LG CD–ROM CD–RW .. w kosmosie ??
Po formacie dysku nie widac w MOJ KOMPUTER Nagrywarki i CD ... Przy pierwszym wejsciu po formacie na www zlapalem Blastera "minutowego" Uratowala mnie dyskietka z "batem" .. ..W Biosie mam ustawione first boot–hdd second boot–cdrom third boot–floppy mozliwe ze to kwestia biosu ?
LG CD–ROM CRD 85208
LG CD–RW CED 80081B
Oba sa w Menadzerze Urzadzen "wyroznione na zolto"
"System Windows nie moze zaladowac sterownika urzadzenia dla tego sprzetu.Sterownik moze byc uszkodzony lub nieobecny (Kod 39 )"
Kreator: Kreator nie moze odnalezc dla sprzetu oprogramowania bardziej odpowiedniego niz to ktore jest aktualnie zainstalowane"
Komunikat dla obu.
Odinstalowalem .... reset komunikat "Znaleziono nowy sprzet.."
Pokazaly sie znow w Menadzerze "na zolto" ale nadal niewidoczne na "Moj komputer" ..
Sprobowalem zainstalowac sterowniki ktore otrzymalem przy zakupie bez skutku ...
Nie wiem dyskietki "padly" ?? Rozpoczelem poszukiwanie w sieci i sciagnelem na dysk Instalacje dla tych dwoch urzadzen ze stron www. Uruchomilem instalacje nadal bez skutku .. Ekran na moment stal sie czarny i po chwili powrocil obraz poprzedniego stanu ..
Nie jestem w stanie chyba ze jest to sposob ktorego nie znam ( niestety moja znajomosc informatyki pozostawia duzo do zyczenia .. ) Nie jestem w stanie dokonac naprawy systemu bo wlozona plytka instalacyjna XP PRO nie jest widoczna przez system ... chociaz przy ladowaniu systemu po np: restarcie na ekranie WIDAC oba urzadzenia ..
Sprawa jest o tyle dla mnie wazna ze wykorzystuje kompa do pracy a na plytkach CD przed formatem zgralem dane ktore sa mi niezbedne ..
Ponowny format jako taki tez jest dla mnie nie za bardzo do przyjecia .. Wgralem juz i dokonalem juz szeregu uaktualnien zarowno samego XP PRO jak i innych programow ..
P.S. Moze zna ktos link do sterownikow LD tyle tylko by nie zachodzila konieczanosc instalowania "przy okazji" jakis aplikacji .. typu trial ... Nie wchodzi w gre ...
Moze ktos cos na ten temat .. ??
Pozdrowienia
LG CD–ROM CRD 85208
LG CD–RW CED 80081B
Oba sa w Menadzerze Urzadzen "wyroznione na zolto"
"System Windows nie moze zaladowac sterownika urzadzenia dla tego sprzetu.Sterownik moze byc uszkodzony lub nieobecny (Kod 39 )"
Kreator: Kreator nie moze odnalezc dla sprzetu oprogramowania bardziej odpowiedniego niz to ktore jest aktualnie zainstalowane"
Komunikat dla obu.
Odinstalowalem .... reset komunikat "Znaleziono nowy sprzet.."
Pokazaly sie znow w Menadzerze "na zolto" ale nadal niewidoczne na "Moj komputer" ..
Sprobowalem zainstalowac sterowniki ktore otrzymalem przy zakupie bez skutku ...
Nie wiem dyskietki "padly" ?? Rozpoczelem poszukiwanie w sieci i sciagnelem na dysk Instalacje dla tych dwoch urzadzen ze stron www. Uruchomilem instalacje nadal bez skutku .. Ekran na moment stal sie czarny i po chwili powrocil obraz poprzedniego stanu ..
Nie jestem w stanie chyba ze jest to sposob ktorego nie znam ( niestety moja znajomosc informatyki pozostawia duzo do zyczenia .. ) Nie jestem w stanie dokonac naprawy systemu bo wlozona plytka instalacyjna XP PRO nie jest widoczna przez system ... chociaz przy ladowaniu systemu po np: restarcie na ekranie WIDAC oba urzadzenia ..
