linux

jestem zainteresowany teraz oprogramowaniem do ściągnięcia linuxem, tylko gdzie ja moge to znaleść, proszę podpowiedziec mi stronkę z tym oprogramowaniem, chętnie bym ją sobie zainstalował, podobno jest darmowy

Odpowiedzi: 10

piotrek_czuby:
dokładnie. to jest forum xp a nmie linuxa wiec jak ktos zapalencem pingwina jest to niech sobie stad idzie

Kurna to se idę.
Anonymous
Dodano
05.06.2005 16:17:07
dokładnie. to jest forum xp a nmie linuxa wiec jak ktos zapalencem pingwina jest to niech sobie stad idzie
piotrek_czuby
Dodano
05.06.2005 16:15:55
piotrek_czuby:
nie zawsze wszystko ładnie sie udaje. ja miałem i mam takie cos z kazda dystrybucja linuxa–instaluje sie bez problemow ale po restarcie to juz sa klopoty. czasem wystartuje raz na 8 prob, czasem nie chce wogole. i to nie jest wina plytek bo u kumpla chodzi az milo. poprostu mojej konfiguracji sprzetowej nie chce obsluzyc prawodlowo. zle wykrywa grafike i to jest problem.

i nie mow ze linux przescignal winde–to nie prawda. bo w czym niby?

Sie zaczeło, tylko patrzeć jak kto napisze: Bo Linux jest darmowy :lol:
Anonymous
Dodano
05.06.2005 15:26:57
nie zawsze wszystko ładnie sie udaje. ja miałem i mam takie cos z kazda dystrybucja linuxa–instaluje sie bez problemow ale po restarcie to juz sa klopoty. czasem wystartuje raz na 8 prob, czasem nie chce wogole. i to nie jest wina plytek bo u kumpla chodzi az milo. poprostu mojej konfiguracji sprzetowej nie chce obsluzyc prawodlowo. zle wykrywa grafike i to jest problem.

i nie mow ze linux przescignal winde–to nie prawda. bo w czym niby?
piotrek_czuby
Dodano
05.06.2005 15:25:10
Do ściagania czegokolwiek łacznie z pobieraniem witrym uźywaj programu wget jest standardowo w kaźdej dystrybucji wiec nie powinno być problemów

Jeśli opanujesz umiejętnośc instalowania programów ze źródeł polecam www.linuxsoft.cz/pl jest tam wiele fajnych programów
zbor
Dodano
05.06.2005 13:15:20
andrzej1:
tak, po raz pierwszy zajmuje się linuxem, ale tam wszystko jest płatne, byłem tam na tej stronie, ale to nic z tego, za wszystko trzeba płacić, a podono jest to za darmo, tylko jest pytanie gdzie?

www.forummandrake.pl

polecam na poczatek. ja sie bawilem linuxem ale doszedlem do wniosku ze to nie dla mnie. niby fajny system ale za duzo mialem z nim klopotow. ciagle problemu z uruchomieniem, zła kompilacja sterow do grafiki, bledy kde, problemy z netem...
piotrek_czuby
Dodano
20.05.2005 12:58:53
Rebe:
gusioo – wnioski Twoje z powyźszego tekstu są błedne, a to z niźej podanych przyczyn:
1. Autor jest zainteresowany programem, który umoźliwia w Linuksie sciąganie – czort wie czy o szkolne znaczenie tego słowa chodzi, czy o pliki.

http://www.linuxsoft.cz/pl/sw_list.php?id_kategory=90
andrzej1:
tak, po raz pierwszy zajmuje się linuxem, ale tam wszystko jest płatne, byłem tam na tej stronie, ale to nic z tego, za wszystko trzeba płacić, a podono jest to za darmo, tylko jest pytanie gdzie?

Dzie wszystko płatne ?
W mandrake club ? to oczywiste.
Pisz jaśniej bo faktycznie Rebe ma racje, cieźko cuś wykombinować.
Anonymous
Dodano
15.05.2005 11:24:39
andrzej1
Dodano
15.05.2005 11:22:56
andrzej1:
jestem zainteresowany teraz oprogramowaniem do ściągnięcia linuxem, tylko gdzie ja moge to znaleść, proszę podpowiedziec mi stronkę z tym oprogramowaniem, chętnie bym ją sobie zainstalował, podobno jest darmowy

gusioo – wnioski Twoje z powyźszego tekstu są błedne, a to z niźej podanych przyczyn:
1. Autor jest zainteresowany programem, który umoźliwia w Linuksie sciąganie – czort wie czy o szkolne znaczenie tego słowa chodzi, czy o pliki.
2.Autor poszukuje takiego programu do sciągania dla Linuksa.
3.Że o program chodzi upewnia mnie treść prośby " stronkę z tym oprogramowaniem".
4.Problem zaczyna się jednak w chwili, gdy Autor wyraźa źyczenie zainstalowania sobie tej stronki – znowu trudno stwierdzić co to ma oznaczać.
5.Kolejny problem – z gramtyką – darmowy program, ale w pierwszej częsci tekstu – tylko do niej moźe się odnosić ostatnia fraza , mowa jest o oprogramowaniu – brak zgodności co do rodzaju.
Rekapitulując :
Autorowi bezsprzecznie o coś chodzi , ale chyba tylko On wie o co.

Dlaczego pozwoliłem sobie, mimo netykiety i innych zasad, na "rozbiór" cytowanego tekstu?
Ano dlatego, źeby wskazać jak – pisząc bez dbałości o sens zdań – moźna do absurdu doprowadzić.

Teraz zaś prośba:
Piszcie tak by nawet osoba ledwo składająca słowa – to ja – mogła zrozumieć przesłanie postu.
Dzięki temu i odpowiadający nie będa zmuszani domyślać się o co chodzi, a moźe i nie zostaną zniechęceni do pomocy.
Rebe
Dodano
15.05.2005 11:20:11
Po poscie wnioskuje, źe Linuxa w źyciu nie miałeś. Polecam: http://www1.mandrivalinux.com/en/ftp.php3
Anonymous
Dodano
15.05.2005 11:03:12
andrzej1
Dodano:
15.05.2005 10:22:21
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1