Ktory wpis w rejestrze jest odpowiedzialny za zapore windows
Witam
Ktory wpis w rejestrze jest odpowiedzialny za zapore w:
– windows bez SP
– windows z SP1
– windows z SP2
mowa o XP oczywiscie...
Czy istnieje mozliwosc wylaczenia zapory za pomoca przestawienia w rejestrze opcji ? napewno... tylko ktore to wpisy są .... zapewne mozna tez dodac za pomoca rejestru wlasne porty ktore zapora ma wpuszczac .... itd ... w koncu w rejestrze jest wszsytko i wszystko za pomoca rejestru mozna ....
Czekam na odpowiedzi .............
Ktory wpis w rejestrze jest odpowiedzialny za zapore w:
– windows bez SP
– windows z SP1
– windows z SP2
mowa o XP oczywiscie...
Czy istnieje mozliwosc wylaczenia zapory za pomoca przestawienia w rejestrze opcji ? napewno... tylko ktore to wpisy są .... zapewne mozna tez dodac za pomoca rejestru wlasne porty ktore zapora ma wpuszczac .... itd ... w koncu w rejestrze jest wszsytko i wszystko za pomoca rejestru mozna ....
Czekam na odpowiedzi .............
Odpowiedzi: 15
net stop SharedAccess wylacza zapore jedynie w danym momencie. Po restarcie systemu zapora znowu bedzie wlaczona.
tak net stop SharedAccess
czy calowicie wylacza zapore czy pozostaje cos jeszcze...
Jaka komenda ? Net stop ? Co znaczy "wszystko" ?sebastian1983:czy ta komenda wylacza wszystko?
byl blad... zle napisalem... sprawdzilem to u siebie tylko na sp1... przy wlaczonej i wylaczonej zaporze...
czekam na dalsze odpowiedzi, opinie, testy...
czy to wszystko... moze ktos wie czy ta komenda wylacza wszystko? czy cos wiecej trzeba wpisywac...?
czekam na dalsze odpowiedzi, opinie, testy...
czy to wszystko... moze ktos wie czy ta komenda wylacza wszystko? czy cos wiecej trzeba wpisywac...?
Na SP1 nie zadziałało bo usługa była juz zatrzymana, na SP2 działa bo sprawdzałem teź osobiscie.
Na systemie bez źadnego Service Packa teź powinno działać, jeśli chodzi o FW to miedzyn gołym XP i SP1 nie było większych róźnic.
Na systemie bez źadnego Service Packa teź powinno działać, jeśli chodzi o FW to miedzyn gołym XP i SP1 nie było większych róźnic.
PRZY WYLACZONEJ ZAPORZE I SP1
net stop SharedAccess
"Usługa Zapora połączenia internetowego / Udostępnianie połączenia internetowego
nie została uruchomiona."
PRZY WLACZONEJ ZAPORZE I SP1:
net stop SharedAccess
"Usługa Zapora połączenia internetowego / Udostępnianie połączenia internetowego
została zatrzymana pomyślnie."
Faktycznie zapora sie odfajeczkowala... pytanie czy dziala to na wszystkich WIN XP i na wszystkich ServicePack'ach...
Ktos moze sprawdzic ? prosze uzyc tej komendy, a potem zrobic reset komputera i sprawdzic...
A czy nie trzeba jeszcze wylaczyc uslugi ? czy to polecenie calkowicie odlacza wszystko ?
net stop SharedAccess
nie została uruchomiona."
PRZY WLACZONEJ ZAPORZE I SP1:
net stop SharedAccess
została zatrzymana pomyślnie."
Faktycznie zapora sie odfajeczkowala... pytanie czy dziala to na wszystkich WIN XP i na wszystkich ServicePack'ach...
Ktos moze sprawdzic ? prosze uzyc tej komendy, a potem zrobic reset komputera i sprawdzic...
A czy nie trzeba jeszcze wylaczyc uslugi ? czy to polecenie calkowicie odlacza wszystko ?
Moze w cmd: net stop SharedAccess
a moze jesli nie z rejestru, bo jest to trudne do wytropienia, to z lini polecen (konsola cmd) ?
jak wylaczyc zapory win xp:
–bez sp
–z service pack 1
–z service pack 2
?????????????????????????
jak wylaczyc zapory win xp:
–bez sp
–z service pack 1
–z service pack 2
?????????????????????????
sebastian1983:Bobi:Wiele kluczy i wartości jest modyfikowanych,
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile, EnableFirewall
Poza tym usługi SharedAccess i SharedAccessConnection.
Chcesz sie pobawić w profesjonalną konfigurację zapory zaopatrz się w innego, osobnego firewalla, ewentuanie – ale nie jestem pewny – program FirePanel XP (lub podbny) do zaawansowanego konfigurowania systemowego FW w GUI.
No wlasnie ... to pozatym ... o co chodzi...
Chodzi mi tylko iwylacznie o neutralizacje zapory bez SP z SP1 i z SP2 ... gdzie to wylaczyc skutecznie za pomoca rejestru... tylko o to chodzi
Pozatym ... ja mam tylko HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\ ... dalej juz nic nie mam .... wiec jakis blad.. lub ktos podal z SP2 lub bez SP wpisy ...
Bobi:Wiele kluczy i wartości jest modyfikowanych,
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile, EnableFirewall
Chcesz sie pobawić w profesjonalną konfigurację zapory zaopatrz się w innego, osobnego firewalla, ewentuanie – ale nie jestem pewny – program FirePanel XP (lub podbny) do zaawansowanego konfigurowania systemowego FW w GUI.
No wlasnie ... to pozatym ... o co chodzi...
Chodzi mi tylko iwylacznie o neutralizacje zapory bez SP z SP1 i z SP2 ... gdzie to wylaczyc skutecznie za pomoca rejestru... tylko o to chodzi
Wiele kluczy i wartości jest modyfikowanych,
w linii lub wierszu poleceń wpisz services.msc. Potem wyszukaj na liście stosowną opcję, kliknij w nią dwa razy, a dalej bedziesz juz wiedział.
Strona 1 / 1