Łamigłówka:)
Witam!
Mam to zadanie z kolosa którego musze zaliczyć:)
Folder zawiera w sobie pliki różnych użytkowników i działów w firmie.
Jako administrator otrzymałeś(aś) zadanie zabezpieczenia plików firmowych w taki sposób by wszyscy użytkownicy w firmie mogli je odczytywać, lecz nie zmieniać.
W folderze tym użytkownicy składują swoje ważne dane, które również mają być chronione przed usunięciem przez innych użytkowników.
Jakie uprawnienia należy nałożyć na folder aby spełnić powyższe założenia?
- Usunąć grupę Wszyscy z listy ACL i dodać wszystkich użytkowników nadając im prawa Czytania (Read) i Wpisania (Write)
- Usunąć grupę Wszyscy z listy ACL i dodać grupę Użytkownicy uwierzytelnieni nadając jej prawa (Read) i Wpisania (Write)
- Usunąć grupę Wszyscy z listy ACL i dodać grupę Twórca-Właściciel nadając jej uprawnienia Pełny dostęp (Full Control)
- Usunąć grupie Wszyscy z listy ACL prawo Pełny dostęp zostawiając prawo Czytania(Read) oraz dodać grupę Twórca-Właściciel nadając jej uprawnienia Pełny dostęp (Full Control)
Powodzenia;)
Odpowiedzi: 1
pasjonatc#:Mam to zadanie z kolosa którego musze zaliczyć:)
Więc bierz się za naukę.
Powodzenia :)
<div><font face="Verdana" size="3">Ujął mnie tym :"Powodzenia" - kruca i to do tego stopnia, że merytorycznie odpowiedzieć muszę:<br />W sugerowanych rozwiązaniach brakuje prawidłowego.<br />Oto bowiem odpowiedź na pytanie : "Jakie uprawnienia należy nałożyć na folder aby spełnić powyższe założenia?" brzmieć winna : "Skuteczne".</font></div>