kyocera fs–1600+ jako drukarka sieciowa. Licze na pomoc!

Witam serdecznie! mam taki problem dostalem drukarkę laserową kyocera fs 1600+. Ma ona wbudowaną karte sieciową. wydaje mi się źe jest to normalna karta sieiowa taka jak komputerowa bo ma dwie dioski obok gniazda. podłączałęm ją do switcha (dokładnie jest to modem adsl+router+switch firmy request)podłączyłem ją zaświecił się tryb online. jednak komputer jej nie wiedział. w ruterze nie świecila sie lampka dla tego urządzenia. i nie wiem jak to podłączyć. do komputera zabardzo nie moge jej podłączyć bo mam inną drukarkę a płyta jest wyposarzona tylko w jedno LPT, malo tego na płycie nie ma wejscia na drugie i nie wiem jak rozbudować kompa o jeszcze jedno LPT. wiec chcę ją podłączyć przez sieć malo tego miala by ona chodzić w sieci w domu rozłoźeonej na 3 pietrach(piwnica parter pietro). Jeszcze jedno po naciśnięciu klawisza status wydrukowaly mi sie 2 strony z jakimiś danymi. są one dołączone w załączniku. Co mi radzicie w tej sprawie? za wszelką pomoc z góry dziekuje.

Odpowiedzi: 3

jezeli nie widzi jej tylko jeden komputer to przeinstaluj drukarke na tym stanowisku.
czy ten komputer, ktory nie widzi drukarki jest widoczny przez inne komputery. czy dziala ping?
czy po przelozeniu do innego portu rowniez jest to samo? byc moze to wina kabla albo sieciowki.

co do dodatkowego portu lpt to mozesz kupic karte rozszerzen na pci. koszt ok.50zl
Szymon Grabiński
Dodano
28.12.2004 15:56:54
a moźe ktoś wie jak moźna go włączyć bo szukałem dość długo tego. domyślałem się ale nie moge tego tam znaleźć.
piicia
Dodano
26.12.2004 11:09:25
widze, źe masz wyłączony prorokół tsp/ip musisz go właczyc w ustawieniach urzadzenia
BoBa
Dodano
25.12.2004 16:45:50
piicia
Dodano:
25.12.2004 14:43:14
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1