Sprawa jest o tyle dla mnie wazna ze wykorzystuje kompa do pracy a na plytkach CD przed formatem zgralem dane ktore sa mi niezbedne ..
Ponowny format jako taki tez jest dla mnie nie za bardzo do przyjecia .. Wgralem juz i dokonalem juz szeregu uaktualnien zarowno samego XP PRO jak i innych programow ..
P.S. Moze zna ktos link do sterownikow LD tyle tylko by nie zachodzila konieczanosc instalowania "przy okazji" jakis aplikacji .. typu trial ... Nie wchodzi w gre ...
Moze ktos cos na ten temat .. ??
Pozdrowienia
Odpowiedzi: 10
enwu:jak nie bylo widac w Moj Komputer tak nie widac Oslepl .. ??
jak odistalowałem oba cd to po ponownym zainstalowaniu pojawił sie tylko jeden, więc ponowiłem czynność (bez restartu) za którymś razem pojawiły się oba i wtedy resart.
Swoją drogą co to mogła być za przyczyna źe mieliśmy ten sam problem w tym samym dniu :?: :?:
Wcześniej dostałem dziwny e–mail "hi", otworzyłem ale nie instalowałem załącznika :!: :!:
PoZDRo 8) 8) 8)
Przeczytaj dokladnie to co pod linkiem: http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php bo opisywany jest taki sam przypadek – w Menedzerze widac a w Moj Komputer – nie.
Gdyby byl to problem z DVD, to byc moze pomogloby pogrzebanie w rejestrze i usuniecie wpisow UpperFilters i LowerFilters z klucza
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlClass{4d36E965–E325–11CE–BFC1–08002BE10318} ale nie jestem o tym przekonany.
Gdyby byl to problem z DVD, to byc moze pomogloby pogrzebanie w rejestrze i usuniecie wpisow UpperFilters i LowerFilters z klucza
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlClass{4d36E965–E325–11CE–BFC1–08002BE10318} ale nie jestem o tym przekonany.
Odinstalowalem, ponowny restart tak jak zalecales Ty i system, komunikat owszem ze odnaleziono nowy sprzet i zainstalowano ale jak nie bylo widac w Moj Komputer tak nie widac Oslepl .. ?? Czy ja osleplem .. ?? KJM !! .. ( lepiej nie tlumaczyc tego skrotu ) A w Menadzerze jak widac ...
Wczoraj miałem to samo zniknęły mi CDRW i DVD padły takźe wszystki sterowniki do kart dzwiękowej. Musiałem odistalować wszystkie sterowniki do karty i sprzetu i restart dopiero po wszystkim
POWODZENIA 8) 8) 8)
POWODZENIA 8) 8) 8)
Wczoraj miałem to samo zniknęły mi CDRW i DVD padły takźe wszystki sterowniki do kart dzwiękowej. Musiałem odistalować wszystkie sterowniki do karty i sprzetu i restart dopiero po wszystkim
POWODZENIA 8) 8) 8)
POWODZENIA 8) 8) 8)
Ten, na kórym są te urządzenia, ale moźesz oba i podstawowy i pomocniczy , bo po restarcie zostaną ponownie wykryte i zainstalowane.
Ktory z kontrolerow dla pewnosci .. ??
Dotychczas na tej plycie glownej wszystko bylo w porzadku ....
Dotychczas na tej plycie glownej wszystko bylo w porzadku ....
1. Usuń z menadźera uźądzeń cały kontroler ide i restart.
2. Zainstaluj najnowsze sterowniki do płyty głównej.
2. Zainstaluj najnowsze sterowniki do płyty głównej.
Nie znalazl ... :x
Odłącz zasilanie od tych urządzeń i włacz komputer – niech systrem się ząładuje.
Potem wyłacz go, podłacz zasialnie i uruchom ponownie – sprźet powinien się znaleźć.
Potem wyłacz go, podłacz zasialnie i uruchom ponownie – sprźet powinien się znaleźć.
Strona 1 / 1