Łącza 100Mb
Witam. Mam takie ciekawe pytano. Powiedzmy ze chce sobie pociągnąć łącze 100Mb (albo większe ;p ). Czy ktoś moźe się orientuje gdzie znajde provider–a który ma takie moźliwosci?? No i za ile ?? :)
Odpowiedzi: 14
Wybacz, ale nie wymagam od innych osob zeby wyszukiwaly za mnie "rzeczy" oczywistych. Jesli mialbym cos zanlesc na googlarce to bym znalazl. I tak zanlazlem cennik TPsy :) ale niestety w laczach powyzej 2Mb jest napisane ze cena do negocjacji. Dlatego kieruje pyt. do osob ktore mialy juz z tym do czynienia.
To znaczy ze my mamy siasc do googlarki a Ty na piwo z kumplami ? Nie przesadzaj kolego.
:) hmm... przepraszam ze przerywam tak "konstruktywna" konwersacje, ale chcial bym ponowic moje pytanie. Czyli: o namiary jakiegos provider–a ktory udostepnia takie lacza i ewentualny cennik TPsy lacz (jak sie chwala na stronce) od 34Mb go 2,5Gb!! (niewyobrazalne... prawda?? :lol: ) jesli sie nie myle to nazywa sie to ATM.
Kurna, a w "mocnych damskich nickach" to kto się dopraszał?
Jakiś Jasiu czy moźe jednak Admin ? :lol:
PS.
Bym Ci, EL NINO, napisał co sobie moźesz "w stronie zwrotnej"" zrobić, ale to..publiczne forum :wink:
Jakiś Jasiu czy moźe jednak Admin ? :lol:
PS.
Bym Ci, EL NINO, napisał co sobie moźesz "w stronie zwrotnej"" zrobić, ale to..publiczne forum :wink:
EL NINO:A co miala napisac ? Zle napisala ? :PRebe:co EL NINO napisała
Czyźby Rebe coś wiedział czego my nie wiemy :?: :lol:
A co miala napisac ? Zle napisala ? :PRebe:co EL NINO napisała
bimas, zbyt dobrego swiadectwa swojej szkole nie wystawiasz.
bimas:Jeśli chodzi o anglei to idź do biblioteki i się dokształć. Jeśli chodzi o Tp SA To wejdx sobie na Crowley zamów darmowy biuletyn a jak ci przyślą do chaty to przeczytaj kogo podłączają do neta. Tam wszystko jest napisane :P
Zaś jesli chodzi o prędkość łącza, a kartę sieciową to..... kolejny raz dałeś przykład poczucia humoru, które raczej o współczucie woła.
Mimo wszystko zastosuj się do teog co EL NINO napisała, bo w przeciwnym razie Twoje posty będą musiały być usuwane , bo mogą przynieść czytelnikom niepowetowane szkody, gdyby zechcieli się do sugestii w nich zawartych stosować.
Jeśli chodzi o anglei to idź do biblioteki i się dokształć. Jeśli chodzi o Tp SA To wejdx sobie na Crowley zamów darmowy biuletyn a jak ci przyślą do chaty to przeczytaj kogo podłączają do neta. Tam wszystko jest napisane :P
Ja Ci powiem tak bimas: zechciej moze przeczytac posta przed wyslaniem, zastanawiajac sie kto moze go przeczytac i co moze na Twoj temat pomyslec. Ten poprzedni Twoj post pominalem juz milczeniem (z tym podlaczaniem tepsy przez crowleya), ale te Twoje kolejne nowe "rewelacje" wywoluja juz u mnie miesnioskurcze zwieraczy. Moze zechcesz wyjasnic jak to te lacza sa ciagniete z Anglii i kiedy anglicy wymyslili ten internet ?
Powiem ci tak Crowley ciągnie łącza prosto i bezpośrednio z Angli bo tam się wszystko zaczęło [internet], a z Angli chyba nie chcesz ciągnąć co nie?
Dzieki za info, ale to za malo i zdecydowanie za drogo, jesli patrzec na cennik np. dialogu. Przeciez ci wszyscy "dostawcy internetu" musza tez od kogos dzierzawic lacze?? I to zapewne nie male lacza, no i musza czerpac z tego jakies zyski. Zainteresowala mnie oferta TPsy url=http://www.tp.pl/biznes/internet/frame_atm/ jednak cennika nie zanalazlem.Oferta skierowana jest do klientow biznesowych, ale ja mam swoja dzialalnosc gosp. wiec chyba nie powinno byc problemu :)
Wejdź sobie na Crowley.pl, albo odrazu na: http://crowley.pl/cennik_vpn.xml oni podłączają do neta całą Tp SA. Mnie teź [przez pośrednika]. Mają intresujące ceny. Moge ci ich polecić tymbardziej źe sam mam taką karte sieciową o takiej prędkości, ale niestety udostępnione pasmo łącza inernetowego to około 1Mb/s.
Pozdro
Pozdro
:) Alez rozumiem. I wiem o jakich predkosciach pisze :) Moze byc troszke mniejsza np. 50Mb. Chce tylko sprawdzic czy oplacalo by sie zrobic "mini siec" tzw. "osiedlowke" tak zeby przypadalo na glowe od 1–2Mb. Bo jezeli, tak jak piszesz, 2Mb kosztuje 488PLN to w takim razie 100Mb powinno kosztowac 24400!!! na miesiac. :)
Powiedzmy, ze nie wiesz o jakich wielkosciach piszesz. Sprawdz sobie moze najpierw ile kosztuje np. lacze 2 Mb/s a pozniej zejdz na ziemie.
http://www.dialog.pl/dialog/internet/internet.php?id=58
http://www.dialog.pl/dialog/internet/internet.php?id=58
Strona 1 / 1