Liczę źe pomoźecie
Win XP SP2
Problem polega na tym źe uźywane prze ze mnie programy do gry w LOTTO. LottoCad, Multiprays i.td mają funkcję "pobierz wyniki"
Otóź jak coś popieprze w Windzie to one nie widzą połączenia z internetm.
Mimo źe wszystko inne chodzi dobrze. tzn ztrony WWW pobieranie plików itp.To po kliknięciu pobierz wyniki, zachowują się tak jak by nie było połącznia z Netem.
jak mi nie pomnoźecie ide kurna jeść robaki.
Problem polega na tym źe uźywane prze ze mnie programy do gry w LOTTO. LottoCad, Multiprays i.td mają funkcję "pobierz wyniki"
Otóź jak coś popieprze w Windzie to one nie widzą połączenia z internetm.
Mimo źe wszystko inne chodzi dobrze. tzn ztrony WWW pobieranie plików itp.To po kliknięciu pobierz wyniki, zachowują się tak jak by nie było połącznia z Netem.
jak mi nie pomnoźecie ide kurna jeść robaki.
Odpowiedzi: 12
Naprawiło się samo.
A jak wiadomo pewnie za jakiś czas samo się zepsuje znowu. Bo juź tak kilkakrotnie było.
Moźe ktoś wie o co chodzi?
Pozdr.
A jak wiadomo pewnie za jakiś czas samo się zepsuje znowu. Bo juź tak kilkakrotnie było.
Moźe ktoś wie o co chodzi?
Pozdr.
W "Określ dostęp do...." nie ma tych programów i nigdy ich tam nie było. Ustawienia jakie tam są takie były.
Tzn do wszystkiego jest dostęp.
Tzn do wszystkiego jest dostęp.
Toz Ci napisali...
Pozdro...
halett:sp2 blokuje polaczenia wychodzace z programow, tzn . nie pozwala sie programom polaczyc z internetem w celu bezpieczenstwa. Ale zawsze pyta sie czy cchesz blokowac program czy nie. Zeby go odblokowac wejdz w start/okres dostep do programow..../i tam bedziesz mial spis programow ktore maja dostep do polaczenia czy tez nie.
Pozdro...
Oprócz zapory systemowej i Norton Works 5. Chyba nie mam innych programów tego typu.
Jak to sprawdzić ?
Jak to sprawdzić ?
Oprócz zapory systemowej i Norton Works 5. Chyba nie mam innych programów tego typu.
Jak to sprawdzić ?
Jak to sprawdzić ?
jurtur:...
Te programy w jakiś sposób komumikują się z Netem a ta komunikacja jest jakoś zablokowana
kurna tobie to trzeba lopata do glowy;) Zrozum ze firewall moglci zablokowac te programy, sprawdz ustawienia firewalla i programy ktorych nie przepuszcza, niewidze innej mozliwosci :?
Mam tych programów mam chyba sześć czy siedem i źaden niewidzi Neta. Jest jakby połączenie nie było aktywne.
Te programy w jakiś sposób komumikują się z Netem a ta komunikacja jest jakoś zablokowana
Mogła być włączona zawsze ale przez przypadek mogles zablokować ten program...
Ciszę się Pany źe źyjecie po "ciźkich dniach"
zapora win jest właczona ele była właczona zawsze.
problem sie pojwia co jakiś czas jak diabeł mnie podkusi i coś Se wegram.
Coś gdzieś się zmienia i te programy nie widzą połaczenia z netem. jak miałem moźliwośc przywracznia systemu to ok.Teraz Bill 31/12/2004 skasował mi dat przywrac.Syst. i pogrąźył mnie całkowicie, pozbawiając głównej wygranej.
wzystko inne działa normalnie.
Poz.
zapora win jest właczona ele była właczona zawsze.
problem sie pojwia co jakiś czas jak diabeł mnie podkusi i coś Se wegram.
Coś gdzieś się zmienia i te programy nie widzą połaczenia z netem. jak miałem moźliwośc przywracznia systemu to ok.Teraz Bill 31/12/2004 skasował mi dat przywrac.Syst. i pogrąźył mnie całkowicie, pozbawiając głównej wygranej.
wzystko inne działa normalnie.
Poz.
sp2 blokuje polaczenia wychodzace z programow, tzn . nie pozwala sie programom polaczyc z internetem w celu bezpieczenstwa. Ale zawsze pyta sie czy cchesz blokowac program czy nie. Zeby go odblokowac wejdz w start/okres dostep do programow..../i tam bedziesz mial spis programow ktore maja dostep do polaczenia czy tez nie.
Sprawdz firewale i ustaw,zresetuj jak da rade,prawdopodobnie zablokowały połączenie z netem dla tych programów.
Wyłącz firewale i sprawdz.
Wyłącz firewale i sprawdz.
Najlepiej to odinstaluj SP2. Na pewno pomoźe ;–). Niektóre programy i gry szczególnie na plikach ntfs i dodatku SP2 źle działają. Jeźeli chcesz mieć dobrą obronę przed atakami zainstuj SP1. Oczywiście to jest jedyne najprostsze rozwiązanie... ale...
Strona 1 / 1