KUNTA KINTE z tą WINDĄ i modemem? USB

SIemka.
Problemem jest (częste czasem zupełnie niespodziewane) zawieszanie się systemu i wywalanie na bluescreen.
Wydaje mi się źe w informacji o błędzie poza ERROR SYSTEMU nie ma nic co mogłoby wskazywać przyczynę.

Problem pojawił się od momentu podłączenia modemu Alcatel Speed TOuch (USB) łączącego z neostradą.

Żeby uściślić, nie uźywam aplikacji TEPSY do połaczenia, stworzyłem własne połączenie (nie szerokopasmowe, bo tutaj kiszka) do tego CiDial i w kompie jeszcze fuuuuuuuuuul innych prgramików.

Poniewaź korzystma z ghosta, nie było problemu do powrotu z przed instalowania neostrady ale po instalacji za kaźdym razem kiszka.

Przeinstalowałem winde 2 razy i za kaźdym razem w którymś momencie, w mordę jeźa się wywala.
Moźe po kaźdym programie powinienem odczekać ze dwa dni źeby zobaczyć czy chodzi ale jestem w gorącej wodzie kompany i po chwili zadaję następny (i tak na to tracę cały czas). I tak do końca. A na końcu zapodaję uaktualnienia krytyczne i jakiś czas wszystko chodzi i zwałka.

Czy problemem mogą być uaktualnienia krytyczne? Jakiś konflikt z modemem USB?
Wcześniej (przed neostradą) miałem wszystkie i spox.
Przeczucie mi mówi źe to moźe to, a przy przeinstalowaniu systemu zapuszczam je wszystkie na raz, kurde (bo wyskakuje mi coś ponad 20, jestem debil bo chcę mieć je wszystkie).

Odpowiedzi: 6

Mnie to powodował przycinanie systemu, ale .... po iluś próbach i zabawach w instalację/deinstalację po ok. tygodniu zaczęło działać normalnie.

U mnie było to samo... dopiero kiedy zacząłem się bawić w reisnatle xp.. Wcale nie przesadzająć powiem, źe miałe ponad dziesięc reinstalacji z formatami na samego xp, i około 2 razy na 2000..

Dopiero kiedy juź z 2000 przerzuczałem się na xp to wszystko chodziło... i nadal chodzi. Ale jeźeli ktoś jest cierpliwy, to moźe się w to bawić...
BAJA
Dodano
28.07.2004 21:24:22
Rebe:
A tak se w forumową szukaczkę wpisałem 0000000a i ku memu zaskoczeniu(?0 wyniki się pojawiły.
No bo przy 0000000a trzeba albo jedno zero odciac, albo po pierwszym ixa se wpisac :wink: .
EL NINO
Dodano
28.07.2004 20:48:25
Mnie to powodował przycinanie systemu, ale .... po iluś próbach i zabawach w instalację/deinstalację po ok. tygodniu zaczęło działać normalnie.
Rebe
Dodano
28.07.2004 20:37:14
:shock:

W sumie napiszę tak: teź sobie wstukałem wczesniej i nie dało to rezultatów.
Wyciągnąłem wniosek, źe problemem mogą być sterowniki.
Aktualizowałem sterownik (pobrałem ze strony
http://www.speedtouchdsl.com/support.htm

zainstalowałem dodatkowo sterowniki do płyt głównych z chipsetem VIA umoźliwiające obsługę magistrali USB (z płyty neostrady VIAHyperion4in1447v.exe)
no i wydawało mi się źe wszystko będzie ok.
Ach
Po tym wszystkim pobrałem jeszcze WSZYSTKIE aktualizacje krytyczne ze strony microsoftu.
No i kiszka ten sam błąd wyźej wymieniony.

Moźe jakiś pomysł, bo jedyne co mi przychodzi do głowy to ponowna instalacja wszystkiego od początku albo pojedyńcze odinstalowywanie aktualizacji i patrzenie się czy wszystko działa?

Jeszcze coś, przeczytałem dokładnie informacje dotyczące aktualizacji krytycznych i jest taka jedna podejrzana:
KB842773 – Narzędzie usługi inteligentnego transferu w tle (BITS) 2.0
Co to kurna jest? moźe to to?

HELPHELP
pomaciej
Dodano
28.07.2004 17:52:56
A tak se w forumową szukaczkę wpisałem 0000000a i ku memu zaskoczeniu(?0 wyniki się pojawiły.
Rebe
Dodano
28.07.2004 17:02:55
To jest ekran zrzutu pamięci.
informacje o tym jaki błąd biorę z podglądu zdarzeń.

Mianowicie w systemie wyskakuje:
TYP: błąd
ŹRÓDŁO: system error
KATEGORIA: (102)
Identyfikator zdarzenia: 1003

OPIS:
Kod błędu 0000000a, parametr 1 00000000, parametr 2 00000002, parametr 3 00000000, parametr 4 804f5d70

potem jeszcze jest: aby znaleźć iwęcej informacji bel ble ble
i na końcu są wymienione dane.

:cry: :cry: :cry: :cry:
pomaciej
Dodano
28.07.2004 16:35:43
pomaciej
Dodano:
28.07.2004 15:47:59
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1