Kurcze trapi mnie to.........
Hej mam problem bardzo specyficzny, moźe ktoś wie o co biega......
Mam neo 786 kb/s i na wskaźniku DSL cały czas pokazuje się źe jest coś nadawane,( XP coś nadaje) co powoduje lagi i a przedewszystkim mój zły stan psychiczny. Jeśli ktoś wie jak temu zaradzić to proszę o pomoc......
Mam neo 786 kb/s i na wskaźniku DSL cały czas pokazuje się źe jest coś nadawane,( XP coś nadaje) co powoduje lagi i a przedewszystkim mój zły stan psychiczny. Jeśli ktoś wie jak temu zaradzić to proszę o pomoc......
Odpowiedzi: 13
Co tu "rozkminiac" ? http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_RBOT.WUlociu:teraz rozkminiam co to jest to "wupfyny"
EL NINO ma rację. Napisz jakim antywirem skanowałeś i jakiego masz firewalla i co ci wykrył. Moim zdaniem to jest i tak wina jakiegoś SPAMU. Ja po instalacji XP uruchomiłem inta i nawet nie zdąźyłem właczyć wyszukiwarki coś mi wysyłało 3 KBs. Sprawdz programem Ad–Aware 6 z aktualna bazą i tak jak wyźej napisali powinno pomóc.
heh nop ładnie zainstalowałem sobie Kerio i cacko zablokowało mi jakiś badziew o nazwie "wupfyny" co lezy w pliku System 32 i juz sie nic nie wysła !!!!!
Soorrryyyyyyyyyyyyyyyyyy za kłopoty :D i dzięki za rady.
Ps.teraz rozkminiam co to jest to "wupfyny"
heh nop ładnie zainstalowałem sobie Kerio i cacko zablokowało mi jakiś badziew o nazwie "wupfyny" co lezy w pliku System 32 i juz sie nic nie wysła !!!!!
Co niepomaga ? Co zrobiles ? Co sprawdziles ? Bo nie wiadomo co Ci doradzic :P .lociu:oj nie pomaga
lociu:oj nie pomaga moze, to wina łatek?
Ja to bym raczej wątpił, źe to wina łatek. no gdzieź na oficjalnej witrynie Microsoftu były zwalone łaty do systemów?! Chyba mają jeszcze jakąś godność... A poza tym kaźdy z moich kumpli je instauje i nic mu nie jest
oj nie pomaga moze, to wina łatek?
McScr@by:Przecieź moźesz to sprawdzić co wysyłasz do kogo i ile tego jest :) poleceniem netstat lub np. jakimś firewallem.
Przeskanuj profilaktycznie OS`a skanerem AV i skanerami AntyMalware z aktualnymi sygnaturami.
Fakt moźna sprawdzić do kogo wysyłasz, w takim małym śmieszyn dosowym okienku... Ale jak juź wpisywałem netstat to nie było mi do śmiechu...
Kilkanaście tysięcy połączeń idących ode mnie w kierunku sieci!! Normlnie zawał. Nawet Firewall nie pomagał – gg nie chciał przepuścić, ale inne w ogóle omijał..
Tutaj nie pomagały nawet reinstale systemu, na kilka godzin przerzuciłem się nawet z XP na 2000 – i co?
jeszcze lepiej, sasser się dowalił.
Wnerwia mnie ta neostrada.
Tutaj zamieciłem link do artykułu "Jak zainstalować neostrade i nie zwariować"
http://www.hacking.pl/articles.php?id=165
McScr@by:Przecieź moźesz to sprawdzić co wysyłasz do kogo i ile tego jest :) poleceniem netstat lub np. jakimś firewallem.
Przeskanuj profilaktycznie OS`a skanerem AV i skanerami AntyMalware z aktualnymi sygnaturami.
Zaś o "podtrzymywaniu połączenia" teź mozna w archiwum coś wyczytać.
Przecieź moźesz to sprawdzić co wysyłasz do kogo i ile tego jest :) poleceniem netstat lub np. jakimś firewallem.
Prawdopodobnie więcej bajtów od ciebie wysyła, niź ty pobierasz. A źe wysyłanie obciąźa pobieranie to moźe spowalniać.
Ja tak miałem. Oblukałem wszystkie dyski antywirusem – wywaliłem co było, potem usunąłem spyware (ad–ware 6.0), a na koniec zainstalowałem wszystkie łatki krytyczne do windy...
I jakoś chodzi...
Ja tak miałem. Oblukałem wszystkie dyski antywirusem – wywaliłem co było, potem usunąłem spyware (ad–ware 6.0), a na koniec zainstalowałem wszystkie łatki krytyczne do windy...
I jakoś chodzi...
no nie to nie są uaktualnieniabo mam wszystkie. Łącze sie z netem i za około 10 sekund te denerwujace nadawanie. Kiedyś zciagnełem jakoś łatke i pomogło ale teraz znów to sie dzieje. wiec myśle źe to win awindowsa
moźe ci pobiera uaktualnienia ? i skąd wiesz źe jest coś nadawane ... ? z Neostrady ?
Strona 1 / 1