Laptop: jasność ekranu (oszcz. energii) i stan baterii...

Witam, mam laptopa Toshiba Tecra 8200 i mam na nim windowsa xp. Jak mam podłączonego laptopa do sieci, to jasność ekranu jest normalna (jasna, wyrazista), nastomiast kiedy odłączę dopływ prądu (wyjmę wtyczkę) to jasność ekranu staje się o wiele mniejsza... Po drugie jeżeli już laptop korzysta z tej baterii to pokazuje mi pięknie 100% (chyba 2 godziny i pare minut pozostało), natomiast po 20 minutach jest 92%.. a potem po kilku minutach, nie masz energii i sie hibernuje.. włączam go i patrze, że pozostało mi czasu: 3 minuty i 3%.. używam pięć minut i patrze, że jest 3% i 5 minut... i tak do tej pory... ciekawe... :) bardzo prosiłbym o pomoc, szczególnie z tą jasnościa.. grzebałem w BIOSie i tam to jest, ustawiłem to i działa, ale jak windows sie włącza to nagle staje się znowu ciemny... gdzie to można w tym systemie ustawić? Pozdrawiam, Bartek.

Odpowiedzi: 3

Któraś kombinacja klawiszy powinna rozjaśniać/ściemniać ekran.
usercontrol
Dodano
07.10.2007 15:57:54
A więc: 1. W ustawieniach windowsa xp (oszczędzanie energii) nie da się tego ustawić. 2. Ściągnąłem ten program Toshiba Power Saver - wyświetla mi się w panelu sterowania, ale nie moge tego uruchomić, bo niby nie mam uprawnień (jestem administratorem :), a jak chcę odinstalowac to pojawia się tylko informacja o błedzie krytycznym... Czy ktoś ma jakiś pomysł?
barteks
Dodano
06.10.2007 20:19:09
W Toshibach ustawiasz to albo w ich programie (Power Saver) albo w xpekowych schematach zasilania.
Bobi
Dodano
06.10.2007 18:48:50
barteks
Dodano:
06.10.2007 15:08:31
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1