łączenie mocy komputerów ( = procesorów) w LANie

witam.

moźliwe źe to nieodpowiednie forum, ale nie mogę nigdzie znaleźć tego czego szukam:
potrzebuje programu albo chociaź idei jak w normalnym, domowym LANie (3 komputery) udostępnić na jednym komputerze moc pozostałych dwóch. coś w stylu programowania równoległego (chyba?) – w kaźdym razie potrzebuje duźej mocy do uruchomienia mojego programu, który na moim pojedynczym athlonie działa zdecydowanie zbyt długo..
wydaje mi się, źe potrzebuję czegoś jak seti@home albo grid computing tylko na skalę mikro :)

proszę o jakiegoś hinta, linka.. cokolwiek

pozdrawiam
Marcin

Odpowiedzi: 4

Wiem ze sporo informacji, ale moze poprzez dodawanie kolejnych slow zawezisz obszar poszukiwan ? Moze do "grid computing" dodaj "lan", czy "home", albo co tam przyjdzie do glowy ?
EL NINO
Dodano
20.04.2005 01:54:07
El Nino:
googlowałem właśnie i strasznie duźo wiadomości na ten temat, ale wszystko na skalę światową. a mi chodzi o trzy komputery.. i jakiś soft do tego. a o tym niestety nigdzie ani słowa nie znalazłem :|

spiderko:
wiec seti to jednak zly przyklad.
tak naprawde to przeciez nie ma znaczenia jaki to program. to jest implementacja matematycznego modelu do wyceny opcji i dziala dluuugo poniewaz przeprowadzam wzglednie duzo symulacji (50000 i wiecej).
w kazdym razie – wazne ze potrzebuje duzego power'a.
programu nie moge 'podzielic' bo wazna jest losowosc (a raczej pseudolosowosc) liczb generowanych w trakcie jego dzialania.
Dale Cooper
Dodano
20.04.2005 01:33:29
Projekt SETI@home bazuje na badaniu rozproszonym – kaźdy z komputerów biorących udział w badaniach dostaje próbke którą analizuje a wyniki wysyła do głównego komputera SETI.

Moźe napisz nam jaki to program, bo określenie "mój" jest nieco dwuznaczne.
spiderko
Dodano
19.04.2005 23:10:44
Googluj w poszukiwaniu "grid computing" (sieci obliczeniowych), "clustering".
EL NINO
Dodano
19.04.2005 22:01:21
Dale Cooper
Dodano:
19.04.2005 13:22:56
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1