Laptop + Komputer (LAN)
witam,
posiadam w domu dwa komputery (stacjonarny + laptop). W PC mam karte sieciową Realtek RLT8139/ 810x Family Fast Ethernet NIC, zaś w laptopie (HP) mam karte sieciową 1394#2 oraz Broadcom 802.11b/g WLAN i Broadcom Nextreme Gigabit Ethernet. Próbuje stworzyć sieć,ale nie zabardzo mi to wychodzi,kabel mam dobry bo jest z sieci która działała u kolegi, i mam takie pyatnie, czy karta realtek z PC i karta 1394 z laptopa mogą współpracować ze sobą??
posiadam w domu dwa komputery (stacjonarny + laptop). W PC mam karte sieciową Realtek RLT8139/ 810x Family Fast Ethernet NIC, zaś w laptopie (HP) mam karte sieciową 1394#2 oraz Broadcom 802.11b/g WLAN i Broadcom Nextreme Gigabit Ethernet. Próbuje stworzyć sieć,ale nie zabardzo mi to wychodzi,kabel mam dobry bo jest z sieci która działała u kolegi, i mam takie pyatnie, czy karta realtek z PC i karta 1394 z laptopa mogą współpracować ze sobą??
Odpowiedzi: 7
Truteń:weź się odwal. O co Ci w źyciu człowieku chodzi?!
O zdrowie, dostatek, szczęscie no i rower.
A się nie odwalę – przykładem mozę być peter_i, który teź ma ze mną problemy.
Juź taka menda jestem.
P.S: Jak chcesz coś do mnie pisać to na PW, naucz się w końcu.
weź się odwal. O co Ci w źyciu człowieku chodzi?!
Truteń:ciekawe.. zajmuję sie budową sieci i jeszcze takiej teorii nie słyszałem. Z tego co wiem, to:
komp – router: kabel prosty
komp – komp: kabel skrosowany
pozdrawiam
Kabelki tez masz wyboldowane ?
huhra:jezeli dany kabelek to skretka ktorej najczesciej uzywa sie w sieciach to musi byc jeszcze koncentrator (hab, switch) miedzy komputerami!!! pozdro
ciekawe.. zajmuję sie budową sieci i jeszcze takiej teorii nie słyszałem. Z tego co wiem, to:
komp – router: kabel prosty
komp – komp: kabel skrosowany
pozdrawiam
jezeli dany kabelek to skretka ktorej najczesciej uzywa sie w sieciach to musi byc jeszcze koncentrator (hab, switch) miedzy komputerami!!! pozdro
Kabelek który masz połączy Realtek RLT8139 z Broadcom Nextreme Gigabit Ethernet i w ustawieniach tych kart naleźy szukać jak coś.
A czy karta 1394 to nie jest czasem firewire ?
Strona 1 / 1