KUNTA KINTE z tą WINDĄ i modemem? USB
SIemka.
Problemem jest (częste czasem zupełnie niespodziewane) zawieszanie się systemu i wywalanie na bluescreen.
Wydaje mi się źe w informacji o błędzie poza ERROR SYSTEMU nie ma nic co mogłoby wskazywać przyczynę.
Problem pojawił się od momentu podłączenia modemu Alcatel Speed TOuch (USB) łączącego z neostradą.
Żeby uściślić, nie uźywam aplikacji TEPSY do połaczenia, stworzyłem własne połączenie (nie szerokopasmowe, bo tutaj kiszka) do tego CiDial i w kompie jeszcze fuuuuuuuuuul innych prgramików.
Poniewaź korzystma z ghosta, nie było problemu do powrotu z przed instalowania neostrady ale po instalacji za kaźdym razem kiszka.
Przeinstalowałem winde 2 razy i za kaźdym razem w którymś momencie, w mordę jeźa się wywala.
Moźe po kaźdym programie powinienem odczekać ze dwa dni źeby zobaczyć czy chodzi ale jestem w gorącej wodzie kompany i po chwili zadaję następny (i tak na to tracę cały czas). I tak do końca. A na końcu zapodaję uaktualnienia krytyczne i jakiś czas wszystko chodzi i zwałka.
Czy problemem mogą być uaktualnienia krytyczne? Jakiś konflikt z modemem USB?
Wcześniej (przed neostradą) miałem wszystkie i spox.
Przeczucie mi mówi źe to moźe to, a przy przeinstalowaniu systemu zapuszczam je wszystkie na raz, kurde (bo wyskakuje mi coś ponad 20, jestem debil bo chcę mieć je wszystkie).
Problemem jest (częste czasem zupełnie niespodziewane) zawieszanie się systemu i wywalanie na bluescreen.
Wydaje mi się źe w informacji o błędzie poza ERROR SYSTEMU nie ma nic co mogłoby wskazywać przyczynę.
Problem pojawił się od momentu podłączenia modemu Alcatel Speed TOuch (USB) łączącego z neostradą.
Żeby uściślić, nie uźywam aplikacji TEPSY do połaczenia, stworzyłem własne połączenie (nie szerokopasmowe, bo tutaj kiszka) do tego CiDial i w kompie jeszcze fuuuuuuuuuul innych prgramików.
Poniewaź korzystma z ghosta, nie było problemu do powrotu z przed instalowania neostrady ale po instalacji za kaźdym razem kiszka.
Przeinstalowałem winde 2 razy i za kaźdym razem w którymś momencie, w mordę jeźa się wywala.
Moźe po kaźdym programie powinienem odczekać ze dwa dni źeby zobaczyć czy chodzi ale jestem w gorącej wodzie kompany i po chwili zadaję następny (i tak na to tracę cały czas). I tak do końca. A na końcu zapodaję uaktualnienia krytyczne i jakiś czas wszystko chodzi i zwałka.
Czy problemem mogą być uaktualnienia krytyczne? Jakiś konflikt z modemem USB?
Wcześniej (przed neostradą) miałem wszystkie i spox.
Przeczucie mi mówi źe to moźe to, a przy przeinstalowaniu systemu zapuszczam je wszystkie na raz, kurde (bo wyskakuje mi coś ponad 20, jestem debil bo chcę mieć je wszystkie).
Odpowiedzi: 6
Mnie to powodował przycinanie systemu, ale .... po iluś próbach i zabawach w instalację/deinstalację po ok. tygodniu zaczęło działać normalnie.
U mnie było to samo... dopiero kiedy zacząłem się bawić w reisnatle xp.. Wcale nie przesadzająć powiem, źe miałe ponad dziesięc reinstalacji z formatami na samego xp, i około 2 razy na 2000..
Dopiero kiedy juź z 2000 przerzuczałem się na xp to wszystko chodziło... i nadal chodzi. Ale jeźeli ktoś jest cierpliwy, to moźe się w to bawić...
