Ktory wpis w rejestrze jest odpowiedzialny za zapore windows

Witam

Ktory wpis w rejestrze jest odpowiedzialny za zapore w:
– windows bez SP
– windows z SP1
– windows z SP2
mowa o XP oczywiscie...
Czy istnieje mozliwosc wylaczenia zapory za pomoca przestawienia w rejestrze opcji ? napewno... tylko ktore to wpisy są .... zapewne mozna tez dodac za pomoca rejestru wlasne porty ktore zapora ma wpuszczac .... itd ... w koncu w rejestrze jest wszsytko i wszystko za pomoca rejestru mozna ....
Czekam na odpowiedzi .............

Odpowiedzi: 15

net stop SharedAccess wylacza zapore jedynie w danym momencie. Po restarcie systemu zapora znowu bedzie wlaczona.
EL NINO
Dodano
26.03.2006 21:56:54
tak net stop SharedAccess
czy calowicie wylacza zapore czy pozostaje cos jeszcze...
sebastian1983
Dodano
25.03.2006 23:57:06
sebastian1983
Dodano
sebastian1983
Dodano
sebastian1983
Dodano
sebastian1983:
czy ta komenda wylacza wszystko?
Jaka komenda ? Net stop ? Co znaczy "wszystko" ?
EL NINO
Dodano
25.03.2006 22:36:58
byl blad... zle napisalem... sprawdzilem to u siebie tylko na sp1... przy wlaczonej i wylaczonej zaporze...

czekam na dalsze odpowiedzi, opinie, testy...
czy to wszystko... moze ktos wie czy ta komenda wylacza wszystko? czy cos wiecej trzeba wpisywac...?
sebastian1983
Dodano
25.03.2006 21:09:43
Na SP1 nie zadziałało bo usługa była juz zatrzymana, na SP2 działa bo sprawdzałem teź osobiscie.
Na systemie bez źadnego Service Packa teź powinno działać, jeśli chodzi o FW to miedzyn gołym XP i SP1 nie było większych róźnic.
Bobi
Dodano
25.03.2006 20:55:50
PRZY WYLACZONEJ ZAPORZE I SP1
net stop SharedAccess
"Usługa Zapora połączenia internetowego / Udostępnianie połączenia internetowego
nie została uruchomiona."

PRZY WLACZONEJ ZAPORZE I SP1:
net stop SharedAccess
"Usługa Zapora połączenia internetowego / Udostępnianie połączenia internetowego
została zatrzymana pomyślnie."

Faktycznie zapora sie odfajeczkowala... pytanie czy dziala to na wszystkich WIN XP i na wszystkich ServicePack'ach...

Ktos moze sprawdzic ? prosze uzyc tej komendy, a potem zrobic reset komputera i sprawdzic...
A czy nie trzeba jeszcze wylaczyc uslugi ? czy to polecenie calkowicie odlacza wszystko ?
sebastian1983
Dodano
25.03.2006 20:47:19
Moze w cmd: net stop SharedAccess
Bobi
Dodano
25.03.2006 20:00:57
a moze jesli nie z rejestru, bo jest to trudne do wytropienia, to z lini polecen (konsola cmd) ?
jak wylaczyc zapory win xp:
–bez sp
–z service pack 1
–z service pack 2

?????????????????????????
sebastian1983
Dodano
25.03.2006 19:49:31
sebastian1983:
Bobi:
Wiele kluczy i wartości jest modyfikowanych,
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile, EnableFirewall
Poza tym usługi SharedAccess i SharedAccessConnection.
Chcesz sie pobawić w profesjonalną konfigurację zapory zaopatrz się w innego, osobnego firewalla, ewentuanie – ale nie jestem pewny – program FirePanel XP (lub podbny) do zaawansowanego konfigurowania systemowego FW w GUI.

No wlasnie ... to pozatym ... o co chodzi...
Chodzi mi tylko iwylacznie o neutralizacje zapory bez SP z SP1 i z SP2 ... gdzie to wylaczyc skutecznie za pomoca rejestru... tylko o to chodzi

Pozatym ... ja mam tylko HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\ ... dalej juz nic nie mam .... wiec jakis blad.. lub ktos podal z SP2 lub bez SP wpisy ...
sebastian1983
Dodano
25.03.2006 00:44:26
Bobi:
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile, EnableFirewall
Chcesz sie pobawić w profesjonalną konfigurację zapory zaopatrz się w innego, osobnego firewalla, ewentuanie – ale nie jestem pewny – program FirePanel XP (lub podbny) do zaawansowanego konfigurowania systemowego FW w GUI.

No wlasnie ... to pozatym ... o co chodzi...
Chodzi mi tylko iwylacznie o neutralizacje zapory bez SP z SP1 i z SP2 ... gdzie to wylaczyc skutecznie za pomoca rejestru... tylko o to chodzi
sebastian1983
Dodano
25.03.2006 00:41:07
Bobi
Dodano
24.03.2006 15:27:43
w linii lub wierszu poleceń wpisz services.msc. Potem wyszukaj na liście stosowną opcję, kliknij w nią dwa razy, a dalej bedziesz juz wiedział.
Endrju
Dodano
24.03.2006 14:13:00
sebastian1983
Dodano:
24.03.2006 02:47:22
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1