Laptop,XP,internet
Otóź mam problem , własnie dziś zakupiłem nowego laptopa Gericom 1440e, wbudowana sieciówka, wiadomo. Chciałem podłączyć laptopa do neta który mam w chacie (kabluwka, zewnętrzne,stałe IP przypisywane przez DHCP). No to podłączam, włanczam IE i nie działa, restartuje laptopa, niedziała, konfiguruja ustawienia, odświeźam IP, nie działa! Pisze tylko albo ustawienie z ograniczeniam, albo połączenie lokalne. A jak podłocze kabelek do stacjonarnego do wszystko śmiga. Mogłbym mi ktoś pomuc. Z góry Dziękuje.
Odpowiedzi: 4
Dobra problem juź rozwiązany, zmieniał adres MAC karty sieciowej w laptopie i juź gra ;).
No owszem byłem i rzeczewiscie provider przpisuje do MAC'a karty adres IP. Ale chciał za to opłata w wysokosci drugego abonamentu. Laptop właściwie bedzie tu podłaczany raz na miech na kilka dni gdyź jest on mojego brata, a on studiuje w warszawie.
Mam pytanie czy mogłbym jakoś SAM skonfigurować w laptopie, czy przypisać IP do MAC'a karty tak by chodził? ;)
Mam pytanie czy mogłbym jakoś SAM skonfigurować w laptopie, czy przypisać IP do MAC'a karty tak by chodził? ;)
Jeśli neta masz przez modem kablowy to zresetuj go ;)(wyciągnij kabelek zasilania i ponownie go włóź)
Pewnie MAC nie pasuje do tego, które jest na serwerze. Moja rada taka: dzwoń do swojego ISP podaj mu MAC i nie go przypisze do Twojego IP.
Strona 1 / 1