Liczę źe pomoźecie

Win XP SP2
Problem polega na tym źe uźywane prze ze mnie programy do gry w LOTTO. LottoCad, Multiprays i.td mają funkcję "pobierz wyniki"
Otóź jak coś popieprze w Windzie to one nie widzą połączenia z internetm.
Mimo źe wszystko inne chodzi dobrze. tzn ztrony WWW pobieranie plików itp.To po kliknięciu pobierz wyniki, zachowują się tak jak by nie było połącznia z Netem.
jak mi nie pomnoźecie ide kurna jeść robaki.

Odpowiedzi: 12

Naprawiło się samo.
A jak wiadomo pewnie za jakiś czas samo się zepsuje znowu. Bo juź tak kilkakrotnie było.
Moźe ktoś wie o co chodzi?

Pozdr.
jurtur
Dodano
03.01.2005 00:20:42
W "Określ dostęp do...." nie ma tych programów i nigdy ich tam nie było. Ustawienia jakie tam są takie były.
Tzn do wszystkiego jest dostęp.
jurtur
Dodano
02.01.2005 23:08:05
Toz Ci napisali...
halett:
sp2 blokuje polaczenia wychodzace z programow, tzn . nie pozwala sie programom polaczyc z internetem w celu bezpieczenstwa. Ale zawsze pyta sie czy cchesz blokowac program czy nie. Zeby go odblokowac wejdz w start/okres dostep do programow..../i tam bedziesz mial spis programow ktore maja dostep do polaczenia czy tez nie.

Pozdro...
Mateush
Dodano
02.01.2005 22:22:33
Oprócz zapory systemowej i Norton Works 5. Chyba nie mam innych programów tego typu.
Jak to sprawdzić ?
jurtur
Dodano
02.01.2005 22:13:28
Oprócz zapory systemowej i Norton Works 5. Chyba nie mam innych programów tego typu.
Jak to sprawdzić ?
jurtur
Dodano
02.01.2005 22:13:28
jurtur:
...
Te programy w jakiś sposób komumikują się z Netem a ta komunikacja jest jakoś zablokowana

kurna tobie to trzeba lopata do glowy;) Zrozum ze firewall moglci zablokowac te programy, sprawdz ustawienia firewalla i programy ktorych nie przepuszcza, niewidze innej mozliwosci :?
halett
Dodano
02.01.2005 21:08:52
Mam tych programów mam chyba sześć czy siedem i źaden niewidzi Neta. Jest jakby połączenie nie było aktywne.
Te programy w jakiś sposób komumikują się z Netem a ta komunikacja jest jakoś zablokowana
jurtur
Dodano
02.01.2005 21:06:15
Mogła być włączona zawsze ale przez przypadek mogles zablokować ten program...
halett
Dodano
02.01.2005 17:05:13
Ciszę się Pany źe źyjecie po "ciźkich dniach"
zapora win jest właczona ele była właczona zawsze.
problem sie pojwia co jakiś czas jak diabeł mnie podkusi i coś Se wegram.
Coś gdzieś się zmienia i te programy nie widzą połaczenia z netem. jak miałem moźliwośc przywracznia systemu to ok.Teraz Bill 31/12/2004 skasował mi dat przywrac.Syst. i pogrąźył mnie całkowicie, pozbawiając głównej wygranej.
wzystko inne działa normalnie.
Poz.
jurtur
Dodano
02.01.2005 17:03:14
sp2 blokuje polaczenia wychodzace z programow, tzn . nie pozwala sie programom polaczyc z internetem w celu bezpieczenstwa. Ale zawsze pyta sie czy cchesz blokowac program czy nie. Zeby go odblokowac wejdz w start/okres dostep do programow..../i tam bedziesz mial spis programow ktore maja dostep do polaczenia czy tez nie.
halett
Dodano
02.01.2005 16:50:21
Sprawdz firewale i ustaw,zresetuj jak da rade,prawdopodobnie zablokowały połączenie z netem dla tych programów.

Wyłącz firewale i sprawdz.
JNJN
Dodano
02.01.2005 16:48:57
Najlepiej to odinstaluj SP2. Na pewno pomoźe ;–). Niektóre programy i gry szczególnie na plikach ntfs i dodatku SP2 źle działają. Jeźeli chcesz mieć dobrą obronę przed atakami zainstuj SP1. Oczywiście to jest jedyne najprostsze rozwiązanie... ale...
ATC
Dodano
02.01.2005 16:47:25
jurtur
Dodano:
02.01.2005 16:39:12
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1