laptop pytanie

witam mam pytanie , dostalem propozycje zamiany mojego stacjonarnego kompa : 512 ram, 2,66ghz i radeon 9550 z klawiatura myszka i monitorem benq 19" panorama na to : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=189640368 ,i sie zastanawiam bo: kompa uzywam do : gg,przeglądarka netu sluchanie winampa (glosniki zostawiam to podlaczylbym do laptopa i git) i do ogladania filmow/pobierania plikow z sieci. laptop wiadomo maly poreczny itp :) to mial by byc komp domowy ze tak powiem , i czy ten laptop by wystarczyl do tego co napisalem? a moze jakies gry by ruszyly?na grach mi nie zalezy lecz jesli tak to czemu nie :) i co o tym sadzicie ? pzdr

Odpowiedzi: 4

Zamieniaj się, zresztą już podjąłeś decyzję, IMO słuszną. Do tych zastosowań, o których piszesz to będzie idealna propozycja. Co do głośników, w lepszych Tośkach montują harmana/kardona także na jakoś dźwięku narzekać nie można, oczywiście pamiętać należy, że to nadal laptop i lepszej klasy niezintegrowanego nagłośnienia nie przebije raczej ;D
Bobi
Dodano
12.05.2007 00:38:00
Nie, nie ma sie prezentować po prostu myślę że laptop by mi starczył no i mama mogła by sobie go na dół wziąć jak gotuje obiad i neta przeglądać ^^ potrzebuje komputera only do gg i przegladania neta tak jak wyżej napisałem , jakość głośników w toshibie jest dla mnie nie ważna ponieważ podłącze sobie logitech x-230 ze starego kompa ! i myślę jednak że laptop dla mnie to lepsze rozwiązanie i na 99% sie zamienię, chciałem wiedzieć tylko co o tym sądzicie tzn czy ten laptop wystarczy do gg itp. do gier NIE POTRZEBUJE bo nie gram w gry :)
solar
Dodano
10.05.2007 17:50:43
Tak na chybcika , tylko napomknę że ta ATI w laptopie do gier bardziej wymagających się nie nadaje . W COD2 na 9550 sobie pograć można na laptopie już nie (sprawdzałem). Druga rzecz , słuchanie muzyki . Zależy jakie kto ma wymagania jakościowe odnośnie dźwięku , ale laptopy -wyłączając niektóre i prawie wszystkie produkty HP- , które oferują dość dobrą jakość dźwięku - większości przypadków jakość , szczególnie muzyki pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem jak jest w tym laptopie, ale rewelacji bym się nie spodziewał. Pozostaje kryterium mobilności, o którym wspomniał Bobi .Jeśli miałby stać na biurku , to nie warto się zamieniać.
Seeker
Dodano
10.05.2007 16:58:44
Jedno pytanie. Będziesz toto czasem przenosił? Bo jak ma leżeć na biurku i się ładnie prezentować to hm... kup sobie figurkę z porcelany :mryellow: Ogólnie nie ma się specjalnie nad czym zastanawiać, ja bym wymieniał, dlaczego? - bo to mimo wszystko Toshiba, może z ciut niższej półki cenowej, ale zawsze - 1GB ramu, co jest powoli takim małym standardem - procesor nie tragiczny, do wymienionych przez Ciebie czynności styknie i jeszcze zapas będzie - grafika nie powala, ale w tych modelach ona ma po prostu być i tyle. Zagrać na tym zagrasz, ale w starsze ciut (dwa lata wstecz) tytuły, nawet dość płynnie powinno działać IMO.
Bobi
Dodano
10.05.2007 13:59:30
solar
Dodano:
09.05.2007 23:10:43
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1