No bo przy 0000000a trzeba albo jedno zero odciac, albo po pierwszym ixa se wpisac :wink: .Rebe:A tak se w forumową szukaczkę wpisałem 0000000a i ku memu zaskoczeniu(?0 wyniki się pojawiły.
Mnie to powodował przycinanie systemu, ale .... po iluś próbach i zabawach w instalację/deinstalację po ok. tygodniu zaczęło działać normalnie.
:shock:
W sumie napiszę tak: teź sobie wstukałem wczesniej i nie dało to rezultatów.
Wyciągnąłem wniosek, źe problemem mogą być sterowniki.
Aktualizowałem sterownik (pobrałem ze strony
http://www.speedtouchdsl.com/support.htm
zainstalowałem dodatkowo sterowniki do płyt głównych z chipsetem VIA umoźliwiające obsługę magistrali USB (z płyty neostrady VIAHyperion4in1447v.exe)
no i wydawało mi się źe wszystko będzie ok.
Ach
Po tym wszystkim pobrałem jeszcze WSZYSTKIE aktualizacje krytyczne ze strony microsoftu.
No i kiszka ten sam błąd wyźej wymieniony.
Moźe jakiś pomysł, bo jedyne co mi przychodzi do głowy to ponowna instalacja wszystkiego od początku albo pojedyńcze odinstalowywanie aktualizacji i patrzenie się czy wszystko działa?
Jeszcze coś, przeczytałem dokładnie informacje dotyczące aktualizacji krytycznych i jest taka jedna podejrzana:
KB842773 – Narzędzie usługi inteligentnego transferu w tle (BITS) 2.0
Co to kurna jest? moźe to to?
HELPHELP
W sumie napiszę tak: teź sobie wstukałem wczesniej i nie dało to rezultatów.
Wyciągnąłem wniosek, źe problemem mogą być sterowniki.
Aktualizowałem sterownik (pobrałem ze strony
http://www.speedtouchdsl.com/support.htm
zainstalowałem dodatkowo sterowniki do płyt głównych z chipsetem VIA umoźliwiające obsługę magistrali USB (z płyty neostrady VIAHyperion4in1447v.exe)
no i wydawało mi się źe wszystko będzie ok.
Ach
Po tym wszystkim pobrałem jeszcze WSZYSTKIE aktualizacje krytyczne ze strony microsoftu.
No i kiszka ten sam błąd wyźej wymieniony.
Moźe jakiś pomysł, bo jedyne co mi przychodzi do głowy to ponowna instalacja wszystkiego od początku albo pojedyńcze odinstalowywanie aktualizacji i patrzenie się czy wszystko działa?
Jeszcze coś, przeczytałem dokładnie informacje dotyczące aktualizacji krytycznych i jest taka jedna podejrzana:
KB842773 – Narzędzie usługi inteligentnego transferu w tle (BITS) 2.0
Co to kurna jest? moźe to to?
HELPHELP
A tak se w forumową szukaczkę wpisałem 0000000a i ku memu zaskoczeniu(?0 wyniki się pojawiły.
To jest ekran zrzutu pamięci.
informacje o tym jaki błąd biorę z podglądu zdarzeń.
Mianowicie w systemie wyskakuje:
TYP: błąd
ŹRÓDŁO: system error
KATEGORIA: (102)
Identyfikator zdarzenia: 1003
OPIS:
Kod błędu 0000000a, parametr 1 00000000, parametr 2 00000002, parametr 3 00000000, parametr 4 804f5d70
potem jeszcze jest: aby znaleźć iwęcej informacji bel ble ble
i na końcu są wymienione dane.
:cry: :cry: :cry: :cry:
informacje o tym jaki błąd biorę z podglądu zdarzeń.
Mianowicie w systemie wyskakuje:
TYP: błąd
ŹRÓDŁO: system error
KATEGORIA: (102)
Identyfikator zdarzenia: 1003
OPIS:
Kod błędu 0000000a, parametr 1 00000000, parametr 2 00000002, parametr 3 00000000, parametr 4 804f5d70
potem jeszcze jest: aby znaleźć iwęcej informacji bel ble ble
i na końcu są wymienione dane.
:cry: :cry: :cry: :cry:
Strona 1 / 1