Lexmark nie da rady zainstalowac pisze źe nie jest podłączon

Tak jak w temacie.
Mam problem , mam urządzenie wilofunkcyjne Lexmark X1170.Miałem ja podłaczoną pod starego kompa z win Me i wszystko0 było ok , teraz mam nowego kompa z win XP Home Edition .Problem jest taki źe wkładam płytke ze sterowniokami maqm instalacje i nagle pokazuje sie info. źe drukarka nie jest podłączona (a na 200% jest podłączona i kabel jest dobry)
Porty usb działają po mam neostrada pod usb
Pomóźcie mi

Odpowiedzi: 3

Nie znacie sie :( !! bo musisz miec porty USB w biosie udostepnione..Ja tez tak mialem z moja drukarka.
Beny7
Dodano
08.01.2006 15:15:41
Wszystko to co mi napisałes juz wypróbowałem
I kicha :cry:
Sterowniki ze stronki lexmarka tez ściagałem jest to samo.Po za tym mam instrukcje dołączoną do drukarki i ta instrukcja wyraźnie "mówi" źe najpierw trzeba podłączyć wszystko potem wyskakuje ci źe znalazło nowy sprzęt i źe to trzeba anulowac
i wtedy płyta i ionstalujesz.
I wyskakuje mi ze mam nowy sprzęt anuluje wkładam płytke czy uruchamiam z kompa sterowniki i biore zainstaluj i pokazuje mi źe drukarka nie jest podłączona.

Ps.
podłanczałem pod wszystklie porty i tak samo się dzieje.A i kabel teź jest w porządku (bo na trzch kablach patrzałem, w tym jeden kupiłem nowy) i lampka na drukarce się świeci.
pawso
Dodano
31.12.2005 15:07:40
1) Uźywasz odpowiednich sterów (na wszelki wypadek ściągnij najnowsze ze strony Lexmarka)?
2) Najpierw instalujesz stery i dopiero jak poprosi podłączasz drukarkę? Czy drukarka jest cały czas podłączona?
Drukarka jest włączona?
3) Spróbuj podłączyć pod inny port USB.
aachi
Dodano
31.12.2005 15:03:13
pawso
Dodano:
31.12.2005 13:51:08
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1