Kto zna jakis program do dzielenia internetu na kilka kompow
Pilnie potrzebuje informacji na powyzszy temat! Linki do stron mile widziane :lol: Help me!!!
Odpowiedzi: 6
No problem. Zawsze chętnie pomogę :D
Heh, chodzi o polaczenie modemowe, ale juz nie wazne bo sam sobie poradzilem. Sciagnalem SON'a i wszystko jest miod. Podziekowania dla PC_Maniak'a 8)
Masz zamiar udostępnić połaczenie modemowe czy lan??
Bo jak sie laczysz przez lan to potrzebujesz dwie karty sieciowe w jednym kompie a w drugim jedna. Wtedy na "serwerze" mostkujesz te dwa polaczenia i powinno byc git. Przez hub tez mozna. Wtedy wpinasz do huba lan z netem i dwa kable od kompow. To samo sie tyczy routera.
A jesli chodzi o udostepnienie polaczenia modemowego to ten post jest niepotrzebny :P
Niestety prz modemie nie moge ci pomóc bo nie uźywam :D
Bo jak sie laczysz przez lan to potrzebujesz dwie karty sieciowe w jednym kompie a w drugim jedna. Wtedy na "serwerze" mostkujesz te dwa polaczenia i powinno byc git. Przez hub tez mozna. Wtedy wpinasz do huba lan z netem i dwa kable od kompow. To samo sie tyczy routera.
A jesli chodzi o udostepnienie polaczenia modemowego to ten post jest niepotrzebny :P
Niestety prz modemie nie moge ci pomóc bo nie uźywam :D
Probowalem podzielic net przez XP ale mi nie wychodzilo. Polaczenie niby jest udostepnione, firewall wylaczony, zapora tez, ale na drugim kompie i tak nie ma neta :(.
Probowalem podzielic net przez XP ale mi nie wychodzilo. Polaczenie niby jest udostepnione, firewall wylaczony, zapora tez, ale na drugim kompie i tak nie ma neta :(.
Polecam Sygate Office Network, program przydziela m.in. prędkości transferów dla poszczególnych kompów, a co do dzielenia netu na wiele kompów, to przecieź Win XP tego dokonuje, niestety nie przydziela prędkości transferów co właśnie robi SON.
Z tego co wiem SON jest shareware.Sygate Office Network
Z tego co wiem SON jest shareware.Sygate Office Network
Strona 1 / 1