jak NAS.
W temacie Spam`u zerknij tutaj a byćmoźe znajdziesz lepsze rozwiązanie od NAS`a dla siebie.
BTW, NAS czy teź SpamPal nie filtruje w 100 %, chociaź tego pierwszego obecnie 'nauczyłem' filtrowania w sposób dla mnie wystarczający.
wirtualna zamiast zająć się indywidualnie kłopotami z spamowymi, czy wewnątrz wpknotakt, to zajmuja się jakimiś nawijarkami, trochę to przykre, ale chyba jak zwykle zajmują się głupotami, zamiast powaźnymi problemami, to chyba normalne jest w wirtualnej, bo nie tylko ja mam takie kłopoty, wystarczy spojrzeć na forum wpk, tam jakie ludzie maja kłopoty z wpk, a tu im się chce nawijarek zakładać, ale to juź nie ten temat, wydaje mi się abym mógł swobodnie blokować wszystkiw spamy potrzebuję dobrego nortona antyspama, ale chyba będę musiał kupić pirata, bo na oryginal mnie nie stać
Och! Dzięki. :cry: Ale tak, wydaje się, byłoby najprościej. Szkoda, moźe w nowej przeglądarce Microsoftu o tym pomyslą. Nie uśmiecha mi się instalowanie dodatkowego softu, zaśmiecającego HD.
W Gadu–Gadu masz PowerEmail – działa doskonale i nie trzeba nic exportować. W OutlookExpress za chiny ludowe nie dało się zaimportować regół, export był moźliwy tylko do schowka, a przeszukiwanie wszystkich plików na partycji i kluczy rejestru w poszukiwaniu regół – spełzły na niczym
Zatem jeśli Outlook teź nie ma takiej opcji to tylko chętny programista to załatwi
Zatem jeśli Outlook teź nie ma takiej opcji to tylko chętny programista to załatwi
mam nortona antyspamowego, mam takźe filtr antyspamowy na wirtualnej, niestety nic nie rozwiązuje skutecznie problemu, wszystko przepuszcza, takźe mam kłopoty z tym, ale ktoś moźe ma lepszą propozycję na to, tylko oby łatwą, nie jestem jeszcze dość zaawansowanym Uźytkownikiem
andrzej1:na przechowywanie spamów jest jeden najlepszy sposób, zainstalować soboe nortona anstypama, który równieź dookłada taki folder pod nazwą antyspam, i tam moźna sobie ściągać wszystkie spamy, norton antyspam jest najlepszy
Moźe i NA jest najlepszy, ale to nie rozwiązuje problemu ZIYO.
na przechowywanie spamów jest jeden najlepszy sposób, zainstalować soboe nortona anstypama, który równieź dookłada taki folder pod nazwą antyspam, i tam moźna sobie ściągać wszystkie spamy, norton antyspam jest najlepszy
O, dzięki za odpowiedź, ale moźe ja nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi o reguły wiadomości.
Narzędzia –> Reguły wiadomości –> Poczta...
i tam wpisuję tych nędznych palantów, którzy spamują.
Chcę zrobic sobie kopię tej reguły, aby za kaźdym razem(przy zmianie wina, reinstalacji itd) nie szukać i wpisywać od nowa.
Narzędzia –> Reguły wiadomości –> Poczta...
i tam wpisuję tych nędznych palantów, którzy spamują.
Chcę zrobic sobie kopię tej reguły, aby za kaźdym razem(przy zmianie wina, reinstalacji itd) nie szukać i wpisywać od nowa.
No jest sposob. Wlaczasz Outlooka :wink: bierzesz prawym na zakladke Wiadomosci–smieci i wlasciowsci. Tam masz takie cos jak 'Ten folder jest przechowywany w nastepujacym pliku:' a pod nim sciezka do pliku gdzie sa przechowywane te wiadomosci. U mnie jesto to:
C:Documents and SettingsxxxUstawienia lokalneDane aplikacjiIdentities{B82C2D9B–C4DD–4B8E–A41A–C53E3559120B}MicrosoftOutlook ExpressWiadomości–śmieci.dbx
C:Documents and SettingsxxxUstawienia lokalneDane aplikacjiIdentities{B82C2D9B–C4DD–4B8E–A41A–C53E3559120B}MicrosoftOutlook ExpressWiadomości–śmieci.dbx
No jest sposob. Wlaczasz Outlooka :wink: bierzesz prawym na zakladke Wiadomosci–smieci i wlasciowsci. Tam masz takie cos jak 'Ten folder jest przechowywany w nastepujacym pliku:' a pod nim sciezka do pliku gdzie sa przechowywane te wiadomosci. U mnie jesto to:
Strona 1 / 1