Łącze radiowe, dzielenie w LAN–ie
Witam,
sytuacja przedstawia się następująco: Są 2 komputery połączone ze sobą przez switcha i łącze radiowe ( antena RJ45 ). Czy istnieje moźliwość udostępnienia połączenia niezaleźnie tym dwóm komputerom (tzn. gdy chcę korzystać z internetu na jednym z komputerów, to nie ma konieczności włączania drugiego)?
Z góry dziękuję za odzew :)
sytuacja przedstawia się następująco: Są 2 komputery połączone ze sobą przez switcha i łącze radiowe ( antena RJ45 ). Czy istnieje moźliwość udostępnienia połączenia niezaleźnie tym dwóm komputerom (tzn. gdy chcę korzystać z internetu na jednym z komputerów, to nie ma konieczności włączania drugiego)?
Z góry dziękuję za odzew :)
Odpowiedzi: 7
EL NINO:Skoro zamierzasz, dowiedz sie moze najpierw w jaki sposob ten net bedzie przydzielony. Po coz mamy "gdybac" ?
OK. Odezwę się w razie czego. Na razie wielkie dzięki.
Skoro zamierzasz, dowiedz sie moze najpierw w jaki sposob ten net bedzie przydzielony. Po coz mamy "gdybac" ?4got10:zamierzam wykupić dostęp do internetu drogą radiową.
cyfraz:Teraz rozumiem, macie np. na osiedlu WiLAN i administrator robi co chce. Trudno.
Nie. Mam sieć lokalną w domu i zamierzam wykupić dostęp do internetu drogą radiową. Moźe przedstawię to graficznie:
komputer 1 –––––– ––––––– komputer 2
| |
switch
RJ45
|
antena od internetu radiowego –––––
EL NINO:Jesli net udostepniany jest przez serwer na podstawie MAC, nie ma takiej mozliwosci.
Załóźmy, źe nie jest. Co wtedy?
Teraz rozumiem, macie np. na osiedlu WiLAN i adm inistrator robi co chce. Trudno.
Jesli net udostepniany jest przez serwer na podstawie MAC, nie ma takiej mozliwosci.4got10:Czy istnieje moźliwość udostępnienia połączenia niezaleźnie tym dwóm komputerom
cyfraz:Tak, myślę, źe masz ap ale to przecieź rutuje i nie bardzo wiem o co chodzi. Co masz podłaczone WLAN??
Nie, jest LAN na kablu, a do tego internet drogą radiową. I właśnie od tej anteny idzie kabel zakończony RJ45.
Tak, myślę, źe masz ap ale to przecieź rutuje i nie bardzo wiem o co chodzi. Co masz podłaczone WLAN??
Strona 1 / 1