Laptop+Zew nagrywaka Dvd–RW+PROBLEM
Witam serdecznie
Posiadam zew naped USB 2.0––––LG SuperMulti DVD+/–RW GSA–2164D BOX USB 2.0+Laptop Actina Champion
Gdy w biosie jest wł opcja botowania z plyty to sprawdzany jest zepsuty naped wew.Pomijany jest usb.Jest jakis sposobby botowac z usb ???
Pozdrawia.m...Ps.Co mi z takiego napedu jak nie moge z niego botowac :(
Posiadam zew naped USB 2.0––––LG SuperMulti DVD+/–RW GSA–2164D BOX USB 2.0+Laptop Actina Champion
Gdy w biosie jest wł opcja botowania z plyty to sprawdzany jest zepsuty naped wew.Pomijany jest usb.Jest jakis sposobby botowac z usb ???
Pozdrawia.m...Ps.Co mi z takiego napedu jak nie moge z niego botowac :(
Odpowiedzi: 3
Tak z flopa jest to mozliwe , bo producent to uwzglednil, ale aby ruszyl inny naped z USB, to juz musisz uaktualnic BIOS :(
Jak juz to zrobisz , to wtedy bedzie wszystko jak nalezy, a jezeli chcialbys dodatkowo aby system bootowac np. z DyskuHDD_USB lub FlashDrive_USB to zapozanaj sie z programem: SP27213.exe jest rewelacyjny do tych spraw (sprawdzalem i wykorzystalem).
==================
Irek–KAI
==================
Jak juz to zrobisz , to wtedy bedzie wszystko jak nalezy, a jezeli chcialbys dodatkowo aby system bootowac np. z DyskuHDD_USB lub FlashDrive_USB to zapozanaj sie z programem: SP27213.exe jest rewelacyjny do tych spraw (sprawdzalem i wykorzystalem).
==================
Irek–KAI
==================
Generalnie jest tak,ze w biosie nie widze botowania usb
Moze upgrade biosu
Ale o Tym nie mam pojecia
JAK PODLACZE FLOPA NA USB I Z BIOSU WYBIORE BOTOWANIE A:/ TO CHODZI
Moze odlaczyc naped wew???
Moze upgrade biosu
Ale o Tym nie mam pojecia
JAK PODLACZE FLOPA NA USB I Z BIOSU WYBIORE BOTOWANIE A:/ TO CHODZI
Moze odlaczyc naped wew???
Zobacz w instrukcji obslugi Laptopa, czy jest mozliwosc ustawienia botowania wlasnie z USB, nie z CD–ROM...
Strona 1 / 1