kto mi pomoźe?
otuź mam taki problem zainstalowałem calla(call of duty)i co gram sobie w sieciówe i po paru minutach gra sie zawiesza i comunikat wystąpił problem z CODMP. EXE o co chodzi? moze ktoś zna odpowiedź chce tylko powiedzieć ze gra jest oryginalna a gram na patchu 1.5 POMOCY
Odpowiedzi: 11
sterowniki z www.nvidia.pl
polecam zrobić jeszce skan programem AD–ADWARE
postępuj po kolei z tym co ci napisałem
polecam zrobić jeszce skan programem AD–ADWARE
postępuj po kolei z tym co ci napisałem
1. Uninstal gry
2. wyczyszczenie pozostałości.
3. Wyczyszczenie rejestru
4. Instalkacja najnowszego directx
5. Instalacja najnowszych sterowników dokarty graficznej
6. Instalacja najnowszych sterowników do płyty głównej
7. Skan na obecność wirusów
8. Wrzucenie tutaj log z HJ (przyklejony w działe bezpieczeństwo)
9. Instalacja na nowo gry
10. Wyłaczenie pandy i zapory systemu windows na czas gdy bedziesz chciał wejść do gry
11. No i finał czyli wejście do gry
nie no format to ostateczność, sprubuj jeszcze przelecieć system ad–aware i lub spyware doctor. A za sterami rozejźyj się tu http://www.nvidia.pl/page/drivers.html
właśnie zrobiłem skana mksem i jest czysto przynajmniej wg mks chyba źe nie widzi syfa co dalej robić moźe uźyć innegoanty vira tylko jakiego podpowiedźcie a moźe nowe stery do karty gfMX440 teź nie wiem skąd pobrać w ostateczności format co radzicie?
Ja terz pykam w COD przez eye i nic się nie dzieje eye nie jest tu przyczyną ja bym rozejrzał się za syfem w systemie. Ten porocesor na 100% to jeden z takich obiawów właśnie.
Moźe jakiś syf obciąźa procka. Robiłes wszystko co ci adik154 ponawypisywał ( :wink: )? Byćmoźe tam jest rozwiązanie problemu.
co do gry uruchamia we właściwy sposób nie wiem czy to istotne ale w sieci gram przez the all seeing eye a co do trybu bezpiecznego teraz jarze o co wam chodziło otuź ten komunikat wyskakuje mi po kaźdym zawieszeniu sie gry ja wybieram po staremu czyli
mnormalnie.Co do samej gry to zrobiłem tak jak napisał SDCOM czyli reinstalka gry czyszczenie rejestru itd. zmieniłem nawet karte graficzną na GFORCE MX 440 wcześniej był RADEON 9250 i problem sie powtarza.Jeszcze na jedną źecz zwróciłem uwage ze podczas gry pocesor chodzi mi na 100% athlon1800+
co robić
mnormalnie.Co do samej gry to zrobiłem tak jak napisał SDCOM czyli reinstalka gry czyszczenie rejestru itd. zmieniłem nawet karte graficzną na GFORCE MX 440 wcześniej był RADEON 9250 i problem sie powtarza.Jeszcze na jedną źecz zwróciłem uwage ze podczas gry pocesor chodzi mi na 100% athlon1800+
co robić
sdcom:niop trpa awaryjnego zapodaj
bardzo ciekawy styl nabijania postów. A co tam wystarczyy powtórzyć to co kolega napisał wczesniej.
I tak na marginesie co mu da źe uruchomi gre w trybie safe mode?? Ten tryb raczej nie rozwiąze problemu bo dzieki niemu przywrócić sie da wsyztskie ustawienia jeśli coś nakombinowało sie w nich.
Ja bym zróbił tak.
1. Uninstal gry
2. wyczyszczenie pozostałości.
3. Wyczyszczenie rejestru
4. Instalkacja najnowszego directx
5. Instalacja najnowszych sterowników dokarty graficznej
6. Instalacja najnowszych sterowników do płyty głównej
7. Skan na obecność wirusów
8. Wrzucenie tutaj log z HJ (przyklejony w działe bezpieczeństwo)
9. Instalacja na nowo gry
10. Wyłaczenie pandy i zapory systemu windows na czas gdy bedziesz chciał wejść do gry
11. No i finał czyli wejście do gry
PS. procesor/karta graficzna podkręcana?? jeśli tak to je na powrót "odkręc"
To jest chyba wsyzstko co moźna zrobić...
powodzenia
niop trpa awaryjnego zapodaj
START ––> wszystkie programy ––> call of duty ––> zagraj w call of duty dla wielu graczy (tryb awaryjny)
To wszystko :D
To wszystko :D
dzięki za rade ale juź robiłem reinstalke gry i powtaźa sie wciąź ten sam problem a co do syfu na kompie robiłem skana i niby czysto mks nic nie znalazł miałem jeszcze pande ale teź niby było czysto miałem teź podejźenia ze to właśnie panda moźe mieć wpływ na to co sie dzieje i ją wypierdzieliłem okazało sie źe nie nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym trybem bezpiecznym czy mógłbyś mi to jaśniej wytłumaczyć . Sorki źe nie podejmowałem tematu ale wczoraj miałem 2 zmiane a dziś 1 z góry dzięki za zainteresowanie się moim tematem
CODMP to plik wykonywalny multi plajer rzecz jasna. I proponuję wyinstalować grę, oczyścić pozostałości po niej i postawić na nowo. Nie spotkałem się z czymś takim lecz zapewniam cię źe nie jest to przyczyna netu bo jeśli by była to poprostu tracił byś połączenie z serwerem i tyle. A jeszcze sprawdź czy nie masz jakiegoś syfu w kompie bo i on moźe wciskać się na port odpowiedzialny w CODMP i robić zamieszanie. A jeszcze powiedz czy dzieje się to gdy ponownie odpalasz COD w trybie bezpiecznym.