LG flatron F900B
Witam. Calkiem niedawno kupilem sobie monitor Lg f900b i z nim wlasnie zwiazany jest moj problem. Mianowicie w miejscu gdzie jest zegar obraz jest lekko rozmazany, ogolnie rozmazany jest po prawej srtoine monitora. Na niskich rozdzielczosciach teog nie widac ale na 1280x1024 obraz jest tak rozmazany ze po chwili uzytkowania bola po prostu oczy. obok monitora nie mam glosnikow... Znacie moze jakis prosty sposob zeby usunac ta wade, bo gwarancja na bank nie obejmuje takiego czegos. Bawilem sie opcjami w menu monitora ale jakos nie udalo mi sie tego naprawic. Moze potrzeba jakies sterowniki specjalne czy cos ??
Pozdrawiam i czekam na pomoc ;]
Pozdrawiam i czekam na pomoc ;]
Odpowiedzi: 2
Hehe... No humoru mi nie poprawiles ;] No ale dzieki za rade, bede sie stataral cos robic ;]
Po prostu taki juz urok CRT, sterownik nic tu nie ma do rzeczy. W CRT czym wieksza rozdzielczosc i odswiezanie,tym z regoly bardziej obraz sie rozmywa.U ciebie taki pecha ze w jednym miejscu jest to dosc widoczne. Jezeli kupiles monitor kilka dni temu (chyba jest mozliwosc do 10 dni) popros o wymiane na inny, przetestuj i sprawdz dokladnie w sklepie...
Strona 1 / 1