Łączenie kabli usb

Witam wszyskie mózgi.
Kupiłem 3x kabel USB na tej Aukcji kaźdy z nich ma długość 5m, łącząc je chciałem uzyskać 15m kabla, jednak niepowiodło się to poniewaz podłączając te kable wyskakiwał mi komunikat o uszkodzonym sprzęcie USB:[. Potem przeczytałem źe max dla kabla USB to 10m :[ więc w ramach kompromisu postanowiłem wywiercic dziure w scianie i zaoszczędzić te 5m. okazało się źe nic to nie pomogło :[, skutek był ten sam. Jednak podłaczając pod jedną sztuke tego 5m kabla inny kabel który sam zmontowałem (posiada on tylko 4 źyły, niema zewnętrznej źyły) zaczoł on działać ale tylko w przypadku myszki a odwarzacz MP3 zwalniał tylko komuter po podłączeniu (pewnie wynikało to z braku tej jednej źyły) odłączyłem zewnętrzną źyłe z tego 5m kabla który był juź skrócony na 2m i nic to nie dało. Muszę!!! mieć przynajmniej 7–8m tego kabla.
Pytanie jak to zrobić i czemu inne te 5 metrowe kable nie działają??
Ps. kabel aktywny niewchodzi w gre bo jest za drogi :] a jestem tego pewien źe bez tego kabla moźna osągnąć 10m tego kabla. i co ciekawe skracjąc ten 5m kabel do 2m i łącząc go z tym 5m nic nie działało a podłączając myszke bez tego 2m kabla działalo a moja myszka ma 2,20m
––––––––––––––––––––––––––Pozdro

Odpowiedzi: 4

No to juz wszysko wiem, zakupilem TEN HUB kosztuje zaledwie 15 zl, obsługuje tylko 1,0 i 1,1, ale do klawiatury i myszki bedzie chyba wystarczający.
Wielkie THX Mistrzu, Pozdrawiam
BulletossS
Dodano
09.07.2005 23:56:16
Oczywiście kup huba USB z własnym zasilaniem.

Pamiętaj źe obciąźenie jednego portu USB kompa to około 500 mA.
JNJN
Dodano
09.07.2005 19:18:40
ale o musi byc aktywny hub??
BulletossS
Dodano
09.07.2005 17:17:09
Dla USB max długość kabla to 5 m i nic nie zrobisz.

Moźna spróbować z hubem USB na 5 m kablu – zainstalować go w kompie i do huba przyłączać urządzenia USB na kablu do 5m – nie sprawdzałem to nie gwarantuje źe będzie chodzić.
JNJN
Dodano
09.07.2005 12:21:29
BulletossS
Dodano:
09.07.2005 03:48:56
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1