Łatka KB913433

Szanowni internauci mam orginalny system i mam włączoną opcję Aktualizacja automatyczna i gdy dziś pobierałem uaktulnienia to wszystko się pobrało i zainstalowano oprócz łatki Kb913433 i za każdym razem gdy ją chcę zainstalować widnieje napisz następujące aktualizacje nie zostały zainstalowane:
Aktualizacja zabezpieczeń dla programu Flash Player (KB913433). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać tak aby w przyszłośći nie stwarzał kłopotów, za wszelkie porady i rady dziękuję z góry.
Krzychumag.

Odpowiedzi: 2

krzychumag:
Szanowni internauci mam orginalny system i mam włączoną opcję Aktualizacja automatyczna i gdy dziś pobierałem uaktulnienia to wszystko się pobrało i zainstalowano oprócz łatki Kb913433 i za każdym razem gdy ją chcę zainstalować widnieje napisz następujące aktualizacje nie zostały zainstalowane: Aktualizacja zabezpieczeń dla programu Flash Player (KB913433). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać tak aby w przyszłośći nie stwarzał kłopotów, za wszelkie porady i rady dziękuję z góry. Krzychumag.

Trzeba uwaznie obserwowac co sie robi i gdzie sie "tocos" instaluje :-)

Zainstaluj flash_player'a ze strony (najnowszy):
http://fpdownload.macromedia.com/get/flashplayer/current/install_flash_player.exe
Teraz wejdz na WU i zainstaluj Flash Playera (chiciaz bedzie napisane, ze
jest juz pobrany, zobaczysz * i opis kolo niego - plik "0" zerowy.
Nastepnie po restarcie wejdz do lokalizacji:
X:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash, bedzie tam plik GetFlash.exe, uruchom a
zainstalujesz Flash_playera, czyli aktualizacje. Zrestartuj komputeri wejdz
na Windows Update i zobaczysz, ze aktualizacja nie bedzie juz widniala na
liscie ....

Powodzenia :-)

Piotr P.
Dodano
11.05.2006 01:59:17
  • krzychumag 12.05.2006 00:04:46

Dziękuje wszystkim za pomoc, teraz jest wszystko OK.

Przyłączam się do apelu Krzychumaga. Pojawił mi się ten sam problem.
PIL
Dodano
10.05.2006 23:33:20
  • Bobi 10.05.2006 23:58:55

<P>Chyba wystarczyłoby zaznaczyć gdzieś w opcjach aktualizacji, żeby nie instalowało ponownie tej łaty i nie pytało ponownie. Inne wyjście:<BR>Jeśli już jest zainstalowana to wywalcie tą łatkę&nbsp;(<SPAN id=highlight_tag>KB913433</SPAN>)<BR>Sciągnijcie ją ze strony MS (zwyczajnie na dysk) albo ze strony&nbsp;Adobe (Macromedia)&nbsp;nowego, zaktualizowanego&nbsp;Flash Playera<BR>Wywalcie z dysku pliki *flash.ocx<BR>Zainstalujcie na nowo playera.</P> <P>P.S. a forum niedawno było podobny temat dotyczacy upartej aktualizacji.</P>

krzychumag
Dodano:
10.05.2006 20:00:35
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1