Legalne czy Nie?

Mam następujące pytanie na allegro widziałem windowsa xp home OEM całkiem nowy nigdy nie uźywany płyta nie jest dedykowana do konkretnego sprzętu. Gościu niema faktury ani paragonu na niego bo podobno zgubił. Od paru osób słyszałem źe nieposiadanie paragonu czy waktury równoznaczne jest z utratą licencji. Bardzo proszę o wyjaśnienie tej kwesti. Czy faktycznie trzeba posiadac paragon czy fakture by windows ten był całkowicie legalny i źebym niemiał nigdy problemów z prawem i microsoftem.

––– SLAY3R –––
Temat przenosze do działu inne

Odpowiedzi: 7

Xior wielkie dzieki mój bład ale jestem wzrokowcem wiec napisalem tak jak powyźej :oops:

Więc czytajac te uwagi moja rada: Poszukaj gdzie indzie tego lub od kogos pewnego
WERR
Dodano
08.12.2003 01:44:42
Xior wielkie dzieki mój bład ale jestem wzrokowcem wiec napisalem tak jak powyźej :oops:

Więc czytajac te uwagi moja rada: Poszukaj gdzie indzie tego lub od kogos pewnego
WERR
Dodano
08.12.2003 01:44:42
To jest nielegalne. Jak ktoś wyźej zdąźył juz napisać OEM dedykowany jest do jakiegoś sprzetu. To wystarczy...
Pawek
Dodano
08.12.2003 00:01:45
ja w kwestii formalnej i prosze nie brać tego do siebie ale hologram pisze sie przez samo H :wink:
Xior
Dodano
07.12.2003 23:32:32
Musisz odkupic z TYM podzespolem z ktorym ten program zostal sprzedany. Sprawdz na fakturze u tego czlowieka. Jezeli kupil go z calym komputerem to musisz kupic caly komputer i mozesz go uzywac tylko na tym komputerze (licencje Microsoftu sa tak sformulowane, ze nawet jak cos w takim komputerze zmienisz to juz tracisz prawo do uzywania oprogramowania). Jezeli kupil go z twardym dyskiem to kupujesz go z tym dyskiem (a konretnie to kupujesz dysk z oprogramowaniem OEM do tego wlasnie dysku). Montujesz potem ten dysk i w komputerze w ktorym jest ten dysk mozesz uzywac tego programu.

Zawsze jednak mozesz zapytac u zrodla czyli w Microsofcie.
mrsit
Dodano
20.11.2003 08:17:20
Chologram teź moźna se zrobić, aź tak się rozwineła technika
WERR
Dodano
20.11.2003 07:04:54
Windows ten ma nalepke z chologramem
Anonymous
Dodano
20.11.2003 02:24:07
Anonymous