Kupno nagrywarki ???
Witam.
Zastanawiam się nad kupnem nagrywarki ale za bardzo to się nie orientuję jaką kupić do wydania mam jakieś 500 zł prosił bym o pomoc dzięki.
Zastanawiam się nad kupnem nagrywarki ale za bardzo to się nie orientuję jaką kupić do wydania mam jakieś 500 zł prosił bym o pomoc dzięki.
Odpowiedzi: 16
Plextor, Pioneer, Nec
W tej kolejności.
A po fachowe uwagi zapraszam na forum cdrinfo, tam Ci nie napiszą bzdetów tak jak "koleźka" adik (bez obrazy, ale .... :lol: )
W tej kolejności.
A po fachowe uwagi zapraszam na forum cdrinfo, tam Ci nie napiszą bzdetów tak jak "koleźka" adik (bez obrazy, ale .... :lol: )
ja tam chwale sobie LG miałem nagrywarkę cd LG i działała bezbłędnie (czytała wszyskie cd). Teraz mam nagrywarkę DVD LG (GSA–4120B)i jak narazie nie miałem z nią źadnych kłopotów
Ja wam powiem tak. O awaryjnosci jakiegokolwiek rpoduktu nie swiadczy post na jakims forum ze komus zepsul sie naped. Aktualnie wiekszosc sprzedawancyh napedow to LG i liteony. Zalozmy ze w w 2004 roku sprzedano 1000 liteonow, 1000 lg i 50 necow. Gdyby psul sie co 50 naped firmy liteon to byloby ich 20, gdyby psul sie co 10 nec byloby ich tylko 5. W ktorym wypadku jest wieksza szansa ze na forach zaczna sie sypac posty o psujacych sie napedach? Model ktorej firmy jest mniej awaryjny?
Tak jak polecalem tak i teraz polecam liteona.
Tak jak polecalem tak i teraz polecam liteona.
moze będę trochę kontrowersyjny ale sam po paru róźnych przygodach z napędami lite–ona i lg polecam Nec'a, który nigdy mnie nie zawiódł w przeciwieństwie do wyźej wymienionych
Z lite–On chodzi o o źe teź się raczej zraziłem...Był taki model 52x42x52 który niedość źe nie chcial czytać połowy płyt to jeszcze takiej połowy nie chciał nagrać...I to nie tylko jeden taki model ale masa :cry: Wiem wszytkie poprzednie modele były THE BEST, ale nawet teraz widziałem gdzieć post na którymś forum źe jakaś nagrywarka DVD Lite–On nie czytała czaegos tam :lol: Po prostu ja nigdy nie polece tych 3 prpduentów (abit, Lite–On, planeta) ale na temat innych nie jestem juź tak uprzedzony i nic wsumie złego niepowiem 8) :wink:
Widocznie adik miał kiedyś płytę Abita i się zraził do firmy. Pamiętam, źe Abit potrafił wypuścić płyty główne całkowicie skiepszczone, teraz to juź się nie zdaźa 8) A co do liteona to od kiedy pamiętam chwali się te napędy, więc nie wiem o co chodzi...
adik154:nikomu i nigdy nie polece Abita, Lite–Ona i kart sieciowych Planet... To tyle z mojej strony
To samo powiem, co uźytkownik piszący powyźej.
Głupoty gadasz.
Mam płytę główną ABIT AN7 i sprawuje sie bardzo dobrze – tylko problemy z wiatraczkiem na Northbridge były, ale zamieniłem jego na radiatorek Zalmana i juź problemów z nią nie ma.
Ponadto MoBo bardzo dobra –> na podziw zasługuje system OCGURU.
adik154:nikomu i nigdy nie polece Abita, Lite–Ona i kart sieciowych Planet... To tyle z mojej strony
Głupoty gadasz, mam płyte głowną Abita (chodzi rewelka) nagrywarke DVD Lite Ona (chodzi super), a karte ścieciową mam planeta i transfery jak naleźy są na niej 8)
Wracając do tematu, polecam Lite On'a.
Nie moge wyjsc z podziwu nad przedstawionym tu zwiazkiem przyczynowo–skutkowym.SoWiK:co do kart sieciowych PLANET to właśnie taką posiadam i takźe odradzam (Transfer 13kb/s z stron a p2p 1–6kb/s)a wogóle strony jak się wczytują to horror.
Czyli dlatego ze poruszam sie VW w korku z predkoscia 15 km/h, odradzac mam kupowanie samochodow tej marki ?
SoWiK, pomysl troche.
SoWiK:a co do kart sieciowych PLANET to właśnie taką posiadam i takźe odradzam (Transfer 13kb/s z stron a p2p 1–6kb/s)a wogóle strony jak się wczytują to horror.
:lol: nie mogłem się powstrzymać :) Wg mnie najlepszym napędem będzie liteon. LG miałem nagrywarkę CD i dwa razy wylądowała w serwisie. Mam teraz 2 liteony i neca – jest spokój.
Ja mam z firmy LG i jestem bardzo zadowolony a co do kart sieciowych PLANET to właśnie taką posiadam i takźe odradzam (Transfer 13kb/s z stron a p2p 1–6kb/s)a wogóle strony jak się wczytują to horror.
Kupujcie nagrywarki z LG.
Nie kupujcie kart sieciowych z PLANET :wink:
Kupujcie nagrywarki z LG.
Nie kupujcie kart sieciowych z PLANET :wink:
nikomu i nigdy nie polece Abita, Lite–Ona i kart sieciowych Planet... To tyle z mojej strony
adik154:
polece nikomu Lite–On...
Adik154,najpierw Abita, teraz Liteona,jeszcze trochę i nie będzie w czym wybierać :wink:
Ta Tdk jest droga i wcale nie powalająca.
Minusem LiteOn 1213 S jest brak obsługi DL ,a te płytki tanieją i 9 gb będzie coraz bardziej popularne.
Warto zastaniwić się nad Ofertą LiteOn i NECa,z wskazaniem na ten drugi.
http://sklep.benchmark.pl/pelny_15013.html
http://sklep.benchmark.pl/pelny_15603.html
darek_dede nie o to chodzi źe wygrała ta nagrywarka... prostu wiesz źe ja nigdy nie polece nikomu Lite–On... A ta nagrywarka jest swietna
adik154:http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14093
Polecam :wink:
Bo wygrał w teście komputer świata...
nvm
Rozumiem, źe chodzi o nagrywarkę DVD
Lite–ON SOHW–1213S – jedna z najtańszych a najlepsza nie ma sensu dopłacać 200zł źeby mieć niewiele lepsza wydajność.
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14093
Strona 1 / 1