Łączenie Partycji

Witam, dużo osób pewnie o to pytało ale niestety ie mogłem znaleźć odpowiedzi...

Dlategoż zakładam nowy temat dotyczący mojego problemu...

Otóż mój komputerma trzy dyski C,D i E, D jest oddzielnym dyskiem ale za to C i E były niegdyś jednym... Chciałbym zrobić żeby te dwie Partycje się połączyły ale nie wiem jak, dowiedziałem się że jest taki program jak Partition Magic lecz nigdzie nie znalazłem takiej wersji który by mi te zmiany zachowała, każda dotychczasowa mi resetowała ustawienia...

Więc proszę was o pomoc i to jak najszybszą!

PS - Prosze mi tu nie pisać o google i innych wyszukiwarkach bo tam szukałem i nic nie znalazłem co by mi pomogło!

Odpowiedzi: 1

O googlach nie będzie, o szukaniu w archiwum nawet też nie.
Za ot będzie o. dziale - skoro umieściłeś post w tym, kytóry XP dotyczy to chyba jedyną prawidłową odpowiedzią powinno być:
Zdejmij partycje i załóż je ponownie - z poziomu instalatora systemu oczywiście. To, że dane przy tym z dysku znikną jest naturalne, ale przecież warunku ich zachowania nie podałeś.

Progrma, o którym napisąłeś jest w wersji Demo i to własnie z tego powodu możesz w nim tylko "trenować".
Poza Symantekiem programy tkaie - te najpopularniejsze - wydają Acronis i Paragon. Były one dostępne na płytach Komputer Świat Expert - oczywiście numery archiwalne oraz w ubiegłorocznych wydaniach PC Word Komputer.
Musisz się na stronach tych czasopism rozejrzeć by sprawdzić numer wydania, a potem poszukać ( choćby wśrod znajomych ).
Rebe
Dodano
13.01.2007 13:11:32
  • BeteNoire 17.01.2007 20:22:10

Istnieje też coś takiego jak GParted livecd. Oparte na linuksie ale bez problemu obsługuje windowsowe partycje. Pobierasz, wypalasz, rebootujesz. Domyślne opcje podczas uruchamiania są zazwyczaj dobre.<br>

pmkkoch
Dodano:
13.01.2007 13:01:01
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1